Cadillac a prezentat viitorul rival al lui Aston Martin Cygnet

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 17.11.2010
Noul Aston Martin Cygnet are deja un rival. Acesta vine de la Cadillac şi se numeşte Urban Luxury Concept. Debutul în versiunea de serie nu a fost încă anunţat.

Nici n-a apărut bine pe piaţă noul Aston Martin Cygnet, că producătorii de automobile au creat deja competitori pentru acesta. În cazul de faţă, vorbim de un concept, care este realizat de americanii de la Cadillac. Cei de la Cadillac nu s-au înfruntat niciodată cu Aston Martin până acum, dar noile modele ale celor doi constructori au ceva în comun: atât Aston Martin, cât şi Cadillac nu au creat niciodată un asemenea vehicul. Avem deja premisele unei lupte interesante în industria auto, lansată de la nevoia unui producător de a-şi reduce amprenta de carbon şi de la dorinţa altora de a nu lăsa o nişă neatinsă.

Noul concept se numeşte Urban Luxury şi reprezintă viitorul mărcii şi o potenţială direcţie pe care ar putea să o abordeze cei de la Cadillac. Modelul are o lungime de 3.825 milimetri şi are un ampatament de 2.467 milimetri. Lăţimea modelului este de 1.730 milimetri, iar înălţimea acestuia este de 1.446 milimetri. Hatchback-ul cu trei uşi al celor de la Cadillac se laudă cu un interior spaţios şi prezintă jante din aliaj de 19 inch montate extrem de aproape de colţurile vehiculului.

Această construcţie maximizează spaţiul disponibil pasagerilor şi oferă un nivel optim al manevrabilităţii fără a extinde dimensiunile vehiculului.

Trenul de propulsie este hibrid şi are în centru un motor de 1.0 litri cu trei cilindri în linie. Unitatea beneficiază de funcţia start-stop, regenerarea energiei cinetice pierdute în mod normal la frânare, un ambreiaj uscat şi un sistem de asistenţă electric. Modelul promite să fie mai economic decât un Prius în toate condiţiile şi să ofere elementele tehnologice şi confortul unui Cadillac fără alte compromisuri.

Via | Carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru