Volvo pregăteşte un succesor al lui XC90

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 10.05.2011
Suedezii de la Volvo pregătesc un succesor pentru XC90. Acesta va fi mai uşor, mai economic, mai manevrabil, mai atrăgător şi mai spaţios. Data debutului nu a fost încă stabilită.

Doug Speck, CEO-ul diviziei Volvo din America de Nord, a declarat recent că se lucrează la succesorul lui XC90. Modelul va purta aceeaşi denumire şi va fi schimbat complet, după cum sugerează respectivul oficial al mărcii suedeze. La anul, XC90 aniversează 10 ani de la debutul pe piaţă şi este unul dintre cele mai bine vândute modele ale mărcii în ultimii ani. Pe piaţa din Statele Unite ale Americii, XC90 este cel mai bine vândut model Volvo, iar anul 2005 l-a făcut pe acesta să fie cel mai bine vândut Volvo la nivel global, cu 85.994 de unităţi într-un an.

Volvo XC90 este produs la fabrica din Torslanda şi a debutat în 2002 la Salonul Auto de la Detroit. Modelul împarte platforma cu prima generaţie a lui S80 şi cu alte modele de dimensiuni similare de la Volvo. În 2010, cei de la Volvo ar fi trebuit să lanseze succesorul lui XC90, dar debutul modelului a fost anulat. În schimb, suedezii au anunţat că vor prelungi viaţa acestei generaţii până în 2012, când modelul va fi înlocuit.

Printre modificările care au întârziat debutul succesorului lui XC90 se numără reducerea masei caroseriei, îmbunătăţirea manevrabilităţii şi, cel mai important element, reducerea consumului de carburant. Inginerii Volvo doresc să utilizeze elemente precum sistemul stop-start şi chiar tehnologii hibride pentru a reduce consumul de carburant şi emisiile de CO2 ale acestui model.

Respectivul model va fi desenat într-o manieră similară cu actualul XC60 şi va avea şi o banchetă mai mare pentru cel de-al treilea rând de scaune.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (8)

  • Ma numesc Bobo si ma intreb daca inca mai exista marca Volvo..
    3 15
  • @ Bobo
    Noi nu ne intrebam chestii de genul asta, ci doar ne gandim "ce bine ca tu esti doar virtual, Bobo!"...
    Intre timp, Bobo, incearca sa rezolvi aceasta "ecuatie"...
    VOLVO for life
    18 2
  • Cosmin
    Superb
    Superb!! In 4-5 ani Volvo va avea o gama reimprospatata de modele cu care sa faca fata in segmentul premium cu brio. Abia astept viitorul XC90 si mai ales viitorul S80.
    9 2
  • Victor
    Pe asta o sa il faca imitatie de Cayenne =))))))))))))))))))))))))),S60 imita E-Class,conceptu ala de l-au aratat la Beijing imita fata de la Rolls iar asta cine dracu stie ce o sa mai imite...
    1 13
  • @Victor
    Imitatie la Cayenne, adica imitatie la Hyundai Santa Fe?
    3 15
  • e greu
    Concurenta este acerba: Volvo vrea sa se lupte cu segmentul premium: Mert, Audi, Bmw... Chiar daca xc90 este cel mai bine vandut model volvo, nu a reusit sa concureze cu greii industriei, nici la vanzari, nici la dotari, nici la imagine. Cu toate acestea, toti oamenii pe care-i cunosc si au xc90 sunt foarte multumuti de masina - deci volvo este un producator de nisa cu public fidel. Totul e sa nu dezamageasca... (am auzit ca noul s60 nu se vinde chiar asa de bine cum se spera....)

    ps. daca vor pastra linia de design de la xc60, viitorul suna ceva mai bine.
    6 1
  • mai furios
    Volvo nu este pentru cocalari ca @zdrente si @victor. Pentru voi shuri TIUNATE.
    8 1
  • @ovi
    S60 a determinat Volvo sa creasca usor capacitatea de productie a fabricii si sa mai angajeze inca vreo 300 de oameni parca. Se vinde destul de bine. E drept, nu la fel de bine ca BMW, de exemplu, dar pentru o marca relativ mica, e ok.
    8 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru