Volvo se pregateste pentru lansarea viitorului S60

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 27.03.2009
Volvo va inceta productia actualului S60 pentru a pregati lansarea succesorului sau.

Volvo va opri productia actualului S60 in aprilie pentru a nu genera un stoc de modele nevandute in asteptarea lansarii viitoarei generatii. Fabrica belgiana din Gent a produs nu mai putin de 580.000 unitati ale modelului S60 in cei opt ani de productie.

Volvo S60 a fost lansat in anul 2000 si a beneficiat de un val de vanzari care a tinut pana la mijlocul anului 2004, cand interesul pentru acest model a scazut. Dupa acest declin al vanzarilor, interesul pentru Volvo S60 nu a mai crescut la loc indiferente de modificarile aplicate asupra modelului in 2005 si 2006. Urmasul sau promite sa incite publicul cu o versiune sportiva R, care va dezvolta 300 CP, va avea tractiune integrala si un sasiu activ.

Volvo intentioneaza sa se relanseze in anul 2010, iar conceptul S60 prezentat la Salonul Auto de la Detroit de anul trecut pare a fi unul dintre modelele pe care se vor baza suedezii in cursa pentru supravietuire pe care o vor duce anul viitor. Modelul prezentat la Detroit era echipat cu un propulsor de 1.6 litri care dezvolta 180 CP si are un consum de 5.0 litri la 100 km parcursi.

Via | 4wheelsnews

Taguri: S60, Volvo, lansare

Comentarii (4)

  • Impecabila
    Cel mai reusit model al celor de la Volvo ,cu siguranta unul din cele mai originale si bine desenate modele de pe piata . Parerea mea : SUPERBA !
    0 0
  • odo 2009
    Volvo
    Sa speram ca cei care vor cumpara Volvo, nu vor sa lasa sa dispara aceasta minunata marca....S60 conceputa de-o mana sigura si o minte...luminata!!!
    0 0
  • LauCalin
    S60
    "Urmasul sau promite sa incite publicul cu o versiune sportiva R, care va dezvolta 300 CP, va avea tractiune integrala si un sasiu activ."
    Adica la fel ca actualul R (sau ma rog, ultimul R care nu se mai fabrica)? Va spun sigur ca puterea va fi de peste 300 de cai, asta pentru ca cel mai puternic motor Volvo nu mai are 300 de cai, ci vreo 315-320 si e un V8 de 4.4 litri.
    0 0
  • dimphoto
    Supertare
    Superba. Masina visurilor. pacat ca in cateva luni probabil va fi vanduta marca la cinezi, de o sa scoata wolwo
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru