VW Touareg cu motor BlueTDI

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 07.03.2007
Volkswagen a prezentat la Geneva cel mai curat SUV, Touareg BlueTDI.

Volkswagen a folosit Salonul Auto de la Geneva pentru a-si lansa tehnologia diesel BlueTDI la modelul Touareg.

Noul sistem de conversie catalitica scade emisia dioxizilor de azot rezultati in urma arderii cu circa 90%. Aceasta tehnologie a reusit sa indeplineasca standardul de emisie californian "Tier 2/Bin 5", considerat cel mai stringent din intreaga lume. Touareg BlueTDI va fi lansat initial pe piata americana, ca parte a programului BlueTec Alliance, realizat de VW in colaborare cu Audi si DaimlerChrysler.

Vanzarile in Europa vor incepe dupa introducerea motorului BlueTDI pe Jetta. Folosirea acestei tehnologii pentru SUV este neasteptata, deoarece VW a anuntat la lansarea motorului ca se vor face teste doar pentru modelele mai mici ca Passatul.

Comentarii (15)

  • off...mama ei de limba romana
    Robert, "stringent" inseamna "foarte urgent, imperios, fara amanare", nu "exigent" sau "strict", cum sugereaza textul. Am facut prezizarea intrucat este un cuvant cheie in continutul articolului.
    Mai multa atentie nu ar strica :)
    0 0
  • raspuns
    Cuvantul folosit in acest context se potriveste! Cine a zis ca am vrut sa folosesc sensul de "strict", am folosit termenul de "imperios". Uite si din dictionar daca vrei("Care trebuie sa fie luat neaparat in seama, care se impune in mod imperios")
    0 0
  • off...mama ei de inteligenta
    domnule Andy! Va intelegem natura critica, in materie de lb. romana, pe care se pare ca o cunosteti, dar pe care, din cate vad, nu o intelegeti. In acest context "stringent" arata caracterul legislativ al reglementarii. termenul are sensuri nenumarate si este perfect corect folosit in acest context. Din pacate intuitia dvs. se dovedeste a fi interpretativa si injurioasa!
    0 0
  • Asa-i romanul !
    Cel mai unit popor de pe planeta ! Daca ne "dam in cap" pt un cuvant, ce sa mai vorbim de lucruri cu adevarat importate...
    SI DESPRE TOUAREG CE OPINII AVETI ?
    0 0
  • daca nici limba nu e importanta...
    poate pentru mine si tine limba romana nu e importanta, dar pentru un redactor la o revista este. Sau ar trebui sa fie. Iar domnul Robert este recidivist. Andy are dreptate, stringent o avea multe sensuri dar niciunul care sa se potriveasca aici, in context. Probabil e vorba doar de o dorinta de a utiliza cuvinte care suna bine, si uite ce a iesit...

    Cat despre Touareg, ce parere sa avem? Sa fie sanatosi.
    0 0
  • Vlad
    daca-mi dai voie! Stringent inseamna, printre altele, imperios, absolut.. cred ca am explicat o data care este sensul acestui cuvant. Multumesc
    0 0
  • Cel mai absolut
    Dl. Robert este un fin cunoscator al gramaticii romane, el stie faptul ca nu toate adjectivele suporta grad de comparatie... dar nu-i pasa. La fel cum nu-i pasa nici de faptul ca expresia "standardul considerat cel mai imperios" echivaleaza cu "standardul considerat a cere o rezolvare imediata" si nu are nici un sens.

    Toata aceasta mascarada si invocare de definitii din dictionarul de sinonime vrea sa mascheze faptul ca, in tentativa sa de a folosi expresii livresti (folosite in carti si de oameni culti), a reusit de fapt doar sa potriveasca nuca in perete.
    0 0
  • nebunia stringent
    Oameni buni discutia din jurul adj. stringent nu are nici un sens. Se intelege ce trebuie sa se inteleaga! N-am vazut pe nimeni sa-si dea cu parerea despre TDI-ul curat pe Touareg, ca doar e site auto, iar daca vreti sa faceti consideratii privind caracterul articolului, nu trebuie sa va cramponati in sensul unei singurele expresii. Si inca ceva! Daca scrii despre masini nu inseamna ca nu poti fi cult.
    0 0
  • albert
    jurist
    am urmarit polemica din jurul cuvantului stringent de la inceput. 1. Sunt de acord cu Metre, se intelege perfect ceea ce trebuie inteles.
    2. Cuvantul exprima incidenta de natura juridica in ceea ce priveste caracterul respectivei reglementari!
    0 0
  • ok, deci vorbim de definitii
    stringent inseamna "Care necesită soluţionare imediată; fără amânare; arzător; presant; imperios" Ori standardul de emisie californian este cel mai exigent, poate, dar sa spui despre el ca necesita solutionare imediata nu are niciun sens. Nu stiu de ce e asa de greu sa se accepte o scapare, care se intampla oricui, chiar si de mai multe ori. Nu aveam de gand sa ma implic in discutie, dar pe de o parte m-a deranjat faptul ca au sarit oamenii in capul lui Andy, cel care a comentat primul, iar pe de alta parte sunt de parere ca cei care scriu, si fac din asta o ocupatie principala, au obligatia sa o faca bine si corect. Destul isi bat joc de limba asta altii, ca sa o mai faca si niste redactori.
    0 0
  • Mr. Honda
    despre Touareg n-am nimic de spus
    Ca se intelege ce a vrut sa spuna, poate, dar asta nu inseamna ca e si corect, sau se merge pe principiul "las' ca merge si asa"? Dau dreptate celor care se pling de cum e folosita limba romana. Te zgiriie pe retina ce poti gasi prin media romaneasca, in special pe Internet. Iar cind atragi atentia cuiva, de regula reactia este "de gramatica te legi tu? de articol de zici?". Alt lucru care ma scoate din sarite este agramarea omniprezenta in media de profil, de exemplu e musai sa spui "propulsor" in loc de "motor".
    0 0
  • Iulian
    Nici Vanghelie nu stie gramatica si uite unde a ajuns...
    Nu va mai legati de greselile gramaticale ale redactorilor Automarket. Orice am spune, ei tot au dreptate... Scoala nu mai e la moda! Tupeul e la mare pret!
    0 0
  • Verde
    Greseli e normal sa apara peste tot; anormal este sa sustii cu tupeu ca n-ai gresit impotriva oricaror evidente. Daca autorul si-ar fi asumat greseala probabil nu se escalada atat discutie.

    Cat despre stire: articolul nu ofera nici un fel de informatii care sa merite a fi comentate (data de lansare, pret de vanzare, performante). Ca sa nu mai mentionam faptul ca simplu fapt ca masina emite mai putin CO2 nu inseamna ca toata industria care a construit-o nu polueaza din greu.

    Iar masina: cine vrea sa fie "verde" merge pe bicicleta, nu cu Touareg.
    0 0
  • pana sa sariti
    ...am detectat (cel putin) doua greseli in textul de mai sus, mi le asum.
    0 0
  • tygroaica mica
    Passion for TOUAREG !!!
    Exprima eleganta si putere...o masina care impune respect...Spui Touareg si ai spus totul!
    Pacat k putini vad lucrul asta!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru