ZF produce sisteme hibride pentru Mercedes

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 08.05.2008
Mercedes va lansa in curand modelul hibrid S400, bazat pe un motor conventional si unul electric produs de ZF.

Constructorul german de sisteme de transmisie ZF a inceput productia la un motor electric care va fi parte componenta a sistemului hibrid de propulsie de pe modelele Mercedes.

Pachetul tehnologic al sistemului hibrid a fost dezvoltat de cercetatorii Mercedes in colaborare cu cei de la BMW. Primul hibrid Mercedes va fi modelul S400 care va beneficia de o motorizare combinata asigurata de propulsorul V6 de 3.5 litri si un motor electric de 20 CP alimentat de baterii pe litium-ion.

In plus, partea de propulsie elctrica va utilize tehnologia de regenerare a energiei consummate in timpul franarii. Motoarele electrice sunt construite de ZF in fabrica din Schweinfurt si are planificat constructia a 35.000 de unitati in primul an, urmand ca in viitorul apropiat sa ajunga la o capacitate de 200.000 de unitati anual.

Compania ZF sustine ca prin acest proiect este primul jucator european de pe piata auto care produce module hibride.

 

Via | ZF Friedrichshafen AG

Taguri: BMW, Mercedes, ZF

Comentarii (4)

  • 20CP
    Si oare la ce ii bun fabulosul motor electric de 20CP??? ca nici instalatia de AC nu cred ca o poate invartii cu herghelia asta de martzoage putere??? Jenant creaza o troaca doar ca sa nu zica lumea ca nu iintereseaza protectia mediului, troaca care o sa polueze mai mult decat modelul cu motor simplu de 3500 din cauza greutatii suplimentare a motorului si a bateriilor electrice. Din ciclu Costa , Consuma si polueaza mai consistent dar deh noi avem model Hibrid. Ca fost adept Mercedes pot sa spun ca ma bucur ca sunt fost si asta este doar o metoda gretoasa ( la fel ca si Audi Q7 hibrid) de a eluda legile protectie a mediului propuse de CE .......
    0 0
  • flexus
    Din cate stiu se pune cate un motor electric pe fiecare roata, deci ar ajunge la 80CP, valoare suficienta sa miste masina incetisor prin oras :)
    0 0
  • mumbo jumbo
    mda...
    pt. kkk: intelegeti macar ce inseamna un motor electric de 20 CP (adica vreo 15 kW)? Probabil ca nu, din moment ce pentru instalatia de AC nu este nevoie decat de maxim 1.5kW (adica 2CP)(adica o siguranta de 100A, mai bine spus...)
    0 0
  • tehnica
    Pai de americani cu un hibrid v8 pe un suv de 3 tone ce mai ziceti, oricum cei 20 cp ar fi suficienti in cazul in care stai si astepti la semafor sau mergi printr-un ambuteiaj bara la bara cu 1 km/h, va fi o oarecare reducere a emisiilor, dar oricum parerea mea este ca un hibrid ar trebui sa fie facut pe baza unui diesel+electric pentru a reusi o adevarata reducere a emisiilor
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru