VW a ajuns la cinci milioane de unitati vandute in China

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 18.10.2009
Cifra vanzarilor constructorului german Volkswagen pe piata din China a ajuns la cinci milioane. Dupa 25 de ani de experienta in tara asiatica, germanii au planuri mari pentru urmatorii ani.

Numarul unitatilor vandute de Volkswagen pe piata auto din China a ajuns la cinci milioane. Dupa 25 de ani de cand constructorul german a inceput sa comercializeze masini in tara asiatica, roadele acestei investitiei incep sa isi spuna cuvantul. Acum 25 de ani, piata auto din China prezenta un interes scazut pentru investitori, iar germanii au colaborat inca de la inceput cu firma locala SAIC.

Cele cinci milioane de masini vandute pot parea o cifra extrem de mica raportata la numarul de locuitori ai tarii, insa nu trebuie uitat faptul ca, pana acum, Volkswagen se descurca cel mai bine pe aceasta piata auto in comparatie cu alti constructori consacrati. Pana in anul 1998, VW vanduse in China un milion de automobile. Zece ani mai tarziu, numarul acestora ajunsese la patru milioane, iar din 2008 si pana acum germanii au mai vandut inca un milion de unitati. In ceea ce priveste proiectele de dezvoltare, cei de la Volkswagen nu se vor opri aici, ei avand deja un plan investitional pentru urmatorii doi ani.

China se afla pe prima pozitie in clasamentul tarilor lumii la capitolul vanzari, iar acest lucru ii indeamna pe constructori sa isi indrepte privirile catre industia auto din China.

via | Volkswagen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru