Salonul Auto de la Frankfurt 2015

Cutia de viteze automată Easy-R va fi folosită și pe modele din gama Renault

Publicat Joi, 17.09.2015
de Dragoș Băltățeanu
Comenteaza 2
Cutia de viteze automată Easy-R va fi folosită și pe modele din gama Renault - Poza 1
Dacia a lansat versiuni cu cutie automată Easy-R pentru modelele Sandero și Logan, dar acest tip de transmisie ar putea fi introdus și pe modele din gama Renault.

Dacia a adus la Salonul Auto de la Frankfurt noile versiuni Logan și Sandero echipate cu cutia de viteze Easy-R. Este o transmisie manuală automatizată, o versiune simplificată a unei transmisii automate clasice. Este o cutie cu cinci trepte, ce poate fi comandată automat sau manual prin intermediul levierului. Față de o cutie automată clasică lipsește poziția P, transmisia Easy-R având doar pozițiile D (Drive), R (Reverse) și N (Neutral). Pentru a schimba treptele manual, levierul poate fi mutat spre stânga.

Dacia a ales această soluție în urma solicitărilor venite din partea clienților care își doresc un automobil ușor de condus, cu doar două pedale. Marc Suss, directorul de program gama Dacia, ne-a spus că există un segment de clienți pentru care schimbarea manuală a treptelor de viteză este o bătaie de cap în plus. Întrebat de ce Dacia nu a adoptat o transmisie automată clasică, Suss a spus că principalul motiv a fost menținerea scăzută a costurilor.

O transmisie manaulă automatizată, așa cum este cutia Easy-R are un preț cu 50% mai mic față de o transmisie automată clasică.

Urmareste Automarket
Noua cutie Easy-R este produsă în Spania și exportată de aici către uzinele Dacia din România și Maroc. Pentru început, acestă cutie este disponibilă în asociere cu motorul pe benzină 0.9 TCe, dar disponibilitatea va fi extinsă și pentru motoarele diesel în viitorul apropiat. Mai mult, oficialii grupului au confirmat că această cutie va putea fi introdusă și pe modele Renault


Comentarii (2)

  • a evoluat din masina invechita in masina experimentala
    11 4
  • ATENTIE, ROMANI! FOLOSITI FRANA DE MANA CA ALTFEL SE DUCE! Ca in reclama: Unde esti draga! La spalatorie....IN LAC!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru