Bruxelles, oraşul cu cel mai congestionat trafic din Europa

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 14.06.2011
Într-un studiu întocmit anual, TomTom anunţă că Bruxelles este cel mai congestionat oraş european, iar Marea Britanie ţara cu cele mai multe probleme legate de traficul urban.

Olandezii de la TomTom au publicat recent rezultatele unui studiu care urmăreşte cele mai aglomerate oraşe ale Europei din punct de vedere al traficului. Potrivit producătorului de sisteme de navigaţie, Bruxelles, capitala Belgiei, este oraşul cu cele mai mari probleme de fluenţă a traficului, înregistrând o creştere a numărului de străzi blocate cu 1.2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Deşi a devenit populară pentru probleme sale de trafic, Londra s-a poziţionat abia pe poziţia a treia în topul celor mai congestionate oraşe europene, cu o scădere de 0.2 procente a traficului. Veştile bune se opresc însă aici pentru britanici, Regatul Unit fiind desemnat ţara cu cele mai mari probleme de trafic din Europa, nu mai puţin de 16 oraşe fiind prezente în topul celor mai congestionate oraşe de pe Bătrânul Continent.

Clasamentul a înregistrat însă şi progrese, printre cele mai semnificative fiind cel al oraşului francez Toulouse, care a reuşit să îşi reducă traficul cu 1.9 procente, doar 33% din arterele sale fiind acum congestionate.

În antiteză, oraşul german Koln înregistrează un trafic îngreunat doar pe 18.9% din şoselele sale. Cea mai mare îmbunătăţire a traficului urban, comparativ cu 2010, se înregistrează la Dublin, unde congestionarea a scăzut cu 9.7%, dar păstrează un total de 24 de procente din totalul străzilor.

Poziţie Oraşul Ţara
1 Bruxelles Belgia
2 Varşovia Polonia
3 Londra Marea Britanie
4 Wroclaw Polonia
5 Toulouse Franţa
6 Lyon Franţa
7 Edinburgh Marea Britanie
8 Marseille Franţa
9 Paris Franţa
10 Manchester Marea Britanie
11 Bradford Marea Britanie
12 Belfast Marea Britanie
13 Oxford Marea Britanie
14 Milan Italia
15  Birmingham Marea Britanie
16  Zurich  Elveţia
17 Oslo  Norvegia
18 Roma Italia
19 Aberdeen  Marea Britanie 
20 Napoli  Italia 
21 Amsterdam  Olanda 
22  Rotterdam Olanda 
23 Barcelona  Spania 
24 Dublin  Irlanda
25 Munchen  Germania 
26 Budapesta  Ungaria 
27 Graz  Austria 
28 Genova  Italia 
29 Nottingham  Marea Britanie 
30 Montpellier  Franţa 
31  Vienna  Austria 
32 Hamburg  Germania 
33 Southampton Marea Britanie 
34 Torino  Italia
35 Utrecht  Olanda
36 Praga  Cehia 
37 Bonn  Germania 
38 Stuttgart  Germania 
39 Cracovia  Polonia 
40 Haarlemmermeer  Olanda 
41  Bolton  Marea Britanie 
42 Guildford  Marea Britanie 
43  Wakefield  Marea Britanie 
44  Nisa  Franţa 
45  Leicester  Marea Britanie 
46  Antwerp Belgia 
47  Liverpool  Marea Britanie 
48  Cambridge  Marea Britanie 
49  Essen  Germania 
50  Koln  Germania 

 

Comentarii (7)

  • Bruxelles
    Adevarul e ca Bruxelles este un oras preponderent vechi, cu strazi vechi si inguste si cu masini parcate pe lateral... O alta problema este aceea a folosirii in exces a prioritatii de dreapta, practic chiar daca strada pe care circuli pare principala, in prima intersectie cu o straduta te poti trezi cu o surpriza... Ei spun ca folosesc aceasta metoda pentru a determina soferii sa conduca cu viteza. Scuza e buna, doar ca de cele mai multe ori reduce viteza prea mult si de aici pana la ambuteiaje e doar un strop...
    6 3
  • pai si mandria tarii bucuresti unde e domne, nu se poate noi care credeam ca aici e marea smekerie de trafic nici nu suntem in top iar polonia are 2 orase in top5, incredibil dezamagire totala, sau cumva astia care au facut topul nu au stiut ca bucurestiul e oras european?, se prea poate
    8 2
  • "Dublin Marea Britanie" ....ei ei....rusinica :)
    1 1
  • Bruxelles e un dezastru
    In Bruxelles e un cosmar sa circuli cu masina mai ales la orele de varf. Nu prea se respecta regulile din cauza ca sunt prea multi emigranti pe care ii cam doare in pix de reguli. E aproape ca in Romania. De fiecare data ma duc acolo ma simt ca si acasa.
    5 1
  • Bucuresti
    daca se circula si acolo ca in bucuresti e jale. in Bucuresti nu-i problema ca sunt multe masini, este problema ca seforii sunt foarte indisciplinati. se umple intersectia cand e galben la semafor si pe urma ceilalti care au verde stau si asteapta jumatate din timp. indisciplina este principalul motiv in bucuresti nu aglomeratia.
    4 0
  • danutz
    Fara sa fiu exagerat, in foarte multe orase europene se circula mult mai rau decat in Bucuresti, asa ca topul asta e destul de veridic. Cu o mica mentiune: in Londra am vazut ca se circula ceva mai bine, cel putin anul trecut.
    1 0
  • Bucurestiul nu e luat in calcul
    Bucurestiul nu pare sa fie luat in calcul.
    Are TomTom harta acoperire si in Romania?
    Eu locuiesc in Munchen acum si inainte am locuit in Londra ptr cateva luni.

    Traficul din Bucuresti este ceva mai bun decat in Londra dar incomparabil mai rau decat In Munchen. In Londra s-a si vrut lucrul asta de fapt tinand cont ca au stramtat strazi ptr a largi trotuarele.

    In Munchen se circula oriunde si la orice orice destul de lejer. Au inel median si scot tot traficul greu din mijlocul orasului. Autostrazile sunt conectate direct la inel astfel ca se iese/intra in oras destul de rapid.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru