Yuji Ide – pe banca de rezerve

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 04.05.2006
Dupa un start de sezon mizerabil, japonezul Yuji Ide va privi din tribune Marele Premiu al Europei, care va avea loc in acest weekend la Nurburgring.

Super Aguri, echipa la care japonezul a concurat pana acum, a luat decizia de a-l inlocui pe acesta dupa ce FIA a recomandat echipei nipone sa evite titularizarea sa. Totul a avut la baza accidentul pe care Ide l-a provocat acum doua saptamani, la Imola, cand l-a scos din cursa spectaculos pe Christijan Albers.

In comunicatul pe care Federatia Internationala l-a trimis echipei nipone se arata faptul ca pilotul de 31 de ani are nevoie de mai multa experienta pentru a pilota in Marele Circ. “As fi vrut sa ii acord mai mult timp lui Yuji pentru a se obisnui cu masina inaintea inceperii sezonului”, a afirmat seful echipei, Aguri Suzuki. Acesta a continuat: “Echipa a facut toate eforturile pentru a-i asugura lui Yuji toate conditiile pentru a se acomoda cu rigorile Formulei 1 si cred ca el s-a adaptat foarte bine si rapid acestei provocari. Acceptam sfatul FIA de a-i acorda piotului nostru mai mult timp in teste pentru a se acumula kilometrii necesari imbunatatirii performantelor sale.”

Asa cum era de asteptat, Ide va fi inlocuit la volanul celui de-al doilea monopost Super Aguri de Franck Montagny, pilotul de teste de pana acum al echipei, care debuteaza astfel in Marele Circ dupa ce si-a facut rodajul in alte competitii auto de viteza, cum sunt GP2 sau Le Mans.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru