Volvo face un recall pentru XC60 in America

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 18.11.2009
Un incident din cadrul unui crash-test i-a facut pe cei de la Volvo sa organizeze un recall pentru modelul XC60 in Statele Unite ale Americii si Canada. Acesta va afecta 9.677 de unitati si implica modificarea suportului centurii de siguranta.

Suedezii de la Vovlo au decis sa faca un recall pentru modelul XC60 pe piata din Statele Unite ale Americii din cauza unor probleme la nivelul centurilor de siguranta. Astfel, problema a fost descoperita in cadrul unui crash-test, cand centura soferului s-a desfacut. Centura s-a desfacut in timpul unui test de impact lateral, aceasta desprinzandu-se de locul in care este ancorata pe montantul B.

Recall-ul celor de la Volvo afecteaza 9.677 de unitati XC60 si este facut in mod voluntar, pentru a asigura faptul ca posesorii de Volvo XC60 nu vor avea nicio problema in cazul unui impact lateral. In cele cinci teste de impact lateral pe care le-au facut in centrul de siguranta Volvo de la Gothenburg, inginerii suedezi nu au intalnit aceasta problema, care a survenit doar in cazul unui exemplar. In cazul acelui exemplar, centura a sarit din montantul B deoarece nervurile din carcasa acesteia au aplicat o presiune prea mare asupra centurii in timpul impactului, lucru care a dus la dezprinderea acesteia de pe suport.

Inginerii Volvo vor modifica unitatea care gazduieste prinderea centurii de siguranta si reparatia va dura circa 30 de minute. La fel ca in cazul oricarui recall, reparatiile sunt gratuite.

Volvo face acest recall pentru a confirma angajamentul de siguranta pe care l-a facut fata de clientii sai cu multi ani in urma.

Via | NYTimes

Comentarii (3)

  • F Bine
    Asta e un obicei foarte bun in SUA. Numai ca trogloditii de la noi inteleg ca atunci cand faci un recall masinile sunt proaste, sau au mari probleme, cand de fapt e vorba de o f mica problema care AR PUTEA aparea la un set restrans de masini.
    Da ce sa-i faci, meltenismul e la putere.
    7 0
  • mihai2001
    Diferite probleme
    Eu cred ca sunt probleme si probleme.De ex asta nu ar fi o problema majora dar cred ca face parte din strategia bazata pe fidelitate si corectitudine promovata de VOLVO.

    Pe de alta parte sunt multe modele cu probl grave de fabricatie.
    Din cate stiu recall-urile sunt reglementate in SUA, iar in Europa abia de anul viitor vor exista niste impuneri.

    Asa ca o sa vedem recall-uri si pe la noi in EU in curand.
    1 0
  • volvo..........
    Nu ma asteptam.........
    Deloc.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru