Bomba germana: Mercedes GLK by Brabus

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 15.10.2008
Brabus face din nou experimente de design si performanta pe cord deschis. De aceasta data, subiectul e SUV-ul compact GLK.

Brabus, tunerul de casa al celor de la Mercedes, a prezentat astazi propria declinare a ultimului venit in gama constructorului german, SUV-ul compact GLK. Kiturile pregatite de Brabus ating atat infatisarea exterioara si interioara a lui GLK, cat si partea tehnica a versiunilor diesel si pe benzina ale modelului Mercedes.

Infatisarea exterioara a lui GLK Brabus incepe prin sublinierea garzii la sol coborate cu 35 de milimetri. Partea frontala iese in evidenta prin spoilerul care gazduieste luminile de pozitie de tip LED si proiectoarele de ceata iar inn spatele masinii troneaza eleronul de pe acoperis si spoilerul cu doua terminatii duble ale sistemului de evacuare. Profilul versiunile GLK Brabus scot in evidenta jantele, care merg de la 17 la 21 de inch, acestea din urma fiind incaltate de pneuri 255/35. Interiorul noului GLK by Brabus abunda in elemente care ii aduc aminte celui de la volan de faptul ca se afla intr-o ghiulea pe roti. Placutele argintii de pe praguri, volanul sportiv disponibil in trei versiuni si marimi diferite, panourile de bord din fibra de carbon sau lemn (in functie de preferinte) sau consolele speciale Brabus plasate pe spatarele scaunelor anterioare - cu DVD player si monitoare LCD de 7 inch integrate - sunt principalele argumente in acest sens.

Unul dintre kiturile pregatite de Brabus pentru SUV-ul german de oras se refera la versiunea GLK 350. Pachetul denumit oficial B7 ridica puterea maxima a motorului V6 pe benzina cu 15 cai, acesta ajungand acum la 287 CP. Pentru cei nemultumiti de aceste cifre, Brabus are o alternativa interesanta: un V6 ci cilindree marita (4.0 litri) care scoate din joben 322 de cai si 420 Nm. Performantele acestei versiuni se ridica la nivelul puterii si cuplului: 6.1 secunde pentru 0-100 km/h si 250 km/h viteza maxima.

Fanii versiunilor diesel nu au fost lasati deoparte de inginerii Brabus, care au ridicat puterea versiunii 320 CDI pana la 272 de cai putere (+48 CP), cuplul ajungand si el la valori ametitoare: 590 Nm. Performantele ajung, si de aceasta data, la un nivel interesant pentru un SUV compact: 6.9 secunde pentru 0-100 km/h si 228 km/h viteza maxima.

via | Brabus

Taguri: Brabus, GLK, Mercedes

Comentarii (21)

  • ...
    io nu cred
    0 0
  • pateutz
    Mda ..
    Masina de manelist . ;)
    0 0
  • Mihai Viteazul
    GLK
    De ce e de manelist? Ca nu ai tu bani s-o cumperi? Stim ca ai vrea sa ai una! Stii proverbul: vulpea cand nu ajunge la struguri spune ca sunt acrii ! Ciocu mic si joc de glezne in loganul tau 1.4MPI !
    0 0
  • Krisztian Serban
    Nu e de manelist, ptr. ca e facuta de nemti!
    0 0
  • steveo
    mmm
    mie personal nu mi palce..seama cu o kia sorento tunata!
    0 0
  • original
    hai ca ai ziso cu kia sorento; dar de audi 15 care e un q7 intrat la apa mai bine asa si oricum are design mai original care sti sa o deosebesti de multe alte masini.
    0 0
  • copii
    bai copii, daca nu aveti nici o parere specializata ( bineinteles, in afara ca e de manelist si seamana cu sorento) va recomand sa nu va mai obositi degetele degeaba. in afara de logan si chevrolet nu puteti avea nici o parere obiectiva. eu conduc un gl 320 si cred ca pot avea o opinie dintr-o perspectiva reala despre fratele mai mic.
    0 0
  • brabus
    Brabus parca s-o tampit...15 cai in plus??? Unde-s puterile lui Rocket sau Bullit? Si ce-i cu pneurile alea inguste?
    0 0
  • sa mor de nu am vz unul in buc asemanator si negru k ma uitam la alea 4 proiectoare :))) eu nu am vz un SUV cu mai mult de 2 persoane in bucuresti ...dc doamne dau atatia bani pe ele si nu le folosesc la capacitatile lor ipocriti
    0 0
  • ptr. eu
    ce zici tu seamana putin a lauda de manelist, cu toate ca nu cred ca esti dar ai putea sa nu jignesti pe nimeni care are un logan sau alt tip de masina pana in 12-13mii, asta nu inseamna ca nu se pricepe la masini daca parerea lui este ca seamana cu sorento ceea ce este absurd dar este parerea omului si tine cont ca sunt fan mercedes si ma deranjaza si pe mine, la fel ca si pe tine probabil mult uzitata - mercedes=masina de manelist
    0 0
  • glk
    absolut superb
    0 0
  • cel mai cool SUV compact dp piata si e mercedes :)!!!!!superb!!!.
    0 0
  • no 1
    mercedes ramane in continuare regele soselelor. dupa cum multi spun " exista masini, si mercedes". e absolut genial proiectul asta insa m-as fi asteptat la macar 500cp cub capota. dar.... ii ajunge si atat k doar traim in ROMANIA!
    0 0
  • pacat k nu are un bot mai agresiv si din spate seamana cu o fabia noua da oricum in rest e ok, si sa nu uitam k dak e sa luam masini de manelisti mai degreaba bmw, mercedes nu mi se pare de loc da in fine.Si nu is neaparat fan mercedes da nici nu pot sa zik k imi displace da nu mi se pare k e o jignire sa zik k seamna cu fabia din spate sau cum zicea unu mai sus , sorento, sa nu exageram
    0 0
  • ufx
    da se pare ca sunt greoi in exprimare pe buna dreptate!!! am vrut sa zic ca nu ma deranjaza parerea celorlalti cu ce fel de masina seamana ma deranjaza chestia asta cu "daca ai mercedes esti manelist"-atata tot cu scuzele de rigoare
    0 0
  • rules
    E alb si e super , dar parca ti ar fi mila sa o bagi pe offrad ...
    Da , sunt hotarat imi poleiesc lantul de la wc , si ma fak manelist numai sa imi dea si mie cineva masina asta macar o zi. :(
    0 0
  • ~!~TEXAN~!~
    Frumos dom'le
    Masina e bomba ... aproape 600nm cuplu ... tragi casa dupa tine ... puterea nu e asa importanta tinand cont ca e un motor diesel ... pana una alta ... Bmw ciocu mic si joc de glezne cum zicea cineva mai sus ... pentru simplul fapt ca GLK si-a demonstrat aptitudinile off-road si cine nu stie sa se uite pe youtube ... pe cand x3 se stie ca ... e pamant de flori

    Va salut cu egal respect atat pe cei care urati masina , si pe cei care o iubiti :) ... Adrian aka TeXaN
    0 0
  • Bravo BraBUS
    In sec. XXI si BraBUS construieste tractoare...tractoare pt oras. Accesoriul care ii lipseste, plugul.
    0 0
  • julian
    greseli
    De multe X ma uit pe articolele voastre si vad cite o greseala 2 de dactilo, dar asta se mai intimpla si celor mai buni dintre noi. Cum doamne ajuta nu sunteti in stare sa acordati cuvintele intre ele si ce vreti sa spuneti cu asta: " ...evacuare. Profilul versiunile GLK Brabus scot... " angajati fratilor pe cineva sa va corecteze articolele daca sunteti agramati... Mai ales ca nu-i prima data. Ati terminat si voi o scoala? Astia sunt jurnalistii de azi? RUSINE ! ! ! HUO ! ! !
    0 0
  • sit
    bad
    0 0
  • Cam patrata
    Cam patrata...as prefera forme mai rotunjite desi ma gandesc ca la functionalitate este 150 % functionala si in ton cu noile tehnologii.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru