Dacia a anuntat viitorul Logan hatchback

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 06.11.2007
Francois Fourmont a anuntat astazi ca Dacia va incepe productia la un nou model la jumatatea lui 2008.

Dacia va lansa anul viitor un nou model, in doua volume, a declarat astazi directorul general al companiei, Francois Fourmont, anunta Mediafax.

Noul model anuntat oficial de Dacia va fi varianta romanesca a hatchback-ului Sandero , prezentat in premiera la Frankfurt. Productia noului model va incepe in a doua jumatate a anului viitor, a mai spus Fourmont la un seminar pe tema pietei auto organizat de Ziarul Financiar.

Compania detinuta de grupul francez Renault intentioneaza sa produca anul viitor circa 350.000 de autovehicule, nivel aproape dublu fata de cel realizat anul trecut. Vanzarile Dacia la nivel mondial au crescut cu 12% in primele noua luni, comparativ cu perioada similara a anului trecut, la 165.500 de unitati.

[poll]98[/poll] 

Comentarii (33)

  • Renault in pana de idei de design?
    Intr-o vreme cand toate masinile seamana intre ele, Loganul asta ar fi trebuit sa fie altfel..dar cum totul se rezuma la costuri, au luat ceva de la Clio, ceva de la Megane si au aruncat un ochi si pe la Nissan cu Almera lor. Cum gusturile nu se discuta...mie nu-mi place :)
    0 0
  • DACIA MA SCARBESTE DIN CE IN CE MAI MULT! SAU... NU GRESESC, NU-MI PLACE ATITUDINEA IN CARE NOI INCERCAM SA FIM PATRIOTI, RIDICAND IN SLAVI O MASINA IEFTINA.
    CERT ESTE CA NU SE VA NUMI LOGAN, CI ALTA DENUMIRE, DACA NU DACIA SANDERO. REVIN, DACIA NU MAI ESTE MASINA ROMANEASCA, SI-A PIERDUT SPIRITUL ROMANESC, IAR DACA CREZI CA DACIA SA TE REPREZINTE, GANDESTE-TE CA ESTE SI VA RAMANE O MASINA BUGET REDUS (IEFTINA) PENTRU TARILE SARACE.
    0 0
  • Atatea bazaconii
    Aia care comenteaza ca Dacia nu e buna sa faca bine si sa taca. Una la mana, acolo muncesc niste oameni care fac masini destul de bune. Celor care spun ca nu sunt bune Daciile, le spun sa tina ciocu mic pentru ca sunt mai fiabile decat multe alte jeguri chineze de exemplu. Doi la mana, aia care vor ca la Pitesti sa se faca masini care sa rivalizeze cu Mercedes, sau stiu eu ce alta marca europeana mare, sa taca din gura, ca au un jeg de focus sau de golf in proprietate, cumparat cu banii de pe un logan nou.Oricum voi nu aveti bani sa luati alta masina noua mai scumpa, asa ca nu inteleg de ce dracu mai faceti atata gat.

    Daca si Clarkson a zis ca Loganul e o masina interesanta nu vad de ce tre sa scoata capul din tufe cate un Focusist cel mai probabil care sa spuna ca Logan e varza numai pentru ca el are Focus.
    Hai pa.
    0 0
  • e cam uratica
    Cam uratica sandero asta - de ce nu fac ceva care sa semene cu golf 2010. Voi ati vazut cum arata ala? Asta arata a jucarie de adolescente. Sa aiba si mai multe nuante pe roz si o sa fie cumparata. Loganul este mult mai sobru, mare si cat de cat impozant. Masinuta asta chiar nu este indicata pentru barbati peste 35.
    0 0
  • hrares
    optionale
    eu am logan ambition, sunt multumit de el , mi-ar place sa am un BMW dar nu am bani de service...ca daca ar fi sa iau in leasing ...as putea ...dar apoi???? --singura problema(la loganul meu de 1,6 e consumul care acum in bucuresti e de 13,4 l/100 ...pentru cei ce stiu ce inseamna sa treci prin bucuresti zilele astea. eu cred ca ar trebuie sa ofere mai multe optionale, chiar daca se incearca sa fie o masina de buget mic...poate unii ar vrea sa aleaga un confort mai bun, mai multe air-bag-uri, diferite motorizari, sonorizari, tapiterie, sau reglari de scaune, capitonaj portbagaj, etc etc....dar sa nu uitam ca nu se ofera prea multe pentru logan ca sa nu ajunga un megane.
    0 0
  • pt liviu
    daca ai fi avut ocazia sa mergi cu un focus macar de la ploiesti la brasov ai fi stat in banca ta si n-ai mai fi aruncat cu noroi
    0 0
  • limitati mintali...
    In priul rand pentru 'de unul cu focus'...cat crezi ca este speranta de viata la 'zmeii soselelor' astia ca tine? Te mai uiti la stiri sa vezi cati crapa zilnic pe sosele?
    Apropos de titlu, pentru toti cei care sunt impotriva Dacia...rugati-va ca Dacia sa mearga cat mai bine si sa exporte cat mai mult...poate asa economia noastra isi va mai reveni putin si deficitul de cont nu va mai fii asa de mare. Ford nu a putut veni la craiova din cauza hotilor de guvernanti, productia industriala merge prost, inflatia creste...si pe multi retardati care viseaza Beamveu ii supara tare rau Dacia... nu aveti loc de productia de la Dacia? Daca si-ar muta renault productia in Turcia sau rusia atunci ar fi bun si Loganul...Vai de capul nostru romani...fudulia si prostia o sa ne duca la sapa de lemn...
    0 0
  • ....
    comentariul semnat de "unu cu focus" a fost sters din motive care tin de bunul simt si decenta in exprimare!

    injuriile si limbajul agresiv nu sunt permise!

    va multumim!
    0 0
  • hei..
    deci..:))
    asta e ranult sandero ma oameni..cu asta o sa semene noua dacia :p..ok? nu asta e noua dacia :))..in fine :p urmariti linkul din textul de prezentare..articolul ;). si o sa va lamuriti :)
    0 0
  • rookie
    Pacat...
    Loganul a dus la foarte multe discutii. Nu e masina rea dar e de buget redus. Cel putin asta crezi cand cumperi masina, pentru sa e ieftina la achizitie. Dar piesele? Sunt tot piese Renault. Si dupa cum se stie piesele Renault nu sunt chiar cele mai ieftine. Si cand te gandesti ca mai si consuma destul de mult pe langa performante destul de slabe... Nu e chiar o afacere. Sunt de acord ca trebuie sustinuta industria dar sincer decat o fabrica cu produse de lumea a treia mai bine mai multe fabrici care sa produca piese pentru Mercedes, BMW etc. Lucru care de fapt se si intampla. Statul incurajeaza destul fabrica si firma Renault. Nu e cazul sa ne mai sacrificam si noi cumparand cotetze. Aici deja isi spune concurenta cuvantul.
    Prefer un Opel sau un VW in fata unui Renault. Degeaba mai scot masini de lumea a treia. Romanul e mai pretentios de atat. Vrem masini de fitze! :) Sa fie Dacia la nivel de Opel sau Ford macar, nu de Fiat Albea...
    0 0
  • melman
    marca dacia e buna
    orice este buna, la cat costa ce vrei de la ea, e o masina care te duce si te aduce.
    In primul rand daca ramai cu masina (oricare inafara de logan) in drum ce faci, chemi tractarile, cu loganul te descurci pana in primul oras mai maricel si stiu baietii ce sa-i faca, asta daca nu te descurci singurel.
    Serviciile post vanzare sunt de la acceptabile in sus, acum depinde si daca te crezi zeu.
    de piese sa nn mai vorbim, o bara spate (adica un plastic) de fiesta 2003 costa 1.100 lei in timp ce o capota de logan 800.

    Masina e o unealta nu un accesoriu
    0 0
  • Citat: ""...rugati-va ca Dacia sa mearga cat mai bine si sa exporte cat mai mult...poate asa economia noastra isi va mai reveni putin si deficitul de cont nu va mai fii asa de mare.""
    Relaxeaza-te draga!, daca crezi ca economia romaniei de bazeaza pe 'dacia' e grav!

    Ideea este ca Dacia, nu mai ne reprezinta ca romani, decat daca tatal tau e oltean iar mama frantzuzoaica. Dacia pe care o cumperi este "by renault!", si hai sa fim seriosi cui ii poate sa ii placa acea masina mediocra, singura masina buna din gama este megane.

    Urasc Nationalismul Idiot romanesc cand nu isi are rostul, slana noastra cu ceapa este cea mai buna, vacanta mare, fifa 2007 si bineinteles loganu care dupa mintea unora ar intrece si un mustang sau un ferarri. E clar ca focusul al tipului ala ar lasa in spate orice dacie, mai se pune problema si cine conduce!?!? Cati aveti carnet de aici, si cati vedeti masinutele astea ca niste machete pe canapea unde orice e posiibil sa se intample?
    0 0
  • sa fac sa ia tot omul ca de fite ne-am saturat asa cum un proverb vechi spune fiecare sa manance fructe din tara lui asa si cu masina dar cine nu ajunge la struguri zice ca sunt acri ura!
    0 0
  • ce insemna "tara lui" ? "tami" esti cumva din franta, si esti la cura de slabire cu fructe?:)))
    (iar cu treaba cu strugurii, eu ii prefer in forma lichida!:P)

    Totul tine de cultura nu de fitze! ce zici tu fitze, eu vad dorinta de o viatza mai buna, ce zici tu fitze eu vad siguranta! ai vazut cum arata un logan la o descarcerare, roaga-te sa nu fie familia ta in el!
    0 0
  • siguranta
    bai fratilor ..ce tot atata cu sigutranta ...un passat din 2002 sau un mercedes clasa c .din 2000 tot 3 stele are, mai uitativa si pe site-uri de specialitate nu doar din vorbe .de la "soferi" si la banii care dai pe ea 8000 E tva inclus ce mai vrei ..iati passat cu 10.000 cu sute de mii de km la bord si care te tine .cat o carutza ... ca daca cade ceva .te duci la nea ion care cica e mare mester de orice masina .ca de service autorizat numai ai bani ca de....ai passat
    0 0
  • Daniel
    Logan
    economia Romanieii nu depinde de Logan, mai bine zis de Renault! Oricum marea parte a beneficiului il are firma franceza, si din cite stiu eu renault nu este un concern privat!!! cum arata masina? eu zic ca mai bine ca cealalta! dar nu poate fi o concurenta seriosa pentru alte marci ce sa vind in Romania, pentru ca pina apare asta nici ceilalti nu vor sta pe loc, din contra...
    0 0
  • despre Logan
    Nu am nimic cu nimeni ca fiecare e cu bugetul lui dar pe langa dotarile de la Logan care sunt sub orice aspiratie, design-ul noului ... cum s-o numi nu prea straluceste. Cred ca un concurs public pentru design-ul noii masini era super interesant. Macar se puteau inspira si ei. I nrest, sa traiasca toata lumea numai noi sa nu murin.
    0 0
  • dar cat va costa???
    mai oameni buni,loganul e tot dacie fie construita oriunde in lume ,tot masina proasta e,mai bine imi iau matiz decat logan si e mult mai bun din multe puncte de vdr.dar aceasta "dacie" cat va costa ????sunt sigur k nu-i ieftina!!!dar ma rog cel putin sa fie mai acceptabil decat loganul.ar face si ei makar un lucru bun,dar in schimb piesele....exagerat de scumpe
    0 0
  • marius
    ...
    nu stiu de ce dar eu am impresia ca seamana cu un citroen
    0 0
  • o masina mica cu piata MARE;)
    parerea mea ca noul model , care nu e tot logan , dar e dacia by renault are sanse la fel sau chiar mai mari decat logan, care a fost facut in toate felurile in ciuda ''succesului''la vanzare:))
    0 0
  • Opelica
    Cred ca merge si asta
    Fraztilor,lasati-o mai moale cu criticile la adresa Loganului ... desi nu am Logan, am condus unul in cateva randuri si a fost multumitor ( spun asta comparandu-l cu vechile modele de Dacia - Solenza, SuperNova ... ). Nu are rost,in schimb, sa-l asezam pe langa marci celebre ( care au atata buget si traditie ), fiindca sigur ar pierde la orice capitol . Deocamdata, atata putem ... si nu consider ca e foarte, foarte rau
    0 0
  • noua dacie
    depinde de gusturi ...au mixat vre-o 3 masini din gruul lor si a iesit ceva...sincer nu-mi place.parerea mea!
    0 0
  • Dumitru
    Pentru Levy
    Daca un italian care il injura pe Mutu ti-ar argumenta asta spunand ca "tot roman e, deci tigan, deci infractor", ai spune ca face o mare eroare, pentru ca generalizeaza.

    Logica ta, dupa care "o Dacie, construita oridunde in lume, tot proasta e", se incadreaza in acelasi mod de gandire viciat. Generalizezi, fara argumente, bazandu-te numai pe sentimentele tale dominante: ura, ciuda...
    0 0
  • Nemultumitu'
    copy/paste
    astia au incercat o struto-camila la design. Pacat. Arata destul de naspa actuala infatisare, dar macar nu e copiata. Nu-mi place
    0 0
  • Lucian*
    depinde de costuri...
    ca si design, din ce se vede de afara pe CGI-ul asta ar fi OK. Nu este nici mai frumoasa si nici mai urata decat majoritatea masinilor din clasa ei (chestie de gust).
    Daca o sa fie mai buna sau nu, n-avem de unde sa stim acum. Din ce se vede si cunoscand regula industriei auto as zice ca ar trebui sa fie ceva imbunatatiri fata de ce este acum. Probabil vor insista mai mult la detalii, pt ca am dubii ca vor schimba ceva la motor, transmisii sau suspensie (doar adaptari la noua configuratie) pentru ca totusi este un brand de masini low-cost (nu ieftine! este o diferenta).
    Regula auto (indiferent de brand): 30% piese existente de pe modelul anterior, 30% de pe alte modele existente, 30% piese noi, 10% adaptari de design. Probabil la Dacia vor fi mai putine piesele noi si nu am absolut nimic impotriva ca au imprumutat tot felul de chestii de la alte modele.
    Apropos, referitor la cat de bun este Loganul anterior, strainii deja l-au rumegat prin drive teste si review-uri (cititi dragilor, cititi...) si au gasit atat parti bune cat si proaste, in functie de gusturile fiecaruia.
    Din punct de vedere al fiabilitatii masina a dovedit deja ca este fiabila si rezistenta. Mentenanta este una din cele mai reduse ca pret de pe piata. In rest este doar chestie de gustul fiecaruia. Sunt si nemti care prefera VW fata de Mercedes si BMW sau alte marci. Chestie de gust...
    0 0
  • laurro
    !!
    O masina modesta, facuta pt cei din clasa cu venituri medii. Nu poti emite prea mari pretentii, si nici sa o ridici in slavi nu poti. Daca la exterior arata mai bine ca Loganul actual, interiorul ramane la fel de grosolan ( de ce nu pun ei butoanele pt. geamuri in usa si le lasa ca la masinile din 90' in bord?) Eu raman la parerea ca francezii nu o sa-si faca concurenta singuri, si de aceea loganul va fi intodeauna facut mult mai slab. Sper sa inceapa Ford la Craiova, daca capata acceptul U.E. ( unde francezii au un cuvant greu de spus !!) Si poate si Opel la Cluj.....
    0 0
  • Titi sinistru
    Vai da ce-mi mai place !
    Peisajul.... trist nu ?
    0 0
  • Scorillos
    Domnilor...
    In ceea ce priveste poza cu pricina, masina asta e urata cu draci... apoi, io-s fericitu poseXor de 2 buc DACIA, una din 75 si un din 99... ne cacam pe noi ca vrem butoane de deshis geamu in portiera... da' manivela ce are frate ? Iti cade cotu ? Toata povestea e un fel de "baba arde si tzara se piaptana"... daca ramai in drum cu o racheta de masina, acolo ramai.. la Dacie, poti sa-i pui si ulei de ricin si merge, si orice fericit posesor de Dacie (si nu ma refer la cei cu Logan) stiu ca, daca ai in portbagaj o bucata de sarma is un ciocan, mergi mai departe !
    0 0
  • tiriluc
    Logan-criminalul pe sosele
    Nu are sens sa mai povestim, de venea neamtu si facea Volkswagen la Pitesti mai speram in ceva bun, da disparea spaga, lucru de proasta calitate si abureli de suti.Asa , ce sa le mai zic Logan-istilor- sa va traiasca si dupa ce iti fi in sicriu, sa ziceti cum a zis un prieten-Dracu m-a pus sa imi iau Logan.
    0 0
  • Pentru Tiriluc
    Si, de ce nu a venit neamtu ?
    Si, daca sa spunem ca venea si facea Volkswagen, aveai bani sa il cumperi?
    Si, in definitiv, de ce doresti moartea unor concetateni de-ai tai?
    A... probabil ca te umfla ura... si eu as adauga ca te roade si neputinta...
    0 0
  • Am ajuns la concluzia ca lucrurile stau asa:

    Lamborghini - "emblema designului italian" - E proiectata de un olandez, ...invalid!

    Mini - "Spiritul britanic" si al lui Mr.Bean Bineinteles! :) - E facuta de BMW si de la anu se va transforma intr-un SUV.

    Bentley - "Deasemenea alaturi de Rolls Royce, inspira inalta societate!" - technic este un VW (la fel si primul TT de la audi)

    Si asa... sa nu uitam si... Dacia! Masina care reprezina tineretea parintilor nostrii, poza demn de tinut langa a mamei in biblioteca! - E facut de renault, si imprumuta aceleasi caracteristici cu clio si symbol.

    Succese!;)
    0 0
  • :(
    .....of.....daca ar avea o forma mai ortodoxa, poate ca as uita ca e facuta la Pitesti...

    pt Liviu: respira adanc omule, poate iti revii
    0 0
  • cristian
    ieftin dar bun
    salut romania locuiesc in spania si vreau sa va zic ca in madrid sunt peste 1000 de loganuri ?multi de aici spun ca nu este o masina de lux dar foarte buna la pretul pe care il are.inca un lucru ei isi permit sa-si cumpere o masina de calitate ,dar ce zic tot asa merge ,tot asa se strica .Noi santem vai steaua noastra ca traim cu 250e pe luna sine mai si vaitam de calitate confort.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru