Volvo vrea să-şi schimbe imaginea: "Suntem siguri şi premium"

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 14.07.2011
Pentru a se putea bate cu BMW, Mercedes şi Audi, Volvo va trebui să fie mai mult decât un etalon de siguranţă. Suedezii mizează pe un nou val de modele cu accente premium mai pronunţate.

Geely are planuri mari pentru Volvo şi nu se gândeşte să piardă teren în faţa unor rivali cu renume, cum sunt BMW, Mercedes şi Audi. Pentru asta însă, Volvo trebuie să îşi extindă aria de influenţă. Dacă până acum scandinavii şi-au creat o reputaţie pentru cele mai sigure maşini de pe glob, pe viitor lucrurile se vor schimba.

Volvo intenţionează să îşi lărgească clientela, în special pe piaţa din China, unde va aborda o strategie care să favorizeze calitatea şi luxul. Modelele vor fi mai prietenoase, mai economice şi vor trăda atributele unor modele de lux pentru a-i mulţumi pe asiatici. Suedezii speră astfel să îşi dubleze vânzările la 800.000 de unităţi livrate anual şi să provoace nume puternice cum sunt cele ale rivalilor BMW, Mercedes şi Audi.

Decizia modificării imaginii de brand a fost luată de Stefan Jacoby, actualul preşedinte Volvo, fost manager executiv Volkswagen, adus de cei de la Geely după achiziţionarea constructorului suedez în luna august a anului trecut.

Imaginea demodată a făcut ca Volvo să piardă teren considerabil pe piaţa din Statele Unite, unde doar 15% din clienţii premium ar opta pentru modelele suedeze.

Atenţia nordicilor se îndreaptă însă mai mult către China, unde va pune mare accent pe calitatea şi luxul modelelor sale.

via | automotivenews

Comentarii (20)

  • Etalon...
    Tocmai am citit azi intr-o revista despre un top al fiabilitatii, in care VOLVO apare pe primul loc... Si cum se stia de mult ca e in topul sigurantei, acu si in topul fiabilitatii... intradevar, mai are de lucrat putin si la imagine, design... unde au si inceput sa faca progrese vizibile, incepand cu lansarea XC60, urmand cu S60 etc...
    20 2
  • Cosmin
    Si altele...
    Plus viitoarele modele. Acel xc30, viitorul xc 90, dupa care urmeaza si un nou s40.
    In plus si designul interior se bucura de mai multe optiuni acum. Au introdus si scaune ventilate mai nou si o noua pozitie pentru GPS.
    13 1
  • "Suntem siguri şi premium"
    Stiam asta, insa nu toti. :D
    19 4
  • Laucalin
    Vezi da tu îmi spuneai.

    Ca Volvo e mai bun ca BMW .

    Volvo mai are de dat din coate ca sa ajungă Bavarezii.

    Noroc de automarket ca mai lumineaza niște minți intunecate.
    4 13
  • @anti BMW-isti
    Fiecare furnica se doreste mare )).
    Audi cu Mercedes nu pot bate BMW de mai bine de 20 de ani , se știe ca BMW e liderul Premium Mondial.
    Dar Volvo e încă mic , Volvo ia bătaie si de la un Audi nemaivorbind de BMW .
    Le doresc succes si bafta într-o lupta pierdută din start )).
    Volvo un brand Made in China nu poate bate siglele din MADE IN GERMANY.
    2 30
  • @
    Ma abtin sa comentez... pe acest forum sunt multi fani ai masinilor suedeze, asa ca nu vreau sa pornesc o revolta =))
    BMW, AUDI, MERCEDES, sunt si vor fi peste VOLVO.

    VOLVO=SAAB=VW=ALFA=FORD=OPEL=TOYOTA=HONDA , etc, cu astea se lupta.
    4 18
  • AndreiRN
    Nu au minte
    Au ajuns chinezarie si ei viseaza la premim acuma.
    4 16
  • bine asa
    chinezarie nu o sa fie niciodata.poate pe banii lor sa se dezvolte si nimic mai mult.interesati-va copilasilor pana sa comentati a chinezi.
    vrei premium lux,cumperi de la nemti.vrei premium si dotari si siguranta si mai de toate la pret bun,cumperi marcile pe care le-a precizat scopryon.majoritatea care vad ca o marca se ridica,o si catalogheaza.ca nimic nu e mai presus de bmw.mai nou e si mondial.daca in lume ar exista numai bmw,cum ar vrea multi care citesc articolul acesta ,mi s-ar parea cea mai ridicola masina.
    pana la urma si pana la capat,n-am auzit de volvo caruia sa-i fi sarit elicea de la cooler(cum am vazut pe bmw),nu am vazut volvo care sa nu mai porneasca dupa ce ramane ingropat in zapada o iarna intreaga(caz real din nou,ce credeti?tot cu bmw,seria 3 din 2009)
    mergeti la dealer volvo si interesati-va de masinile din gama lor.
    bafta tuturor
    13 0
  • @scorpionvag
    Nu e correct Nu sunt multi fani ai mărcilor suedeze sunt vreo doi cu vreo 5 nume care se dau drept niște Destepti dar sunt niște prosti.
    So lase mai moale cu hirburile lor ca nici picioarele BMW nu sunt sau Mercedes .
    Vrabia malai visează . ASA si fanii suedezi.
    3 20
  • @BMW
    BMW e BMW si poate Volvo e mult in urma, nimeni nu cintesta asta. Daca te iau la intrebari ce stii despre tehnologia BMW sau Volvo nu stii nici sa diferentiezi modelele bine si te faci ca esti expertul mondial in automobile.

    Ori iti exprimi punctul de vedere civilizat, ori sterge-te pe la gura si taci...
    14 3
  • :)
    Ma,eu apreciez faptul ca exista posibilitatea exprimarii unor opinii in cadrul unor medii propice acestor activitati,dar nu pot aprecia faptul ca unii,pur si simplu,dau cu piciorul in aceasta oportunitate.

    Cei care sustin sus si tare ca BMW sau cine vor ei este peste Volvo au dreptate.Asa si este.Dar nu pot sa nu apreciez Volvo pentru staruinta lor si pentru ca datorita politicii adoptate in ultimii ani incearca sa intre pe o piata superioara,cea premium.Acest lucru nu inseamna decat faptul ca va exista o concurenta si mai mare,un plus pentru noi consumatorii,deoarece preturile vor fi mai bune si dotarile,pachetele cu care vor fi echipate automobilele mai atractive.Intr-o propozitie:VOM AVEA DE UNDE ALEGE.

    Asa ca fiecare are dreptul la opinie.Exprimativ-o dar in mod civilizat,nu asa incat sa dovediti faptul ca sunteti niste boschetari.
    17 0
  • @gtr
    Ce nu va mai place dreptatea.
    Argumentati atacurile voastre lipsite de argumente .
    3 10
  • Chiar niciun fel de control?
    Totusi redactorii sau moderatorii forumului pe unde sunt? Nu vede nimeni de la AM ce fel de limbaj se foloseste in cadrul acestei sectiuni de forum? Dreptul la libera exprimare nu inseamna sa lasi pe oricine sa arunce pe gura orice mizerie!!
    4 1
  • @Automarket
    Ideal ar fi sa poata posta comentarii doar cei care au conturi inregistrate, macar in caz de abuz sa ai pe cine intreba "ba, ce faci?"...

    @BMW - uita-te in ce hal te exprimi ca sa-ti dai singur seama cine esti...
    7 1
  • @creaturile de mai sus
    Bine ca vouă automarket nu va sterge prostiile cred ca e putina politica aveți accent mai de "bucureșteni" , .

    Pana la urma nu am înjurat pe nimeni cu diferite prostii ca sa-mi fie sterse mesajele.

    Cred ca fanii SAAB si VOLVO sunt mai uniti decât fanii Germany care stau si citesc prostiile voastre si nici unul nu se implica sa va pună la punct.

    Eu va las sa vizati mai departe Volvo si Saab sa credeți voi ca astea sunt super mașini .

    Nu mai scriu pe acest site , nu se merita, cele bune.
    1 10
  • @BMW
    Amice, iar o iei pe aratura cu jignirile?
    Pana nu demul m-ai injurat (si apropo, ultima data cand m-am uitat comentariul nu a fost sters) acum ne faci prosti, adica si pe mine. Prietene, suntem pe un site public, nu in piata la Obor. Daca nu ai cei 7 ani de-acasa si nu sti sa-ti spui parerea intr-un mod civilizat nu e nici o diferenta intre tine si marea majoritate a fanilor Mercedes, BMW si Audi, adica aia care stau la colt de strada, mananca seminte, beau bere si zbiara hormonii in ei cand vad o pitipoanca.
    Macar da dovada de bun simt si vorbeste civilizat ca nu mai ai mult si ajungi "referinta" celor apara cu inversunare "spiritul bavarez". Si tocmai pe unii care stiu ce inseamna si de ce apreciaza BMW ii faci de ras si de rusinea ta nu mai intra pe-aici, precum Mowgli.
    11 1
  • costel
    Rog pe cel cu BMW ,pe langa faptul ca habar nai pe ce lume traiesti,nu mi-ai raspuns ce sau intamplat cu motoarele de BMW care se supraincalzeau adica cele un milion de chiloase,fugi de la o tema la alta,te comporti ca un las,chitul de reparatie costa atunci 3.300 euro,si inca ceva valoarea de revanzare VOLVO este mult peste BMW.parca te-am rugat sa te mai documentezi putin,iar atunci discutile cu tine vor deveni interesante.crede-ma ca habar nai ce inseamna BMW.
    13 0
  • Laucalin
    De cind ești tu fan mowgli???))))
    Nu-mi rămâne decit sa-ți doresc somn dulce
    La saab in continuare si la Volvo care ia bătaie de la BMW la toate testele si colturile de strada.
    1 15
  • @BMW
    GT-R e un alt eu, intelegi? Hai, ca m-ai prins cu inca un cont fals pe automarket.ro :))

    @GT-R, scuze daca mesajul meu te-a suparat in veun fel, dar fanul BMW nr.1 adica BMW (care probabil scrie in numele companiei de foloseste acelasi username ca marca poporului bavarez mult iubita si blamata "la toate testele si colturile de strada"), crede ca eu sunt tu si inca vreo 3-4-5-6... toti userii de pe-aici. :))
    12 1
  • kumite
    @LauCalin
    O intrebare pot sa pun si eu.Ce iese din cateva sticle de vodca baute pe bancheta din spate a unei "Lada" sau "Volga"?
    Raspuns:un bmw de california.
    Lasati ,mai oameni buni,"grumarul"in pace.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru