BMW 7 pe hidrogen

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 12.09.2006
Premiera in lumea auto. BMW a prezentat primul model pe hidrogen produs in serie, BMW Hydrogen 7.
BMW Hydrogen 7 este rezultatul cercetarilor si dezvoltarii sustinute de strategia crearii unui model cu combustie pe hidrogen, proiect sustinut intens de grupul german.

Hydrogen 7 cu cei 12 cilindri ai sai dezvolta o putere de 240 cai si accelereaza de la 0 la 100 km/h in 9,5 secunde. Viteza de top este limitata electronic la 230 km/h.

Sustinerea propulsiei doar pe hidrogen nu este garantata, de aceea, constructorul german a proiectat un comutator pentru trecerea pe propulsia cu benzina.

Demersul grupului BMW a demonstrat ca modelele bazate pe combustie pe hidrogen pot reprezenta o alternativa sigura pentru viitorul producatorilor de masini. Practic, emiterea dioxidului de carbon in momentul rularii pe versiunea cu hidrogen este zero, ceea ce face foarte utila inovatia tehnologica a celor de la BMW.

Comentarii (1)

  • Andrei
    BMW
    BMW este una dintre cele mai bune masini din lume,dovada este seria 7 hidrogen care dupa parerea mea a intrecut Toyota Pirus si este cea mai buna solutie pe viitor.De exemplu Mini emite 100g dioxid de carbon pe cand un model Toyota hibrid emite mai mult iar Mini nici nu e model hibrid.BMW pt mine este cea mai buna masina din lume.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru