Volvo promoveaza siguranta prin imagini socante

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 30.10.2007
Pentru a promova siguranta modelelor sale, Volvo a publicat o serie de imagini socante surprinse la locul unui accident.

Toti cei care isi doresc o masina sigura se gandesc in primul rand la Volvo, suedezii fiind o adevarata autoritate in domeniul protectiei pasagerilor. Volvo nu se multumeste insa cu atat si incearca o noua promovare, mult mai agresiva, a modelelor sale si a elementelor de siguranta pe care le ofera.

Imaginile socante au fost surprinse in luna martie a acestui an pe o autostrada din apropierea orasului Goteborg. Potrivit informatiilor publicate de suedezi, Patrick Englund, soferul unui model Volvo V70, fabricat in 2000, a fost implicat intr-o coliziune frontala cu un alt autoturism aflat pe contrasens. Multumita elementelor de siguranta, soferul, sotia sa si copilul lor in varsta de numai doua luni au scapat cu rani minore din masina grav avariata.

Comentarii (52)

  • Kolegu
    Socant ?!
    Nu inteleg ce este atat de socant ca au scapat cu totii. Socant este filumletzul care umbla pe YouTube dupa accidentul unui Ford Fusion cu un Micobuz de persoane pe drumul spre Constanta. Alea da imagini socante, aici se vede doar o masina ciocnita asa de 2 lei 50 vb aceea.
    0 1
  • un cititor
    Unde`s imaginile socante?
    Ce e asa de socant in imaginile alea? Se pare ca voi nu ati vazut imagini de la accidente.
    Slabut tare cu articolele domnilor. Pacat!
    0 1
  • emilio
    prostii...
    masina cred ca n-avea mai mult de 60 kmh, si copilu ala re mai mult de 2 luni. socante pe naiba
    0 1
  • promovarea imaginii
    parerea mea este ca nu se vorbeste despre accidentul in sine ci despre siguranta acestei masini.va dati seama ca promovandu si imaginea, cei de la VOLVO, nu puteau pune o masina varza facuta.astfel au expus un caz cu un copil ca sa fie mai credibili si sa si promoveze intr adevar siguranta masinii.
    1 0
  • primus
    titlul e un pic gresit
    cred ca e cam mult spus socante. cred ca era mai bine : "Volvo se autopromoveaza prin imagini ale accidentelor cu propriile masini". ha, da, cam lung, mai taiati voi :)
    0 0
  • PlumbiX
    Nu e nimic socant...
    Puteti sa faceti orice... Volvo oricum e cea mai sigura masina.
    2 0
  • toteu
    asta din auzite? sau de unde? nu mai e de mult singura masina care obtine 5-6 stele ncap
    0 1
  • autostrada?
    mi se pare mie sau aia nu tocmai autostrada? si in plus, ce viteza aveau cele 2 autoturisme? si ce marca era celalalt autoturism? daca dai cu volvo in matiz, te mai miri ca cei din volvo raman neatinsi?
    0 1
  • ...
    ok..?!?! si e o masina sigura...

    totusi..asa nu se fac reclame :)
    0 1
  • VeVeROIU'
    6 stele EURONCAP????
    ma uit pe site-ul lor i nu vad nimik care sa explice ceea ce spui.
    1 0
  • care autostrada
    dupa cum arata masina, viteza de impact nu a fost mai mare de 55km/h!!!
    pe langa asta, din cate imi amintesc Renault i-a depasit la siguranta ultima data si mai sunt oricum si altele care fac un punctaj maxim la testele NCAP.
    0 2
  • care autostrada
    in primul rand masina nu avea mai mult de 50km/h,daca urmartiti testele euro encap pt v70,ve-ti vedea ca la 60km/h nu se deformeaza doar atat,si mai apoi de toate autostrada cu o banda? pt ca din poza nr2 asa reiese
    0 1
  • Cosmin
    Siguranta
    Volvo si Saab au fost masini sigure cu mult inainte ca Renault sa aiba vreo legatura cu asta. In plus, nu dau 2 cepe degerate pe cele 5 stele ale Renaultului, in comparatie, sa zicem cu un Volvo cu 4.
    2 0
  • fotbal
    Renault
    pentru " Cosmin " bai baiatule tu cred ca esti cam dezinformat sa nu zic altceva daca tu zici ca Renault de 5 stele e mai slab decat un Volvo de 4 traiesti in alta dimensiune ...si pentru cultura ta generala Renault Laguna 2 a fost prima masina de 5 stele dupa care a fost SAAB 9-3 cu 5 stele la 1 an dezile dupa si dupa vreo 2 ani asa a venit si Volvo cu S60 si S40 care aluat 5 stele asa ca...
    ORICUM RENAULT ESTE LIDER INSPECIAL LA SIGURANTA PASIVA ..iar Volvo face salturi mari la siguranta ACTIVA
    0 2
  • Laguna 2, prima masina cu 5 stele????! =))
    .... du`te tare taticu....viziteaza si tu www.euroncap.com si informeaza`te inainte sa spui atatea bazaconii. Ma uit asa la comentariile voastre...si ma minunez ca de fiecare data...ia apucati`va si trimiteti si la ziare scrisori ma sa ii criticati si pe aia...poate asa mai face si Posta Romana ceva bani...
    0 0
  • si inca ceva...
    mai terminati odata cu testele astea pt ca nu au legatura cu ceea ce se intampla pe strada...vorbiti de viteza...k nu era mai mare de 50 Km/h...pai bai nenicilor, NCAP se face cu un obiect in miscare? In accident se aduna vitezele celor 2 masini...si situatiile sunt total diferite fata de laboratorul ala de 2 lei....Probabil voi astia cu comentariile pe acilea aveti cel mult Renault Clio...sau cine stie ce bazaconii de habar nu aveti de masini.
    1 0
  • interesant...
    e primul articol de la automarket care ma lasa rece... "socant" e un cuvant prea mare pentru imaginile publicate, iar saracul copilas se apropie vertiginos de 1 an.
    0 0
  • gicatt
    socante????????
    din toate imaginile putem numi "socanta" doar una, cea in care apare masina busita. Dar nici macar aceea nu este atat de socanta.In rest apar doar servicii de descarcerare si o fotografie de familie , chiar draguta , dar poate pentru cei care sciu articolul, o familie fericita li se p0are socant!!!!!!
    0 0
  • "socantisme"
    N-am vazut pe nimeni comentand despre strategia publicitara de la Volvo - tot romanul a sarit socat la cuvantul socant.
    Bine inteles ca aceasta reactie nu poate uimi pe nimeni, este atat de 100% pentru felul romanesc de a fi!

    Va inteleg ca ati fost obisnuiti cu stirile de la ora cinci in care mate, creieri, organe interne, cutite si topoare sangerande fac obiectul focalizarilor intense ale camerelor de filmat!
    Va inteleg ca ati gemut de placere la Saw 1,2,3 si 4!

    Cum definiti efectul socant al unei expresii socante. Ce poate fi pentru voi socant?
    0 0
  • sharky
    vai de capu vostru...
    am fost un fan al acestei reviste electronice pentru mai bine de un an timp in care am vazut multe astfel de articole "socante" care dezamageau pe toata lumea... am zis ca poate invatati si voi dar se vedea ca m-am inselat... oricum admin-ul robertg e penal in incercarea sa de a scuza calitatea slaba a articolului... rusine...
    0 0
  • Mircea
    Socant
    Strategia Volvo este cu atat mai socanta cu cat niciun producator auto nu a ales sa isi faca reclama prin imagini din accidente pana acum. In cel mai bun caz, acest tip de fotografii putea fi vazut pe forumuri sau pe site-urile dedicate fanilor auto, insa niciodata reactia nu a venit din partea unui producator cu numa international.

    Acum a venit. Si da, e socant, ciudat, interesant si asa mai departe. Soc nu inseamna doar tremur fizic ci si o abordare care trece de barierele clasicismului. Inventia rotii a fost un soc, desi acum poate parea o idiotenie asta.
    2 0
  • inginerul
    pentru admin
    nu stiti sa scrieti un articol si nu stiti nici sa raspundeti la critici. singurele lucruri interesante in articcolele voastre sunt noile modele auto aparute, motiv pentru care mai citesc ce primesc pe mail si nu dau delete direct. e al n-lea articol la care titlul nu are treaba cu continutul. de multe ori articolele arata de parca ar fi luate de pe site-urile cretine de media din america, si abia v-ati obosit sa traduceti. drept urmare eu ma dezabonez.
    0 1
  • o stire de toata prastia
    0 0
  • Volvo
    daca Volvo e masina cea mai sigura, cum de a murit Dumitru Tinu ...
    0 1
  • ba copii
    automarchet
    unde in lume circula pe autostrada masinile din sens opus si intra in coliziune frontala?in suedia asa sunt autostrazile?inseama ca noi avem o tara plina de autostrazi suedeze.
    0 0
  • Danutzky
    sau nu
    mai socante sunt stirile de la ora 5... ca sa nu mai zic de reclama romaneasca cu fetita care zboara pe geam
    0 0
  • dexter
    interesant
    dupa parerea mea volvo sunt cele mai puternice masini la socuri si cele mai rezistente am testat mai multe masini si pers care au avut accidente sau pr nu aua vut probeleme
    1 0
  • VOLVO S60 = 4 STELE ( NCAP ) !!!
    poate candva Volvo era egal cu siguranta, dar acum multe alte marci sunt mai bune.

    Volvo S60 (model 2007) a primit doar 4 stele la NCAP!!!
    0 1
  • renault
    adevarat, renault, singurul producator de autovehicule, prezent cu 8 masini care au obtinut 5 stele la euro-encap, asa ca ...............
    0 0
  • neinteresant...
    Sunteti patetici...

    Hai sa ne izbim toti cu un Volvo sa vedem care scapa si care nu...poate atunci vi se va parea socant. Tare rau imi pare ca m-a nascut maica'mea intr-o tara balcanica, ca a noastra ! Nu o sa inteleg poporul asta niciodata..cel mai usor e sa dai cu parul si apoi sa analizezi si nu invers. Mergeti tot inainte...ca tot va veti da voi cu capul de ceva...

    Si inca un lucru, un accident auto e de preferat sa fie evitat..stilul lor de promovare este destul de original..nu socant..original. Daca aveti cu adevarat cunostinte de marketing haideti sa discutam! Stima !
    1 0
  • pt Dr No
    Prietene Tinu nu a murit in masina. Nu s-a gasit in masina nici o molecula de sange. Tinu a murit oriunde altundeva dar nu in masina sau "accidentul" de masina.
    Am vazut foarte multe reclame cu Volvo si ei merg numai pe ideea de siguranta, sloganul lor este: "Volvo for life". Am vazut un accident intre un volvo s80 si nu mercedes microbuz acum cativa ani chiar la intersectia stefan cel mare cu strada tunari, idea este ca cei din volvo nu aveau nicio zgarietura iar cei din mercedes aveau capetele sparte. Am trecut pe acolo in momentul in care s-a produs accidentul.
    1 0
  • Volvo
    Toti sinteti baieti frumosi dar din pacate " prost sinteti frati mei",exceptia redactori si Oggy.
    1 0
  • .....
    foarte socant ...nu mai pot
    va dau eu poze socante cu solentza, logan, supernova....etc in care au km murit pasageri alea socante nu o baba kreia i a sarit placa din gura si a venit smurdu` lor
    0 0
  • Nu conteaza
    Parerea mea
    Poate e putin offtopic ceea ce voi scrie in acest comment: din cate am vazut lumea de aici se imarte in 2 tabere: cei care considera ca RENAULT este cea mai sigura masina si cei care cred ca VOLVO este cea mai sigura.....nici una dintre ele nu se poate spune ca este cea mai sigura....sunt multe masini care obtin 4-5 stele la testele NCAP, dar ceea ce pot sa spun este ca amnadoua sunt masini sigure, sigura diferenta intre ele este ca VOLVO este masina pe cand REANULT este o caruta care se vrea masina. Inca odata aceasta este parerea mea si nu vreau sa intru in discutie cu nimeni pt ca nu are rost....cat despre articol....acel gen de articol cu care ne-am obisnuit toti....daca nu va place nu mai comentati...e simplu ;)
    1 0
  • E pentru prima data..
    Cand nu se spune nimic despre Ogan si nu va certati intre voi pe tema asta.. Admin, mai "shokeaza"-ne cu stiri de-astea, ca fac bine vad.. mai uita lumea de polemicile clasice si mai variaza.. hehehehe
    Altfel spus, fiecare se exprima cum poate.. multe masini sunt sigure, dar, e de preferat sa nu vedem testul pe viu..
    0 0
  • imaginile socante si sexuale vand intotdeauna mult mai bine decat alte vizualuri/reclame....e ceva clar pentru cei care cunosc industria. Pentru cei care contesta viteza masinii, o Dacie a intrat in mine cu ~50 km / ora si s-a sifonat mai putin decat acest Volvo, eu avand un 206..... probabil nu cunoasteti puterea unei masini.
    familia cu copil mic fericita in prim plan si dupa aia scapata dintr-un accident destul de grav...cand intr-o alta masina poate ar fi murit. Accidentele sunt o realitate, iar aici s-a ales imaginea mai dura, in defavoarea unei reclame in care masina se plimba pe drum si ia curbele lin....stim cu totii imaginea standard. E ceva nou, ceva ce socheaza ... si-au atins scopul :) Si nu uitati, masina e din 2000.... mesaje subtile combinate cu mesajele directe, de impact. Nu e frumos, nu e romantic...e realitatea.
    0 1
  • YMihai
    corect Maria
    ...e important mesajul, nu " shocul " din sufletele romanilor. La ceea ce vedem zilnic pe strada, putem considera ca suntem calitzi ptr un razboi.

    problema in acest caz sta in alta parte. Titlurile micilor dvs newslettere sunt unflate cu compresorul de cele mai multe ori.
    Primim cate unul pe zi, iar putine dintre titluri sunt adecvate continutului. Un sfat in acest sens ar fi acela de a mai lasa putin garda jos. E frumos ca ne prezentati anumite lucruri in premiera, dar nu va putem premia premierele de aici, din spatele tastaturilor.
    Incetul cu incetul, in urma acestor stiri, veti ramane fara musterii, fara trafic, iar utilizatorii si cititorii acestor newslettere vor fi ciondanitorii, in spetza cei pasionati sau nu de masina nationala.

    @ Robert Gheorghe. "Bine inteles" se foloseste asa cum l-ati scris dvs in alt context.

    " M-am facut bine inteles ??? " raspunsul va fi " bineinteles "

    Se scrie intr-un cuvant, impreunat sau cum vreti sa-i spuneti. Daca nu va descurcati, trimite-ti-mi textele inainte de a le publica. Promit sa le corectez asa cum stiu. Alminteri, un strop de gramatica n-ar strica inainte de a va face cu tori redactori. Probabil ca si titlurile ar fi altele...

    Respect Automarket ptr k ne ascultati !!! (in sensul ca ne auziti)
    0 0
  • siguranta
    Volvo XC90 este singura masina de pe planeta in care dupa accident nu a murit nimeni niciodata

    deci VOLVO ca masina este foarte sigura 80%
    1 0
  • AndreiRN
    O reclama santajista
    Consider ca Volvo, folosind imagini de accident in reclamele lor au luat o pozitie santajista sau chiar terorizanta.
    Adica, daca nu ai Volvo vei muri in accident.
    Aiurea.
    Dar astfel de reclame pun o samanta de teama in mintea soferilor mai naivi care chiar cred ca tot ce se spune este si adevarat.
    Rusine celor de la Volvo.
    0 1
  • YMihai
    @ Volvo
    "siguranta
    de Volvo (01.11.2007, 12:36)

    Volvo XC90 este singura masina de pe planeta in care dupa accident nu a murit nimeni niciodata "

    ...te intreb si eu nenea Volvo...cate exemplare de XC 90 s-au vandut ??? K daca s-au vandut 10.000 e diferit cu a vinde 6.000.000 (Peugeot 206 a vandut atatea)
    0 1
  • pt YMihai
    tare suparat pentru greselile altora..dar cu"Titlurile micilor dvs newslettere sunt UNFLATE cu compresorul " cum ramane? :)
    0 0
  • YMihai
    ptr MDA
    aia e greseala de tipar...scrisa in graba.

    n e langa m pe orice tastatura.

    Era o gluma pe net in care cineva intreba cine mama naibii a pus u langa i...ptr k am vrut sa-i scriu unei gagici " misto " si i-am scris "m*isto"

    P.S. Eu nu sunt "redactor" !!!
    0 0
  • Pentru Kolegu
    "Socant este filumletzul care umbla pe YouTube dupa accidentul unui Ford Fusion cu un Micobuz de persoane pe drumul spre Constanta" - ai cumva un link, sau stii titlul exact la videoclip ?
    0 0
  • NCAP?
    Pentru cei care inca cred in testul Euro NCAP am o intrebare. Ce masina credeti voi ca e mai sigura :

    O toyota yaris? 5 stele
    Sau un Volvo S80 2004 ? 4 stele ?

    hai sa va aud...chiar sunt curios.
    0 0
  • Capitanu'
    Vai de steaua voastra!!!
    Ce stele taticu? Vorbiti din auzite!!!
    Va asigur ca VOLVO este cea mai sigura MASINA!!! Restul...hmm... sunt carutze. Dupa ce am "ras" la 180 km/h 4 copaci fara sa am vreo zgarietura stiti ce mashina mi-am luat? Tot VOLVO, iar cel implicat in accidentul respectiv, dupa reparatii serioase circula si azi bine-mersi in BUZAU! Raportat la mashinile din clase corespondente Volvolinele "rad" tot!!! RESPECT pentru suedezii de la VOLVO!!!
    0 0
  • nu cred c a este mai sigura ca un OZN
    sunt multe varab.daca cade stapu,de doua tone ce faci?; ai c>>>steagu ,vezi,de unde privesti, va expplica baieti destept>>>> !
    0 0
  • dan...
    off
    da da astia iar scumpesc benzina...
    0 0
  • Draxxxel
    Probabil ca noua nu ni se pare socant pentru ca nu exista sofer auto in romania sa nu fi vazut sau sa nu fi suferit accidente mai grave si cu rani mai rele. Articolul este foarte bun pentru a ne da seama cat de departe de lumea civilizata suntem. Si inca ceva mai doresc sa adaug viteza maxima la care toate sistemele de siguranta ale unei masin sunt inca eficiente este aprozimativ 75km/h orice sistem fie el creat chiar de cei de la volvo devine letal la viteza si la conditiile infrastructurii din tara noastra. Este numai vina noastra a soferilor pentru ca fortam nota de fiecare data cand nu este politia pe sosea.
    0 0
  • florin
    renault/volvo
    nu imi dau seama de ce toti cand compara 2 masini in tara asta, ori compara cu renault ori cu logan. Daca tot comparam volvo nu cred ca trebuie comparat cu renault, ca nu sunt in aceeasi categorie de preturi. Cea mai scumpa masina de la renault, este sub pretul celui mai ieftin volvo. Deci cine vrea volvo si are bani de volvo sa-si cumpere, cine nu sa-si ia cel mai dotat renault la pretul care este pe piata, ca oricum este mai ieftin, iar la vitezele cu care se circula in metropolele noastre... esti destul de sigur si-ntr-un Matiz.
    pa.
    0 0
  • volvo
    Avand in vedere ca testele euro NCAP se fac la volvo eu zic sa va mai ganditi...si nu mai comparati renault cu volvo!!nu are nici o legatura una cu alta.Cine nu a vazut un volvo cu adevarat sa se abtina!nu vi se par suspecte discounturile de la renault?sunt multe semne de intrebare,fabricare in turcia si multe altele.......
    1 0
  • Mini-romanu
    Problema majora este redactarea
    Fara suparare, romanu-i mester in polemici asa ca eu zic pas la asta ... cate case, atatea obiceiuri - deci fiecare e liber sa tina cu cine vrea ...

    Singura problema este articolul care, conform unor practici nu tocmai cusher din presa, contine elemente "socante" de atras atentia "tzugulanilor" - unele neadevarate (gen "autostrada", ca poza cu copilul mai mare poate a fost facuta mult dupa accident) sau s-a mers pe ipoteza unei mici "scapari" in verificarea info in procesul copy-paste?...

    Oricum, aceste tactici de redactare pun sub semnul intrebarii profesionalismul redactorului - mai bine va potoliti, pana nu pierdeti si cititorii on-line, ca revista nu stiu cati o mai cumpara - eu sigur nu, prefer ams!

    Si totusi, dezbaterea ar trebui focalizata pe subiect in sine: Volvo isi face de data asta o reclama "originala", ca dealtfel atatea alte multinationale ce aplica strategii de marketing mai mult sau mai putin imorale. Asta daca intr-adevar Volvo este la originea diseminarii informatiei si nu familia scapata cu bine si recunoscatoare calitatii Volvo (pot si eu sa confirm ca au calitatea proportionala cu pretul :o)

    Intr-un final, cred ca cea mai sigura masina este cea care poate oferi siguranta activa (mai ales) maxima combinata cu o siguranta pasiva excelenta (peste cele 5 stele NCAP care, datorita limitarilor materiale, evident ca nu pot da o imagine mai completa a limitarii distrugerilor in diferite ipostaze).

    Pentru Admin - poate invatati si voi sa acceptati criticile cu eleganta si sa va straduiti, in loc sa raspundeti / sa va aparati.

    E clar ca sunteti inca in "denial phase" :o))
    0 0
  • despre siguranta
    peste 50% din masinile actuale au 5 stele , iar 85% din acestea se vand in standard cu max 4 airbeg-uri , la toate aceste masini unde e siguranta de 5 ***** ????. cand vrei sa optezi cu inca 2 airbag-uri la echipare sare pretu cu 3000 + tva, . iar eu am un volvo s 80 executive , an 2002 adus de la nemti cu 12 airbeg-uri in standard, si un passat din 2003 tot de la nemti abia are 4 airbeg-uri, DECI UNDE E SIGURANTA ????. cu passatu pot face drifting pe zapada cat vreau , dar cu volvo nici jumate pt ca refuza sa se rasuceasca, se infraneaza singura masina.
    recomand tuturor celor care au avut accidente auto sa-si ia volvo si pe urma sa vorbeasca. (dupa un accident cu o alta masina am stat 6 saptamani in spital, iar pe urma mi-am luat volvo
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru