Zece piese de ascultat la volan de Craciun

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 21.12.2009
Colindele lente de Craciun pot fi inlocuite usor la volan de piese alerte, care nu atenteaza la atmosfera de sarbatoare specifica Sarbatorilor. Britanicii au facut un top al celor mai interesante piese de acest tip.

Cea mai populara melodie de Craciun pentru soferii din Marea Britanie este Fairytale of New York, cantata de cei de la The Pogues alaturi de Kirsty MacColl. Aceasta melodie a fost in topul din Marea Britanie in 1987, cand a ajuns pe locul doi in perioada Craciunului. Nu toti soferii prefera aceasta melodie insa, soferii mai in varsta fiind atrasi de alte genuri de muzica.

Mai exact, 29% dintre soferii de peste 65 de ani au declarat ca nu vor sa auda de melodiile din Top 10. Soferii care au depasit varsta de 55 de ani prefera melodiile mai vechi ale unor artisti consacrati precum Sir Cliff Richards, dar melodia sa "Mistletoe and Wine" nu a ajuns in acest top. Cei din Irlanda de Nord prefera melodia Happy Christmas (War is Over) a lui John Lennon, in timp ce melodia Driving Home for Christmas a lui Chris Rea a fost preferata de soferii in nord-estul Angliei.

Iata topul celor mai apreciate melodii de Craciun din Marea Britanie:

1. Fairytale of New York – The Pogues si Kirsty MacColl

2.

Driving Home for Christmas – Chris Rea

3. White Christmas – Bing Crosby

4. Merry Christmas Everybody – Slade

5. I wish it could be Christmas Every Day – Wizzard

6. All I Want for Christmas – Mariah Carey

7. Do they know it’s Christmas? – Band Aid

8. Last Christmas – Wham

9. Happy Christmas (War is Over) – John Lennon

10. Simply Having a Wonderful Christmas Time – Paul McCartney

Via | Telegraph

 

Comentarii (16)

  • Sunetul inghetului
    Sunt panicat oarecum deoarece unii din userii fideli au cam disparut din peisajul site-ului.Inca un lucru....echipa Automarket lucreaza si de Sarbatori? Domnul administrator daca poate sa raspunda ca sa stiu daca mai dau pe aici zilele astea ca sa vad daca este ceva nou.Mersi anticipat!
    2 3
  • Va salut
    Imi plac piesele , l-eam luat si eu si chiar acum imi fac un CD sa le ascult in masina ;) Felicitari
    2 3
  • site
    Eu nu inteleg unde este orginalitatea acestui site...
    Toate materialele,filme ,poze stiri sunt copiate direct de pe autoblog.com...
    4 7
  • Judecatorul Siteului
    @Dan
    Dane si daca ar fii copiate info de pe autoblog care ar fii problema?? Acolo este in engleza si nu inteleg nimica . macar aici e in romaneste.
    3 5
  • unele sunt frumoase
    1-2-6-8-9 sunt cu adevarat frumoase restul nu au nik in comun cu liniste si bucuria de Craciun oricum ms pt melodii.
    SARBATORI FERICITE PT TOATA ECHIPA AUTOMARKET SI PENTRU TOTI CITITORII
    6 1
  • INCA CEVA PT SUNETUL INGHETULUI
    Stai linistit eu nu plec dupa Automarket nici daca ma bati...imi place aici f mult si este un site bun, oricum eu sunt alaturi de voi tot timpul.
    3 2
  • Iulian
    Chris Rea
    Chris Rea rules!!!!
    2 1
  • @JONNY ....mda...si daca esti tot timul alaturi iti e lene sa iti faci si tu un cont sa te loghezi ca tot omul? si "Sunetul inghetului" are dreptate ...in caz ca nu ai observat "degradarea site-ului" a inceput de ceva timp, eu m-am convins de "calitatea" si "profesionalismul" celor de aici unde de ex * Cenzura parerilor userilor e ceva la moda in special daca vorbesc impotriva celor de aici (suna a dictatura...hmm) . Eu unul mai intru din cand in cand din obisnuinta dar si aceea obisnuinta o sa dispara,mai are rost sa zic de acele testari ale masinilor si acele punctaje indoielnice care iti lasa un gust amar in gura. Intru de mult timp pe automarket si sincer din pct. meu de vedere ar trebui facute cateva schimbari. Si puteati sa faceti macar voi un top cu melodii de craciun ROMANESTI macar acuma de sarbatori. O zi buna.


    !!!Sunt curios cat rezista comm meu pana sa fie sters. !!!
    41 3
  • @ALX.CT
    "acele testari ale masinilor si acele punctaje indoielnice care iti lasa un gust amar in gura"

    Nu trebuie sa iti lase nici un gust in gura . E parerea oamenilor care au testat masinile , poti sa iti faci si tu singur o alta opinie si sa discutam . Pana la urma de aia putem comenta articolele , sa dezbatem temele si sa ne comparam opiniile pe care ni le formam fiecare .
    4 3
  • Octavian Brânzei
    Şocat!
    Sînt şocat să constat că NICI MĂCAR O SINGURĂ MELODIE n-aş asculta-o nu în maşină da' nici pe pc, aici, n-am avut răbdare să le ascult pînă la capăt!
    Toate mi se par nişte maaaari fîsuri pe lîngă Colindele de Crăciun cîntate de Madrigal, de corul facultăţii de teologie ori de corul de maici al unei mînăstiri. Ba chiar faţă de colindele cîntate de cîntăreţii noştri.
    Cum oare pot să placă prostioarele astea?
    În fine, gusturile... Brrrrrrrrrrr!
    4 11
  • ma scuzati, dar noi unde suntem? in Romania sau in America sau stiu eu ce tara...de ce nu faceti topul celor mai bune colinde romanesti ca doar e CRACIUNUL...sunt deacord cu Octavian Branzei... ce farmec mai are Craciunul la noi daca ascultam piese straine care nici macar colinzi nu sunt???
    P.S. Sarbatori fericite la toti ,si pentru echipa Automarket: sa aveti un an nou fericit si plin de stiri interesante despre masini !!!
    Numai bine!!!
    5 5
  • @ octvian si acr, sunteti cam prosti amandoi, is piese clasie de Craciun care majoriatea is excelente de cantareti buni si consacrati (da nu ai de unde sa stii daca asculti daor guta sau ghita sula de aur sau pulica de la bucuresti sau te miri ce alti manelisti), si ce legatura are sula cu prefectura? aici era vorba de piese de craciun de ascultat la volan, incercati voi sa ascultati corul madrigal sau alte coruri care leai insirat, sau alte colinde (iti recomand si un Stefan Hrusca) sa vad daca nu adormi sau nu faci accident. cand mai nveti ceva despre muzica adevarata mai vb.
    aici e vorba de piese de ascultat la volan de Craciun
    si astea romanesti sa le asculti tu, corurile alea is ceva si prostiile astea de 2 bani de la astia de azi e altceva, care muzica romaneasca e cam penala. mai cititi si voi ce scriu baietii astia inainte de a comenta, si pt restu care le iau apararea , reveniviva, nu are rost sa comentezi doar sa ii aperi, se pot apara si singuri daca simt nevoia.
    Sarbatori fericite tutror
    2 3
  • inca ceva
    pt jonny...toate au legatura cu craciunul, mai ales Bing Crosby cu al sau White Christmas, un clasic absolut si imbatabil ;)
    3 1
  • oups!!! gresala mea, am comentat in graba si n-am vazut ca defapt asta este un top facut de britanici.Mii de scuze,Mai greseste omu din cand in cand, ca doar de aia e om. :P
    Sarbatori fericite si la multi ani!!!
    3 1
  • Andana
    Daca nu va place site-ul nu mai intrati pe el, pur si simplu. Eu primesc newsletter pe mail si daca ceva mi se pare atragator intru pe site si citesc. Daca nu, nu.
    Iar acest articol mi se pare destul de bun. Este topul si muzica ascultata de britanici. Nu e nimic rau sa mai ne extindem si noi orizonturile. Romania cam lasa de dorit, si cu un asemenea presedinte ne-am dus dracului.
    2 2
  • ha ha ha
    ha ha ha
    HAI MA, TERMINATI-O ODATA CU CONTRAZICERILE.FIECARE CU PAREREA LUI.SUNT FAINE PIESELE DE AICI, DAR EU UNU LA VOLAN NU LE-AS ASCULTA.POATE CA SUNT DE MODA VECHE, DAR TOT PE ALE NOASTRE TRADITIONALE LE-AS ASCULTA SI VA SPUN SIGUR CA NU ADORMI LA VOLAN DECAT DACA ESTI OBOSIT. DEPINDE SI DE STAREA CARE O AI SI CE VREI SA ASCULTI IN MOMENTUL RESPECTIV.UREZ TUTUROR CRACIUN FERICIT, UN AN NOU PLIN DE DORINTE, REALIZARI SI IMPLINIRI, SARBATORI FERICITE SI ''LA MULTI ANI''.SA NE AUZIM SI SA NE ''CONTRAZICEM'' SANATOSI SI LA ANU....
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru