Volvo caută un partener pentru a construi un crossover compact

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 16.01.2012
Volvo va construi un crossover compact alături de un partener. Constructorul suedez încă îşi caută un aliat în această direcţie.

Volvo caută un partener pentru următoarea generaţie de modele compacte, anunţă Reuters. Respectivul partner ar trebui să-i ajute pe suedezi să construiască un crossover compact, iar acordul trebuie semnat până în 2017. La respectiva dată va ieşi din producţie viitorul Volvo V40, hatchback-ul compact al gamei S40, iar parteneriatul tehnic cu Ford se va încheia. Viitorul crossover al mărcii suedeze va aparţine segmentului C, oficialii Volvo anunţând că modelul va fi mai mic decât XC60. Cel mai probabil, denumirea sa va fi XC40, dar această ipoteză nu a fost confirmată de oficialii mărcii din Gotheburg.

"Ne dezvoltăm propriul nostru vehicul şi propriile noastre motoare pentru modelele de segment superioar care vor acoperi circa 600.000-700.000 de autoturisme şi SUV-uri, ceea ce înseamna circa 70-80 procente din producţie. Pentru vehiculele sub această plajă, ne căutăm un partener. Ideal, vom avea ceva mai mic decât un XC60, deoarece există câteva nişte pe care ar fi bine să le atacăm.

Dar vom fi precauţi şi nu vom intra în prea multe nişe.", a declarat Stefan Jacoby pentru Reuters.

Oficialii Volvo au specificat deja faptul că nu se vor lupta cu Audi în segmentul supermini pentru acualul ciclu de viaţă, lăsând liberă posibilitatea unui rival pentru succesorul lui A1. Noua platformă a celor de la Volvo se numeşte Scaleable Product Architecture este menită să acopere 70-80% din gama viitoare de modele Volvo. Procentajul rămas va fi acoperit de C30, V40 şi viitorul crossover compact. Stefan Jacoby a anunţat că toate modelele Volvo din viitor vor fi echipate cu tehnologie hibridă sau electrică, precum şi cu un sistem stop/start în termen de cinci ani.

Via | Reuters

Comentarii (7)

  • *****
    eu vreau parteneriat cu cei de la Hyundai
    5 7
  • eu vreau parteneriat cu cei de la GILI
    3 6
  • ia-o pasta!
    Eu vreau cu cei de la Dacia!
    7 5
  • Cel mai bine ar fi sa il faca cu Audi....sunt specialisti in matrioska...
    Oricum Volo e din ce in ce mai bine....vanzarile confirma asta.
    10 5
  • Io cred ca v-a fi un parteneriat cu Honda sau Mazda,k ei au cam ramas de unii singuri ..
    7 0
  • O traducere mirifica. E vorba de inlocuitorul lui V40 din 2017.
    Nici decum crossover sau alte aberatii d'ale voastre. Plus ..citatul vostru este inflorit de voi. in sursa voastra nu apare nimic de genul asta, nici pe alte siteuri internationale de specialitate.

    Jan 9 (Reuters) - Swedish carmaker Volvo is on the lookout for a partner to help it gain scale effects for its next generation of compacts once the model lifecycle of cars like the upcoming Volvo V40 estate expire in 2017.

    "We are developing our own vehicle and engine platforms for the upper segment models that will cover some 600,000-700,000 cars and SUVs we build, or roughly 70-80 percent," Volvo's Chief Executive Stefan Jacoby told Reuters at the Detroit auto show on Monday.


    SUNTETI CEI MAI TARI !
    1 0
  • Un parteneriat cu Land Rover eu zic ca ar fi unul bun. Volvo ar veni cu tehnica generala, Land Rover cu sistemul 4x4 si ar iesi ceva dragut. XC60 este un exemplu prin care Volvo a demonstrat stie cum se construiesc nu numai sedanuri si break-uri.
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru