Volvo vrea o nouă divizie de performanţă

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 03.07.2011
Constructorul suedez Volvo vrea sa dea naştere unei noi divizii de performanţă, iar primul model care va primi tratamentul sportiv este hatchback-ul C30.

Anul trecut suedezii de la Volvo treceau din curtea Ford în ograda chinezilor de la Geely Automotive Holding. De atunci şi până astăzi se pare că suedezii au avut o evoluţie bună pe piaţă şi vor tot mai mult să dezvolte o sub-divizie de performanţă.

Primul model care va intra în producţie va avea la bază hatchback-ul C30. Un concept al acestuia a fost deja prezentat publicului pentru a urmări reacţiile pozitive sau negative la adresa lui. Este vorba despre creaţia celor de la Polestar, echipă responsabilă pentru intrarea celor de la Volvo în Campionatul Suedez de Turisme.

Conceptul creat de aceştia pe baza lui C30 dispune de tracţiune integrală, iar sub capotă ascunde un propulsor turbo de 2.5 litri cu cinci cilindri care produce 405 cai putere şi dezvoltă un cuplu motor de 510 Nm. Mulţumită acestor modificări, hatchback-ul suedez este capabil să sprinteze de la 0 la 100 k/h în mai puţin de cinci secunde.

Versiunea de producţie va purta sigla PCP (Performance Concept Prototype), iar dacă lucrurile vor evolua conform planurilor un astfel de exemplar va costa 50.000 de lire sterline. Aşa cum se cuvine unei versiuni extreme, C30 PCP va fi produs în aproximativ 500 de unităţi.

Via | WhatCar

Comentarii (6)

  • Interesant!!!!
    Sa vii pe piata hot-hatch-urilor cu 405cp si 510Nm ar fi cu adevarat o bomba!
    Bravo Volvo! Cumva e ca o palma data Ford-ului Focus RS 500 care a "indraznit" sa-i "fure" motorul ,apoi sa il lase balta spunand ca nu se incadreaza in normele noi de poluare!
    23 4
  • Mircea
    "un astfel de exemplar va costa 50.000 de lire sterline" adica vreo 55.000 de euro !!!
    15 0
  • Victor
    =))))))))))))))))))))))))))),cat de jalnic!!!!!!!!!urmeaza ce??Autobuze coupe..
    3 25
  • victore zi tata ca tu esti cu masina poporului scirroco si nu ne mai aburi cu dastea de doi lei.jalnic auzi !!! du-te la un control oftalmologic ca ai probleme mari cu benoaclele.arata prea bine !
    16 3
  • @Victor
    Pai dupa ce ai facut camione, excavatoare, motoare de rachete, avioane si vapoate cred ca poti trece la etapa urmatoare, gen masini sport. ;)
    19 0
  • for life
    ...un S60R de acum 10 ani ramane un supercar si in zilele noastre! Cum Volvo a evoluat fantastic la capitolul motoare (sa nu uitam ca le fac singuri, nu le "imprumuta"...) divizia de performanta are toate sansele sa mareasca increderea in band si mai ales sa fidelizeze clientii.
    10 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru