Chinezii de la Geely vor produce o transmisie cu sapte trepte si dublu ambreiaj

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 15.04.2010
Geely le calca pe urme celor de la BMW, compania care a cumparat Volvo urmand sa produca in acest an o cutie automata cu dublu ambreiaj si sapte rapoarte.

Compania chineza Geely, proaspatul cumparator al marcii suedeze Volvo, a anuntat astazi ca va dezvolta in cursul acestui an prima sa cutie automata cu dublu ambreiaj si sapte trepte. Dezvoltarea noii transmisii va fi realizata in colaborare cu producatorul australian Drivetrain Systems International (DSI), care la mijlocul anului trecut a fost la randul sau cumparat de compania din China.

"85% din procesul de cercetare si dezvoltare al noii transmisii este realizat de Geely, iar 15% de DSI. 50 de ingineri Geely si DSI au lucrat impreuna pentru a pune la punct noua cutie cu dublu ambreiaj si sapte trepte", declara Zhao Fu, presedintele biroului tehnologic al celor de la Geely.

Conform oficialului chinez, noua cutie cu dublu ambreiaj va fi utilizata pe viitoarele modele Geely, Zhao Fu evitand sa spuna daca viitoarele modele Volvo vor beneficia de acest tip de transmisie.

DSI este cel mai mare producator de cutii de viteze din Australia, compania producand in aceste momente mai ales cutii automate cu patru si sase rapoarte.

Geely a a cumparat compania de la Antipozi in martie 2009 in schimbul sumei de 59 de milioane de dolari australieni (circa 40 de milioane de euro), devenind astfel primul constructor auto din China capabil sa le ofere clientilor transmisii automate cu sase trepte.

via | Gasgoo

Comentarii (7)

  • .marius.
    Double clutch
    Buna idee.Bravo lor !, dar sa asteptam recall`urile.:)
    11 2
  • Sa-mi bag.....
    Incredibil frate nu au reusit marci consacrate in domeniu ca renault,peugeot si alti grei low si fac astia ......sa vedeti voi cum o sa isi bata joc chinezii de marcile grele frantuzesti!!
    13 7
  • krajla
    mai bine ar investi banii in calitatea masinilor.
    8 1
  • fny.ro
    @Ion
    Nu cred ca nu au reusit ar fi exprimarea cea mai potrivita, ci ca nu au avut interes gandidu-se la recuperarea investitiei si la vanzari.

    Cred ca in momentul in care vor considera ca au mai mult de castigat, vor dezvolta ce au nevoie....
    3 2
  • Octavian
    Uitati de ce asiaticii au cumparat marci premium in europa, si nu s-au orientat spre alte marci gen opel, etc. Au cumparat volvo si jaguar pentru ca scopul lor este sa nu mai fie asociati doar cu produse ieftine si proaste, ci si cu produse premium.
    4 2
  • Silverblade
    mare scofala
    Cel mai important lucru nu e cata tehnologie inglobezi, ci cat de fiabila e acea tehnologie. Sigur, conteaza si cat e de rentabila, dar asta nu ne priveste pe noi, consumatorii, e treaba firmelor.
    Daca BMW ar fi facut o cutie de viteze ce se strica mai tot timpul presupun ca nici unul din fanii marcii nu era prea incantat, nu? Eu zic sa asteptam produsul, sa-l vedem cum functioneaza si apoi mai discutam.
    Altfel, vorbe aud multe...
    4 1
  • E mare scofala
    Este pentru ca tot consumatorul final va aprecia sau nu produsul, si nu firma care o produce.
    Este posibil sa scoate cava bun avand in vedere ca cei de la Volvo au ceva experienta :), tefnologie, samd
    Asteptam sa vedem, poate ne luam, poate nu.....
    Bafta
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru