VW Neeza Concept, oficial

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 20.11.2006
Volkswagen a dezvoltat primul sau concept dedicat exclusiv pietei chineze. Acesta se numeste Neeza si a fost prezentat astazi la Pekin.

Aveti in fata primele fotografii ale “varului” lui Audi Q7, Volkswagen Neeza. Germanii au prezentat oficial noul concept la Salonul de la Pekin, care s-a deschis astazi.

Ce este Neeza? Un amestec interesant intre un coupe sportiv, o masina de familie si un SUV. Conceptul a fost prezentat de Shanghai Volkswagen, divizia chineza a contructorului german, si reprezinta imaginea unui viitor model care va fi dezvoltat in primul rand pentrru piata asiatica.

In ceea ce priveste sursele de inspiratie pentru formele lui Neeza, sunt evidente asemanarile cu Passat si Q7, noul Neeza fiind de fapt un mix stilistic intre cele doua modele cu cateva adaugiri tehnice inovatoare. Printre acestea din urma se numara portierele opozante si plafonul panoramic din sticla. Trebuie amintita prezenta la interior a unui dispozitiv multimedia care isi schimba interfata in functie de gadgetul utilizat: telefon mobil, PDA, GPS, MP3 Player si asa mai departe.

Comunicatul de presa al celor de la VW arata ca numele conceptului derova din “Ne-zha”, un personaj mitologic chinez faimos care combatea spiritele rele cu armele sale magice.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru