30.000 de masini VW, avariate de grindina

De Mircea Meșter
Publicat Sambata, 28.06.2008
Un lot de 30.000 de exemplare Volkswagen care asteptau livrarea in Germania au fost lovite de furtuna si grindina.

Esential

30.000 de modele Volkswagen au fost lovite de bucatile de gheata de marimea unor mingi de tenis de masa.
100.000.000 de euro reprezinta daunele estimate de presa germana.

O furtuna puternica acompaniata de grindina de marimea unei mingi de tenis de masa a avariat un lot de 30.000 de modele Volkswagen care asteptau livrarea spre cumparatori in curtea uzinei germane din Emden. Nu exista inca o cifra oficiala estimativa a daunelor, presa germana sustinand insa ca acestea se ridica fara probleme la o suta de milioane de euro. Nu va fi insa o problema pentru Volkswagen, toate exemplarele afectate fiind asigurate.

Masinile afectate vor fi inspectate in detaliu, la Emden fiind adusi 100 de specialisti Volkswagen pentru a depista pana si cele mai mici neregularitati la nivelul caroseriei. Fiecare dintre cele 30.000 de exemplare va trece printr-un tunel special in care tehnicienii pot sa observe daunele la nivel microscopic.

"Nicio masina nu va pleca de aici pana cand daunele vor fi curatate in proportie de 100%", sustine Christoph Adomat, purtatorul de cuvant al constructorului german.

via | Spiegel

Comentarii (33)

  • VOR trece microscopic
    "cele 30.000 de exemplare va trece printr-un tunel special in care tehnicienii pot sa observe daunele la nivel microscopic"....1.VOR trece :) 2. si la ce ne trebuie observatia la nivel microscopic?
    0 0
  • Si dupa ce le fac le trimit in Romania ca doar romanii cumpara VW
    0 0
  • Mircea
    @ioio
    1. Daca ai fi citat intreaga fraza ai fi constatat lucruri aflate in acord cu toate legile gramaticale pe care le cunosti.

    2. Vor ca tabla sa nu aiba probleme cu rugina mai tarziu, astfel ca vopseaua este reverificata la nivel molecular.

    E bine?
    :)
    0 0
  • cristi
    Sa citesti comentarile automarket, de oriunde altundeva decat in tara este o distractie fantastica~!!!9305
    0 0
  • vw auto din alta galacsie
    nu exista auto mai bun- raportat calitate pret am avut mai multe fiare;franta,italia,anglia, corea etc f mare diferenta chiar si la mercedaz,bmv,opel
    0 0
  • @marus
    normal ca ai impresia ca vw e cel mai bun daca zici mercedaz si bmv... lasa masinile vechi de 20 de ani incearca una nou :p
    0 0
  • prosti mai sunteti olahi imputiti !!!
    0 0
  • am golf 5,te rog sa fi civilizat die-feri
    1 0
  • bun vw dar... n am bani
    0 0
  • bun vw
    dar prefer Mercedes sau BMW, pui osul la munca dar macar iti iei altceva decat "masina poporului"
    0 0
  • ex
    Spre exemplu, VOLVO! ;)
    0 0
  • Think about it...
    Oricum masinile alea nu vor mai fi noi....ele trebuie chituite si revopsite cam toata caroseria.....asa ca ghinion pe cel care va cumpara una din cele 30.000....so,shit happends all the time ....
    0 0
  • @Danny
    Masinile alea nu vor fi chituite, nici macar la Dacia unde is probleme nu le rezolva prin chituire, care is grav avariate nu se mai vand iar cele care is usor se schimba bucatile din caroserie: capota, aripi si din astea
    0 0
  • va trtece
    "va trece", priceputule, ca e vorba de "fiecare"! daca nici limba materna nu o stapaneti, cum ai vrea sa te respecte vreo natie? asa ca, bucura-te ca primim si resturi. cu de astia ca tine...
    1 0
  • all
    Nu se mai chituiesc masinile. "egzista" :) o tehnologie speciala prin absorbtie in vid a acelor deformari.
    1 0
  • Gangsta
    Mai invatati sa scrieti mai 'redactorilor'!
    1 0
  • BMW versus VW
    Am avut VW Passat 2.0 COMFORTLINE pe benzina, (din 2003) aproape 3 ani, si de martie 2008 mi-am luat BMW 520D, nou. Desi NOUA ACHIZITIE m-a costa dublu,prestatiile tehnice ale celor doua exemplare nu justifica diferenta de pret. Cel putin sper ca si BMW sa fie la fel de fiabil si sa-l pot tine 3-4 ani fara dureri de cap !
    Asa ca, pentru mine pana acum raportul calitate-pret al celor de la VW este cel mai bun.
    Apropo: VW PASSAT CC 2008 e o bijuterie, am avut ocazia sa-l probez !
    3 0
  • VALUL BMW....
    Asa-mi plac cei care viseaza doar la BMW, MERCEDES...celelalte marci nu exista pentru ei !
    "Masina poporului" nu mai e buna! Dar nu si-au pus problema ca pentru aceeasi calitate sau pentru diferente f.mici, dau "bani grei", pentyru a avea o masina pe care scrie BMW, sau....
    A-ti vazut persoane cu Audi sau BMW care alimenteaza la OMV de 200 mii sau 300 mii ROL ?
    Dar ce mai conteaza... pitipoanca blonda si naiva din dreapta, este in extaz.......
    1 0
  • Pentru SPAIN
    Ai avut un comentariu cu bun simt,Spain!
    Cunosc pe cineva la reprezenanta BMW , si am inteles ca la bmw , cam cad preturile dupa 3-4 ani destul de mult.Si nu din cauza calitatii, ci pentru faptul ca pornirea este mult prea mare.O masina care costa noua 60.000 euro....bineinteles ca nu-si mai gaseste locul in piata la un 50.000 euro dupa 1 an sau 2 ! De aceea pentru noi salariatii exista VW, cu un raport pret/calitate excelent ! Toate cele bune tuturor !!
    1 0
  • un brailean
    passat rulz
    am un passat din 2000 si are 350.000 si merge exact ca in prima zi...nu am avut nici o problema majora cu ea decat revizia si problema zilnica cu gropile love passat and love VW
    0 0
  • razvan
    clar le aduc in europa de est :)
    Poate cu ceva discount, si voila - ROMANIA scrie pe ele ! :)
    0 0
  • celasela-gaesti
    ce puii mei masina sa cumpar...? audi,vw s-au altceva am 13 mi euro
    0 0
  • warden
    wv nu mai e ceea ce a fost
    Am 6wv caddy si 4 golfuriV si 2 wv crafter, toate achizitionate noi, masinile au toate pana in 20000 km credeti-ma cu toate am avut probleme, am inveztit enorm in ele pentru ca nu am vrut sa iau ceva ieftin.
    Chiar cand am luat decizia de a achizitiona masinile astea, am vrut un nume si in momentul ala aveam incredere in vw acum va spun ca sunt total dezamagit, ultima patzanie la un Caddy cu 14000 km a sarit airbagul sofer cu masina stationata, raspunsul lui wv a fost ca am avut un impact la 6KM/h si de aia nu sunt urme de lovire.
    Asta e un motiv pe care doar un copil il poate crede, eu zic ca wv nu mai e cum a fost traim intr-o piata de consum .
    0 0
  • jan torero
    raspuns
    daca as avea 13 mii,le cumpar pe toate trei
    0 0
  • florin
    mai sunt si alte masini
    specialisti in VW, eu va recomand sa luati o frantuzoaica. Eu am un Megane, si va spun ca pina la 52oookm, n-am avut nici o problema, fuge, consuma putin, si da clasa la VW atat "in the city", cat si pe drumuri de munte. Nu vorbim de autostrazi unde tot tzaranul o calca la fund.
    BTW, un prieten cu VW i-a cazut pompa de injectie la 25000km si a stat la service 2 luni.
    Deci, mai ganditi-va...
    1 0
  • lucian bv
    bai oameni buni, eu am un BMW 530 anul 2004 un Jeep 2008 si o sckoda octavia 2008 cea mai buna masina calitate pret este sckoda care este a celor de la VW, deci masinile lor sunt foarte fiabile
    1 0
  • E bine ca scri sCKoda :>
    0 0
  • @florin
    daca era renault cred ca treceau prin tabla ca gloantele grindina.

    Ma florinache sa mergi tu si cu tactu cu megane preferam mersul pe jos decat sa ne urcam in loganu ala putin mai scump.Fac pariu cu tine ca te ... si in oras si pe drumuri de munte un vw cred ca aia stateau pe loc.Logica ta care este daca te da la ... pe autostrada atunci inseamna ca pe un drum de munte sau in oras esti mancat-cred ca esti redus mintal.
    0 0
  • @ Florin
    Am un coleg francez care mai in gluma, mai serios a spus urmatorul lucru: sa nu cumperi masini dintre cele trei F-uri: Fiat, Ford, Francezele :) In afara poate de Peugeot, care este facut putin mai serios si taranii il folosesc cu succes ("taranii" nu in sensul de care il folom si noi pentru ai descrie pe majoritatea oamenilor din tara, aia cu "Nu vorbim de autostrazi unde tot tzaranul o calca la fund.")
    Btw, si eu tot un Peogeot am, 107 pe 1.0l, dupa cum stiti cu motor si nu numai de Toyota. 23.000, pana acum nici o problema technica, nimic.
    0 0
  • y
    Ce carcotasi sunteti... acum 10 ani umblam majoritatea in "batrana" dacie... acuma nici vw nu va mai place... sa va dea Dumnezeu numai biciclete !
    0 0
  • pt: de warden
    Sa stii ca airbag-urile nu sar la 6 km/ ora, te-au aburit ca sa nu-ti acorde garantia pe care o meritai , mai ales ca ai 12 masini marca Volswagen.Spun asta pt simplul fapt ca oarecum fac parte din grup,si mi se pare inadmisibil sa primesti o astfel de explicatie mai ales daca ai achizitionat autoturismele de la un singur dealer.
    Cu stima
    0 0
  • vw..
    se intampla un lucru ciudat tare si se pare ca este adevarat. multe din masinile vw noi vandute in romania au probleme...eu sunt la al doilea passat , acum am unul din 2005 ultimele facute inaintea ultimului model , ambele aduse din franta, si nu am avut probleme de nici un fel, si am tras de ele cu adevarat.pana si la service ( de ex. cardinal motors constanta) totul este de kk. degeaba stau la receptie cu cravata la gat. la primul passat am avut o cadere de pietre pe el. la "reprezentanta" dupa ce l-au reparat( mai bine o faceam la mine in Tl. ca iesea muuuult mai bine)cand sa il iau constat o aripa lovita dar fara afectarea tablei, ma cert monstru cu ei baietii argumentand ca asa a venit ( pe trailer)noroc ca ii facusem poze inainte de plecare.auzind ca am poze au vrut sa repare aripa. m-au tinut in service de dimineata pana la 4 dupa amiaza. la constatare am vazut ca vopsise un pic si farul. cand sa plec vad ca nu mai am dopurile la stergatoare. dau 5 la unul si mi le aduce de la alt passat. iul intreb: tot asa merge si pe aici? el imi zice ca asta e.am vandut masina si am luat. sa nu credeti ca in alta parte este altfel. nici macar la mercedes. am la munca un sprinter caruia iau inlocuit panourile laterale iar sus la "streasina" au intins siliconul cu degetele...oribil.. acum daca as avea bani de un passat nou nu as merge sa il iau din Romania..probabil ca ne considera niste papagali dar banii nostri sunt buni.deci: am mare incredere in vw dar nu in masinile vandute in Romania.
    0 0
  • CE MA BUCUR
    MA BUCURAM SI MAI TARE DACA NU ERAU ASIGURATE NISTE STIFTURI DE MASINI
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru