VW Golf 6, noi ipoteze

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 08.06.2007
Asteptati a sasea generatie a lui VW Golf? Vom vedea noul model german in premiera la Geneva in 2008. Pe piata va intra insa abia in toamna lui 2008.

Ipotezele legate de formele celei de-a sasea generatii a lui Volkswagen Golf continua sa se inmulteasca intr-un ritm invers proportional cu scaderea zilelor care au mai ramas pana la lansarea sa. Ultimele astfel de ipoteze, create pe computer in urma unor informatii interne pe care le-au obtinut britanicii de la AutoExpress, ne arata un Golf nu foarte schimbat in comparatie cu actuala generatie.

Pe langa aceste doua imagini conceptuale, informatiile devin insa din ce in ce mai importante. Aflam astfel ca urmatorul Golf va dispune de aceeasi platforma de productie ca actuala generatie, diferenta majora fiind regasita la nivelul suspensiilor. Totusi, Golf 6 va veni in versiuni superechipate, care vor reusi, spun britanicii de la AutoExpress, sa concureze mult mai bine cotatul Audi A3.

In ceea ce priveste motorizarile, acestea vor fi in mare parte aceleasi. Marea diferenta este reprezentata de aparitia in gama a motorul TSi de 1.4 litri si 122 CP care il va inlocui pe cel de 1.6 litri FSi de 115 CP.

Cutia de viteze DSG cu sapte rapoarte va reprezenta si ea un punct de atractie in dotarile disponibile pentru urmatorului model Volkswagen.

Fanii modelului german vor mai avea insa de asteptat ceva timp, deoarece Golf va fi lansat oficial la Geneva in 2008 iar comercializarea sa va incepe in toamna anului viitor.

Comentarii (38)

  • george
    golv 6
    da stie cineva cam cat va costa?ca mai multe dotari inseamna un pret mai mare si nustu daca asta e un avantaj
    0 0
  • nu suna bine
    Hmm...au pus curburile alea in partea de jos a usilor ca la un BMW seria 1; desigur au un bun rol functional, dar face BMW-ul sa para o canapea.
    Daca ar schimba suspensiile oare nu or strica masina, sa ajungem din nou cu un Golf4? Suspensia de pe Golf5 e facuta de niste ingineri subtilizati lui Ford.
    Si legat de motorizari, cred ca e o greseala sa retragi 1,6 FSI. Asta inseamna ca daca nu accepti galmele de putere de la 1,4FSI si vrei ceva mai rafinat, ce dumnezeu iei?? ca motor de 2l benzina doar GTI are si e cam scump. Eu as fi tentat sa-mi iau curand un Golf, dar se pare ca ei isi doresc sa ma trimita la Ford.
    Poate doar sa mai slefuiasca compresorul, turbina si engine mappingul de la 1,4TSI.
    0 0
  • fara imaginatie
    mai degraba e un facelift la actualul model, nu e departe nici acum sa-i faca concurenta lui A3, cu toate ca iti cam dai cu stangul in dreptul. Normal ar fi ca cei de la audi sa vina cu ceva nou pe partea designului , ca au ramas singurii nemti care isi deseneaza singuri masinile. Cred ca cel mai tare se va bucura BASE de noul model si sunt convins ca il va achizitiona imediat. :)
    0 0
  • Golf 6
    Nu cred ca asta e noul Golf 6,pentru un necunoscator e exact ca un golf 5, mai eu de lucru,oricum dupa cate am vazut cei de la VW nu sunt pregatiti pentru Golf 6, pentru ca tot scot modele de Golf 5, Golf plus, Golf Gt, Golf Gti si tot asa.
    0 0
  • Oligarh
    Sa omoare TDIurile
    Poate scot si ei la pensie motoarele TDI, motoare la fel de rafinate ca un sanvish cu hering si ceapa .Au alungat multi cumparatori aceste motoare zgomotoase si rudimentare. Modelul GT este un fiasco, si el trebuie rafinat mult . Daca o sa concureze si la pret cu Audi A3 nu ii vad bine. :)
    0 0
  • frumos designul. mult mai reusit decat la golf 5 .
    0 0
  • golf 6?!
    Hai sa fim seriosi. Asta e un facelift de toata frumusetea.
    0 0
  • sa vedem
    pei ce sa zis sa apara sa o vedem shi so testam shi atunci vedem noi!!! numa sa nu o incercatzi prin bucharest =))
    0 0
  • necunoscut
    vai de voi
    sunt scarbit de oamenii care corbesc fara sa shtie... oligarth lol ! deci pozele alea reprezinta niste presupuneri VAGI ! dar ce sa shtie... unii.. k sa nu zic altcumva >.< !
    0 0
  • Golf vs. A3
    Cine a enuntat ideea de concurenta intre Golf si A3 trebuie ca e cel putin diletant ca sa nu zic altfel. Cum sa creezi concurenta in cadrul aceluiasi concern si sa-ti canibalizezi propriile produse?
    0 0
  • baZATU
    pentru Giannig
    esti facut praf!
    0 0
  • AndreiRN
    VW - Audi
    Toata lumea stie ca Audi este de fapt un VW mai impopotanat si mai agresiv. Technologia avansata apare intai pe Audi pt a recupera costurile de R&D dupa care va aparea si pe VW ca deja sa "invechit". Este o technica folosita de cand lumea. Astfel VW poate fi o firma fara profit si chiar cu pierderi financiare(plateste impozit "0") si Audi arata profitabilitate si preia chiar capital de la VW.
    0 0
  • Cosmin
    Atentie !
    O alta magarie. Fratilor , ascultati , din suflet va spun , am la servici 2merc. si 3vw
    Scumpe , proaste , piese scumpe , sercis f, prost !
    Feriti de nemtesti-germane ! Altcevaaaaaaaaa !
    0 0
  • Pt Cosmin
    Eu am un mercedes din 2003. E un E-klasse Avangargde, motor 320 CDI 4Matic, cutie automata si nu am avut o problema cu el. In afara de revizii, absolut nimic si la luna fac un drum bucuresti-viena si am cu el 320 000 de km. Nu stiu din ce secol sunt mercedesurile alea sau vw, da cel putin de mercedes chiar nu am auzit sa aiba probleme si chiar sunt curios ce modele ai acolo, pt ca e aberatie ce spui
    0 0
  • Pt Cosmin
    Frate lasa-ne pe noi cu masinile germane si tu veziti de Loganul(caruta) tau care pana o sa achiti ratele o sa mai fie bun doar pt cotet de gaini asa ca LASA-NE
    0 0
  • gemini
    pt. Radu
    Ai perfect dreptate!! Mercedes tot Mercedes ramane
    0 0
  • cristi
    pt cosmin
    masina germana ii masina germana...nimeni nu se pune cu ei...mai multe probleme o sa ai cu un Fiat sau cu o Alfa sau cu Renaul decat cu un VW sau Audi sau Mercedes, care..pe langa ca sunt masin foarte bune isi si pastreaza pretul foarte bine spre dosebire de alte masini...acum 7 ani am dat 5000e pe un golf 3 si l-am vandut tot cu 5000 anu trecut
    0 0
  • ana maria
    parerea mea
    da, stiu, sunt femeie....dar am si eu o intrebare: e chiar atat de prost VW-ul?
    ca eu mi-am depus dosarul de leasing pentru un golf 5, sfatuita de alti priceputi ca voi:))
    0 0
  • Bogdan
    Golf
    Informatia e in parte adevarata. Pentru Golf 6 se va pastra in cea mai mare parte platforma tehnica actuala. De saptamana asta puteti cere detalii la PBN despre Golful GT-Sport. Este o combinatie intre GT si Sportline. Cititi despre motoarele TSI si o sa aflati lucruri "frumoase". ;)
    0 0
  • Oligarh
    00000000
    Daca ati citi si voi textul sus langa pozele alea colorate nu ati mai comenta ca......Cand nu citesti si faci pe altii diletanti esti varza. Ia citeste sus si vezi cine a lansat ipoteza de concurenta cu A3. Voi aveti idee care era subiectul discutat sau doar ati vazut pozele si dupaia postarile de mai jos?? E penibil.
    0 0
  • nu stiu ce cititi voi dar cititi mai bine
    Asa e romanul intelege ce vrea...spune foarte clar ca ar putea sa-l concureze pe Audi3, dar asta e parerea celor de la AutoEpress.
    Ati putea spune ca sunt fata si ce stiu eu......dar e posibil sa va inselati....parerea mea e ca VW-ul ramane VW, ca si Audi. Sunt fericita posesoare a uni VW Golf 5 care credetima fuge de rupe pamantul si nu mi-a creat probleme niciodata. e o masina stabila eleganta cand e cazul, sport cand vrei sa fie sport si prietenul tau cel mai bun in cazuri extreme. E o masina completa. dc ar trb sa mai aleg odata tot pe ea o aleg. Pentru Ana Maria ai facut o alegere buna.
    0 0
  • alex sasu
    vw golf 6
    apropo as vrea si yo sa stiu cat costa mai mul de 16000 eur?
    0 0
  • pt . aia cu Loganul
    pt . aia cu Loganul
    VW golf 5 1.6 trendline + cateva optionale=18500 euroi...Loganu 1.6MPI laureate = 7800 euroi...fugaresc masina(Loganu de sus) cu brio in Italia si am facut cu ea 10 drumuri in RSR-ul ala de frustratzi ... in total 65000 km fara sa-i fac nimic decat reviziile...asa ca madmoazele de astea cu nasul pe sus sa ma scuteasca de comentarii de cafenea.....Loganu e mai tare ca raport performante /pret decat VW golf care e facut sa le platesca la nemti nivelul lor mai ridicat de trai...atata tot ....ce sa-ti spun au facur gat pipitzele platite in natura de pe la bancile din Romania ca faca gat de soferitze...fuck off!
    0 0
  • decanu
    golf
    pt ana maria sunt posesor shi super multumit iar pt asta cu loganu lasa-ma frate ca pe autostrada imi bat joc de voi astia muritorii in conserve numite logan
    0 0
  • audi b4
    logan= naspa audi=super
    0 0
  • robert
    golf gt sport
    ...chiar nu inteleg placerea unora de a le lua din merite nemtilor care fac super masini...eu personal miam cumparat un golf gt sport,am prima masina d acest gen din bucuresti,si am conduso si va spun ca mana p inima ca nu se compara cu nimic,e impecabila ca tinuta d drum,ca design ca absolut tot...cine are bani sasi cumpere mert,audi,bmw,cine are mai putin luativa cu incredere vw ca no sa va dezamageasca,si cine nare nici bani,nici cunostinte auto si mai e si taran,sasi iamasini frantuzesti sau mai stiu io c,japoneze mai bn ca acuma e la moda sloganul"japan rulllzzz"...sunt departe japonezii de ceea c inseamna o masina ca a nemtilor
    0 0
  • daniel bacau
    intotdeauna golfurile v-or fi cele mai tari
    normal ca esuper cea mai tare masina va ramane vw si audi astae adevarul si multa lume nu il suporta asta e eu am un golftrei si sant super multumit 4 e tare 5 la fel si 6 va fi de vis ca si audi cel putin 3 e de vis asta e neamtul tot neamtramane
    0 0
  • sport line 140 cp
    pentru cei cu loganuri sau coteturi !
    salutare , bai baieti a citit si eu pe aici ce scriu cei despre vw golf 5, eu mi-am cumparat pe 31-09-2007 un vw golf 5 sport line 140 de cai si fuge si merge de sa terminat smecheria este din 2006 si are 118 mi de km , si o sa ingroape 10 loganuri si cateva alte masini de duzina , de abia ai astept pe autostrada sai prind cu tot cu motorul ala care il lauda de 1, 6 16 valve de pe logan ca este slabut in comparatie cu o masina a grupului vw . asa ca cei cu loganuri lasati-ne ca toate care circula pe strada 99% sunt in rate si nu face de loc bani la sfarsit dar ........ se bucura si ei ce sa faca au masina !
    0 0
  • nu avetzi idee cat va costa sau pe ce data e expunerea de la Geneva.. sincer o sa trag o fuga sa il vad .. mersi
    0 0
  • guritza box
    stirea zilei
    Mey k sa ai in garajul tau unul dintre golf 4 5 si urmeaza 6 trebuie sa fi o persoana cu bani care sa intreti aceasta masina
    dar uni vorbesc aiurea despre golf si ei in garaj au bicicleta bunicului sa fim seriosi golf 6 face parte din firma volkswagen
    0 0
  • ooooooooooooauuuuuu
    taranoi cu loganuri nu mai ai loc pe strada de loganisti curisti
    0 0
  • gabriel
    vw golf6
    golf 5 o masina super
    0 0
  • golf 6
    am un golf 5 si sant foarte multumit de el.astept lansarea noului golf si sper sa imi iau gti6.am vazut mai multe poze dar foarte diferite intre ele.daca mai stie cineva vreo adresa.cat despre astia cu asemanarile ale golfului cu fiatu si nu mai stiu ce frantuzoaice trezitiva mai invidiosilor.diferenta mare de clasa..medie ..
    0 0
  • golf
    :x :x :x place
    0 0
  • jonnie
    antilogan
    vw si logan...comparatie intre nava spatiala si un carucior de butelii...cred ca e destul de elocventa comparatia...
    0 0
  • tomilika
    golf 6
    tot mai frumos si mai agresiv este seat leon
    0 0
  • dennisse
    vw
    oare cum puteti compara vw cu logan???????
    ce fel de oameni compara asa ceva?vw e una din cele mai bune masini,iar loganul.....cutie pe 4 roti........bine,astia care au logan ei cred k au bmw,asa circula cu ele.....
    0 0
  • lorena_sweet08
    curiozitate
    cam cat ajungeo o masina asa +tuning ?:S:S:S:S
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru