Salonul Auto de la Geneva 2013

Un oficial Renault confirmă: Dacia Logan MCV va fi lansat peste o săptămână la Geneva

Publicat Joi, 28.02.2013
de Bogdan Mirică
Comenteaza 16
Un oficial Renault confirmă: Dacia Logan MCV va fi lansat peste o săptămână la Geneva - Poza 1
Un purtător de cuvânt Renault a confirmat lansarea variantei Dacia Logan MCV în cadrul Salonului Auto de la Geneva, programat să îşi deschidă porţile săptămâna viitoare.

În urmă cu o săptămână, divizia germană a celor de la Dacia anunţa două premiere mondiale pentru Salonul Auto de la Geneva. Intuiam pe atunci că una dintre surprize ar putea fi varianta break a actualului Logan, cea mai firească extensie a gamei best-seller-ului românesc.

Se pare că supoziţiile sunt pe cale de a deveni realitate, un purtător de cuvânt Renault confirmând aceste zvonuri. Informaţia a fost obţinută exclusiv de publicaţia just-auto. Tot jurnaliştii englezi au aflat de la un oficial Renault Marea Britanie că varianta break ar urma să ajungă pe piaţa din Regatul Unit în iunie, cel târziu în luna iulie. Asta înseamnă că debutul modelului la Geneva este inevitabil.

Urmaşul vechiului Logan MCV nu va mai păstra configuraţia cu şapte locuri pentru că această "onoare" îi revine acum monovolumului Lodgy. Astfel, Logan MCV va deveni un break veritabil şi rămâne de văzut care va fi soluţia aleasă de inginerii Dacia pentru deschiderea portbagajului. În plus, ampatamentul noii generaţii ar urma să crească, favorizând astfel şi oferirea unui spaţiu interior ceva mai generos.

Automarket.ro la Salonul de la Geneva 2013

Automarket va fi prezent în perioada 4-6 martie la Salonul de la Geneva şi vă va prezenta live pe site şi pe pagina de Facebook ultimele noutăţi, informaţii şi imagini de la standurile constructorilor auto prezenţi la evenimentul din Elveţia.

via just-auto (înreg.)


Comentarii (16)

  • probail ca hayonul va avea deschidere pe verticala. Cel mai interesant va fi linia generala a MCV-ului. Poate ca va reusi sa se desprinda de imaginea unei cutii anoste
    14 7
  • ce e penultimul paragraf
    "Automarket.ro la Salonul de la Geneva 2013"
    nu ar trebui si un link acolo?
    On-topic: abia astept sa vad ce scot, chiar ma gandeam la un lodgy, dar nu prea am chef sa umblu cu ditamai duba pe strada, insa un break mi-ar prinde bine ...
    14 2
  • Nu cred ca ampatamentul break-ului va diferi de cel al versiunii sedan. Din moment ce pe baza lui nu va exista o utilitara (asa cum s-a intamplat cu actualul MCV), nu vad de ce ar modifica ampatamentuul. Consider ca Logan, oricum are suficient spatiu in spate iar o marire a ampatamentului nu-si justifica, in termeni de cost, utilitatea.

    Probabil, si ar fi excelent, ca breakul sa aiba o linie dinamica, gen Renault Megane break (cu luneta inclinata si nu verticala, asa cum actualul MCV se prezinta).

    Gama Logan devine din ce in ce mai apetisanta. Daca s-ar rezolva (cumva) si problemele legate de securitate (stiut fiind ca gama Dacia nu exceleaza la acest capitol), Dacia ar fi prima optiune pentru mult mai multi oameni.

    In rest, numai de bine. O masina cu pret corect, pentru ceea ce ofera.

    In schimb, daca si Duster se va apropia de restul gamei Dacia, din punct de vedere vizual, atunci chiar ar fi un model atragator (personal, in momentul actual, nu-mi place cu arata).
    18 3
  • @duster...corect...personal mi se pare hidoasa partea frontala sigur va fi adusa in linia caracteristica noilor modele logan. Probabil ca si luminile spate vor fi modificate. Exista acolo niste decupaje in hayon ce pot fi un punct de plecare. Alte modificari? La interior. Si cam atat. A, si un motor mai potent. Ar deveni un best-seller.
    @MCV-ul...daca nu il lungesc va ramane o cutie cocotata. Linia plafonului este prea inalta. Daca ampatamentul ramane la fel de scurt numai ai ce spate sa plonjezi. Mai mult de hatchback nu vad fara modificarea lungimii.
    4 10
  • spionul
    masina va avea stopurile ca la Lodgy, hayonul va fi clasic ca la orice break si va avea doar cinci locuri. Acoperisul nu va mai fi inaltat ca la fostul MCV.
    4 5
  • spionul
    nu cred ca va avea si 1.2 TCe de 115 CP pt a nu periclita vanzarile de Lodgy. desi as vrea sa il aiba. cred ca va avea fix motoarele de la Lodgy.
    4 4
  • spionul
    pardon - motoarele de la Logan.
    7 2
  • sandero break
    Dacia va landa o versiune break a Sandero caci pe piata din vest unde se vand break-uri Sandero sta bine in vanzari si nu Logan. De aici si diferenta de ampatament caci Sandero break va avea acelasi ampatament ca si Logan, care e mai mare decat la Sandero.
    6 10
  • Mi-e frica de posibilul design al lampilor spate. Dacia a dato-n bara cu Lodgy l a acest capitol.Sper ca au invatat lectia.
    11 3
  • @lucci
    nu,nu ,dacia e un veritabil dulap....l-am vazut parca l-ar fi desenat un copil de clasa 4-a.
    2 22
  • lorinczi.thomas
    MCV = Muscle Car Vehicle
    8 1
  • gica contra
    sau MCV = Mortuary Ceremony Vehicle
    depinde de gusturi :)
    7 9
  • rasfoiti revista autoplus.fr si gasiti Loganul break
    2 0
  • Monovolum Commercial Vehicle.
    0 1
  • cred ca o sa fie mai reusit ca vechiul model.osa traim si o sa vedem
    0 0
  • Multi Convivial Vehicle
    Multi Convivial Vehicle

    ...pentru cine nu stie ce inseamna Logan MCV.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru