Volvo plănuieşte XC40, un rival pentru BMW X1 şi Range Rover Evoque

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 09.04.2012
Volvo ar putea folosi platforma noului V40 pentru a da naştere unui SUV compact, poziţionat sub XC60 şi adresat unor rivali ca BMW X1 sau Range Rover Evoque.

Noul Volvo V40 a fost unul dintre starurile ediţiei de anul acesta a Salonului Auto de la Geneva. Compactul suedez s-a bucurat de o primire bună şi de reacţii favorabile din partea fanilor. Tocmai de aceea Volvo va căuta să exploateze această popularitate cu mai multe modele menite să întinerească gama.

Primul candidat pentru lărgirea gamei este un SUV compact, poziţionat sub actualul XC60. Dacă zvonurile se adeveresc acesta ar putea să se numească XC40 şi nu XC30 cum se anticipase în trecut. Dezvoltarea sa ar urma să nu fie extrem de costisitoare, având în vedere faptul că Volvo dispune de o platformă ce poate fi adaptată uşor unor caroserii de dimensiuni diferite.

În aceste condiţii, XC40 ar urma să preia arhitectura lui V40, inclusiv o serie de propulsoare. Cel mai viabil candidat se anunţă dieselul D3.

Dacă va primi undă verde din partea consiliului de conducere, noul XC40 ar putea să reprezinte cu succes Volvo într-un segment disputat acum de BMW X1, Audi Q3 şi Range Rover Evoque.

Principalele pieţe vizate sunt cea americană, unde creşterea este constantă, europeană şi nu în ultimul rând asiatică, acolo unde Geely vrea să facă din Volvo o marcă extrem de populară.

Potrivit unor surse din interiorul companiei nordice, XC40 este primul reprezentant al unui nou val de produse suedeze, pregătite să ia locul unor modele îmbătrânite sau deja pensionate: S40, XC90 şi S80. 

via l indianautosblog

Comentarii (10)

  • un oarecare
    Nu ar fi rau deloc sa atace segementul asta!
    20 0
  • @Bogdan
    Tot vad comparatia BMW X1, Audi Q3 cu Evoque. Range Rover-ul nu este pozitionat in clasa Q5, X3?
    5 10
  • @skytasy
    Daca comparam Evoque cu X1 - ambele sunt in clasa de SUV-uri compacte si X1, in materie de dimensiuni, este ceva mai mare chiar.

    In orice caz, prefer sa cumpara un SUV fara prea multa garda la sol si exagerat de scump de la Volvo, decat de la BMW sau Audi...
    13 8
  • @ionut
    OK. Multam'!
    2 1
  • XC40
    Avand in vedere succes-ul lui XC60 (cel mai bine vandut model al celor de la Volvo de cand a iesit pe piata), cred ca XC40 ar fi un pas destul de bun si ar fi bine sa se grabeasca.
    11 1
  • AndreiRN
    Facut
    Pai chinezi au deja acest model.
    Doar emblema Volvo sa o lipeasca si gata treaba.
    4 20
  • @AndreiRN
    Inca nu te-ai trezit din prostie ? E pacat ca nu poti cumpara inteligenta. Asta se castiga citind carti baietica. Dupa ce mai cresti, mai citesti si cel mai important, dupa ce mai conduci, iti poti da cu parerea. Pana atunci ar fi bine sa mai dai la pedale la tricicleta. Vezi poate ajungi cu ea pana in China sa gasesti piesele de Volvo. Ai grija ca nu e in Europa (cum ai crezut tu) si ai ceva drum de facut.
    16 4
  • e posibil sa fie un model de succes pe glob.

    la noi insa, din pacate , datorita politiici forum auto, importatorul , trebuie sa fii masochist sa iti cumperi asa cvea, cele mai mari preturi la revizii , piese si altele pt o masina din clasa semilux
    2 2
  • @tudor
    Se poate sa te inseli in privinta costului reviziilor. La multe din modelele Volvo reviziile se fac din 30.000 in 30.000 km (depinde de motorizare). Daca ne uitam la alte masini si modele unde se fac reviziile la fiecare 15.000 km sau 20.000 km, vei vedea ca ajungi tot pe acolo cu costurile reviziilor. Iti spun asta din proprie experienta.
    3 1
  • AndreiRN
    Ataca messengerul
    Mai Fanica daca ai comenta la subiect as zice ca te pricepi si tu la masini dar tu cam 90% ataci mesangerul mesajului care nu iti place tie si asta numai inteligenta nu reflecta dar ..........
    Vrei sa spui tu ca nu au chinezi zeci de SUV uri copiate de la alti carora cu mici schimbari estetice sa nu le poata puna emblema Volvo?
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru