Dacia Kanjara - numele viitorului SUV?

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 21.07.2009
Automobile Magazine anunta astazi ca unul dintre potentialele nume ale noului SUV Dacia este Kanjara. In plus, va exista ulterior si o versiune cu sapte locuri a SUV-ului romanesc.

Francezii de la Automobile Magazine deschid editia de astazi a versiunii online cu o stire interesanta, bazata pe informatii primite de la insideri Dacia. Conform publicatiei franceze, numele noului SUV de la Dacia ar putea sa fie Kanjara, denumirea "rivala" fiind clasicul Duster. Evident, in lipsa datelor oficiale, informatiile trebuie intampinate cu rezervele de rigoare, insa aparitia unui nume atat de complicat din neant nu pare intamplatoare.

Kanjara este o denumire indiana de origine sanscrita, sensul cuvantului fiind "bland". Pe langa faptul ca este utilizat de indieni ca nume pentru copiii lor, Kanjara este si denumirea unui sat indian din districtul Yavatmal, Maharashtra.

Pe langa viitoarea denumirea SUV-ului, Automobile Magazine anunta ca SUV-ul Dacia va dispune si de o versiune cu sapte locuri, in stilul Qashqai/Qashqai+2. Bazandu-se, de altfel, pe modelul comercializat in Europa de Nissan, noul SUV Dacia va prelua direct toate avantajele platformei complexe pe care este construit acesta.

In sprijinul informatiilor oferite de francezi vin cateva fotografii cu un model camuflat despre care jurnalistii francezi sustin ca reprezinta chiar versiunea alungita a SUV-ului ale carui fotografii-spion au aparut pe internet acum doua saptamani.

Potrivit informatiilor oferite de Automobile Magazine, varianta lunga a SUV-ului va avea o lungime fi cu 20 de centimetri mai ridicata decat a modelului clasic, urmand ca pretul final al modelului - circa 18.000 de euro - sa se ridice la jumatate din cel al urmatorului concurent din segment care poate gazdui acelasi numar de pasageri.

via | Automobile Magazine

Comentarii (44)

  • Bethurbazal
    opinie
    OK, poate ca va si fi blanda. Asta ne-ar mai lipsi! Un SUV Dacia care sa terorizeze soselele.
    13 18
  • semtex
    nu va fi asa
    asta e numai una din posibilitati... slabe sanse totusi... nu cred ca asta va fi numele masinii
    9 2
  • Adrian
    dacia
    " va avea o lungime fi cu 20 de centimetri mai ridicata decat a modelului clasic" - mai ridicata sau mai lunga ?
    7 5
  • mircea
    @Adrian
    O lungime mai lunga ti se parea corect? :)

    O lungime mai ridicata. O masa mai ridicata. Nu are legatura cu inaltimea, ci cu unitatea de masura prezenta in volum mai mare. Sau, evident, mai ridicat :)
    10 13
  • Marian
    Dacia
    "va gazdui acelasi nume de pasageri". Trebuie sa ii cheme pe toti la fel sa poata merge masina? Doar pe cei dintr-o familie ii ia. Pe cumnatu' nu are voie :D
    14 3
  • mircea
    @Marian
    :) Done.
    5 3
  • hihi
    pana la aparitia pozelor cu dacia suv nu credeam k poate exista suv mai urat decat nissan qashqai.dar iata ca se poate romanii au reusit sa scoata uratenia pamantului.....:)))))))))))))))))
    14 29
  • N-am sa inteleg niciodata meteahna asta "cocalareasca" de a face oamenii care au pareri diferite prosti. Pur si simplu, asta denota niste frustrari incredibile si o lipsa totala de consideratie fata de semeni.
    Uite, si eu sunt de parere ca e oribila. Este o parere. Ce sa fac acum, sa le spun celor care cred ca e frumoasa ca sunt niste oligofreni chiori? E dreptul fiecaruia sa aiba o parere.
    21 3
  • lungime
    domnul Mircea.......lungime mai ridicata? poate o lungime mai mare fata de modelul clasic. Ridicat se refera la inaltime, mai ridicat sau mai coborat. Garda de la sol este mai ridicata sau mai coborata fata de modelul clasic. Lungimea este mai mare sau mai mica se poate spune si mai scurta, in niciun caz mai ridicata. E ca si cum as spune ca greutatea este mai scurta.
    Sustineti ca lungimea este prezenta in volum mai mare....Lungimea defineşte proprietatea unui corp de a avea doar o singură dimensiune spaţială. Volumul defineste altceva.
    8 2
  • mircea
    @mihai
    "E ca si cum as spune ca greutatea este mai scurta"

    Nu. E ca si cum ai spune ca greutatea este mai coborata. Ceea ce e de asemenea corect.
    6 8
  • prudentul
    @ Mircea Meşter
    Mircea, de ce trebuie neapărat să foloseşti expresii forţate, nefireşti şi incorecte? Nu era mai simplu să spui că maşina e cu 20 cm mai lungă/scurtă sau cu 20 cm mai joasă/înaltă ??
    8 0
  • albunegru
    @avarvarii
    dom'le avarvarii nu stiu cine esti, dar uneori ai idei dragute. de ce naiba aia de la pitesti nu te cheama si prefera sa faca tot masinile alea butucanoase parca decupate cu toporul
    2 0
  • mircea
    @prudentul
    Conform DOOM si semanticii logice, nimic nu e fortat in ce am scris mai sus. Insa se putea mai simplu, asta e clar :)

    M.
    6 2
  • Marius-new
    @Mircea Mester vs. oponentii
    Nu mi se pare ca Mircea Mester scrie niste chestii standardizate sau fortate. In definitiv asta e site auto, nu e site de flori si gradini printre care se mai strecoara si niste idei despre masini, pe care sa le poata pricepe chiar si o bunicuta.

    Totusi, merg niste termeni deja "fumati" in lumea auto. Se poate spune "garda la sol mai ridicata"....."ampatament marit"......."centru de greutate coborat sau ridicat"....etc etc.

    Si in ce priveste Dacia SUV.........obiectiv e foarte ok daca se va vinde, pt ca vin banuti la bugetul acetei tari si sunt locuri de munca auxiliare domeniului auto..........subiectiv insa niciodata nu mi-a placut designul masinilor Renault-Dacia, cu atat mai mult nu-mi place acest SUV "brutal si nefinisat"........dar cum gusturile nu se discuta - asta e.

    Toate bune!
    4 2
  • Oare de unde draq au mai scos si numele asta?
    Aveti vreo parere?
    1 1
  • Ce nume , ce oglinzi ..doamne !
    In primul rand...solenza/Logan ...niste nume acceptabile ...dar kilimandjaro asta..ma da pe spate .... Cum sa ii spun bunicii..."Bunico mi-am luat masina...-Bravo maica' si cum se numeste?!" ...saraca bunicamea daca ii spun numele asta si o las sa pronunte face atac de cord, pana reuseste sa il pronunte. Noi nu putem sa punem nume ca VW : Passat/Golf/Touareg/Tiguan(nume de triburi) ...noi punem de indieni...adica ce dracu intr-o tara plina de tiga...pardon rromi vine perfect numele asta de indieni...cred ca REnault pe asta sa axat cu numele asta, ca poate descendentii neamului de indieni (adica rromi ...le cumpara ) dar nu stiu defapt ca eise preteaza la alea de triburi arborigene.

    Referitor la oglinzi...posesorii de Logane pot spune ca ale lor sunt finute....Cred ca , kilimanjaro...sau cum s-o numi... vrea sa il depaseasca pe H2 in latime.... Hummer feriti-va a venit Kanjara !!!
    6 0
  • Etienne
    Ja la caruta
    Denumirea e parca din acelasi registru cu "bahtalo". Sper totusi ca aceasta sa nu fie decat o supozitie si denumirea oficiala sa aiba un aer mai pronuntabil.
    1 1
  • amedeus
    poza
    De ce dumnezeu sa pui in articol o poza cu o masina modificata pe calculator, cand internetul e plin de poze cu masina in hala fabricii?
    1 2
  • NASOLL
    Fratilor asta e nume de masina ? bine inteleg o companie auto din japonia, china :)) sa puna asemenea nume , cum au unele modele de nissan ca ti se incurca limba cand le pronunti, dar dacia ? :)) De CE ?Sandero , Logan, Solenza , astea erau mai "populare" sa zic asa adica , oricine , de la copilu ce bate mingea in fata blocului pana la tataia care sta cu sniperu la geam (ca asai la romani) puteau pronunta aceste nume ... chiar daca masia asta se adreseaza tineretului ... sai puna frate un nume mai decent, Duster de ce nu ramane ? cred ca erau beti cand siau dat cu parerile toti :)))) ca la romani totul e posibil :P si nu trebuie so demonstrez, se autodemonstreaza.
    Despre masina insa ... foarte tare, bine ca "incearca" si cu un SUV, au incercat cu pickup-uri, MCV-uri, berline, acu o dau cu un suv, poate pe la anu , avem si un coupe cabrio :)) sau de ce nu , ceva sport ...
    Lasa bre ca'i bine asaa :P :))
    Respect!
    0 0
  • ha ha ha
    ha ha ha
    MIE UNUL IMI PLACE.SI IMI PLACE SI LOGANUL.SI MI-AM CUMPARAT UNUL SI-L AM DE VREO 4 ANI FARA PROBLEME CU EL SI M-AM SATURAT CAND STAU DIMINEATA LA SEMAFOR SI MA INUNDA MIROSURILE DE GAZE DE ESAPAMENT DE LA SECOND HANDURILE COMPATRIOTILOR MEI.N-AM NIMIC CU EI,FRUMOASE MASINI,DAR ASTA PINA PORNESC MOTORUL SI PLEACA DE PE LOC.AFARA E VOPSIT GARDUL...ASTA E CU SH-URILE PE CARE LE LAUDA TOATA LUMEA SI FAC DE RAHAT LOGANUL CU CARE MULTI N-AU MERS.
    7 1
  • Dezaxatu'
    Nume de renume
    Pai daca la SUV-uri tot se folosesc nume de triburi sau numere .... eu zic asa .

    Sa se cheme " Tigan fara numar " :))))))))))))

    Asa le impaca pe amandoua .


    Si ma intreb ...... oare le-o fi luat mult sa dea numele ala Kanjara sau Kilimanjaro sau cum s-o chema .....
    2 2
  • asmaticu
    kankaka
    si uite asa, incet-incet, indienii ne papa pe toti...
    0 0
  • autentic RO
    Asa tara, asa masini....Tara de "concurs", SUV-uri de "concurs"....
    thanks!
    1 0
  • adn opel
    catre ha ha ha
    Domnule ha ...hi ...hi,mai stai pe Pamant,am vazut Loganuri 1.5 DCI la 80 mii km care lasau dare de se lasa ceata in urma lor ,si nu unul ci multe ,motorul era pulbere,benzinarele la 250 de mii manaca o galeata de ulei,cat ai facut in 4 ani cu loganul ...60 de mii si esti fericit,am 3 Loganuri si ma usuca la bani ,sigur o sa le vand,aaa si am uitat sa-ti spun am un Opel,am facut 300 000 de km cu el,nu da semne de oboseala si costuri mici de intretinere,mai are Dacia pana face masini macar ca Opel nu vorbesc de alte marci consacrate,deci cand o sa afle nemtii pe ce au dat banii sper sa fim mai bogati sa ne apucam de facut dacii adevarate.sa auzim de bine.
    2 5
  • @adene opel
    iara si tu? presupun ca esti patron de taximetre. Pai bine mai adene de ce nu ai luat opeluri de "este" asa de tare ele, insele?
    4 2
  • Nu inteleg de ce nu pun niste nume generate din cuvinte latine sau chiar romanesti.

    E totusi o marca romaneasca. Ma uit la Seat care isi boteaza masinile cu nume de orase, regiuni. E ceva patriotic.

    Kanjara este un nume eronat dupa parerea mea. Nu rezoneaza bine cu nici o limba europeana, ce sa mai zic de limba romana.

    Ar trebui sa faca un concurs pentru nume. Sa ofere 3 variante sau mai multe pe siteul oficial si oamenii sa voteze. Castiga de doua ori. Unu, ca o sa aiba vizitatori (reclama gratis) si doi, ca o sa puna un nume corespunzator dorintelor oamenilor interesati de aceasta masina.
    3 0
  • kanjara vine fie de la khanjar, pumnalul traditional din Oman. Asta daca vrem sa fim simpatici. Sau e din punjabi si atunci poate insemna curva sau un vecin enervant sau unu carauia nu-i pasa nici daca o .. pe sora-sa. Si Nissanu dupa care se inspirara are un nume tampit si greu de pronuntat. Rogue era ok dar quashquai ???? Acuma Kanjara asta. Astia au probleme de inspiratie... Logan de la Megane... de ce nu-i zic Dacia Aro... hahaha.
    1 0
  • as21ro
    tara arde si....
    @Lupa : "arborigene"??? Gramatica asta..."ieste" grea....
    @ignis : Bravo! Eu zic Dacia Fagaras! sau Cheia... :D
    0 0
  • Bethurbazal
    @Mircea Mester
    Mestere,

    Am vazut ca faceti prouneri de design. Ce-ar fi sa propunem si numele viitoarei Dacia SUV? Sa vedem ce iese! Sa se propuna cateva nume din cate vor veni si sa se voteze sa vedem ce iasa. Important e ca cine vine cu un nume sa vina si cu o motivatie pentru el.
    3 0
  • mircea
    @Bethurbazal
    Good idea.

    Vom face maine un articol in care asteptam propuneri si vedem ce iese.

    Merci, good job.

    Mircea.
    1 1
  • clarkson
    @ Mircea Mester si nu numai
    "Conform DOOM si semanticii logice, nimic nu e nefortat in ce am scris mai sus. Insa se putea mai simplu, asta e clar :)"

    "nimic nu e nefortat"="totul e fortat" - nu cred ca asta ai vrut sa spui :)

    In ce priveste numele, cred ca vor sa evite situatii precum LOGAN=Golan, SANDERO=Sandel. Desi romanul e inventiv si poate poci si numele asta.
    BTW in croata Kanjara e echivalentul lui "hatch tent" in engleza. Adica un cort care se ataseaza in spatele SUV-urilor. Dati cautare dupa "hatch tent" pe google si o sa gasiti o groaza de link-uri cu Nissan.
    0 0
  • brunetul
    GAMA DACIA!!!
    Dacia macar asta sa fie buna..ca aproape nici una nu e de treaba..sa ajunga macar gama Fiat!!!
    1 2
  • Carlos
    @ brunetul
    oooohh ai mai invatat cuvinte noi ! =))))) faci ce faci si iar apari sa ne distrezi, nu? nu pot sa nu apreciez totusi ca lupti impotriva analfabetismului... =)))))))))))
    1 0
  • Eu as merge pe 2 variante: ori un omagiu adus constructorului muscelean sters cu atat nemernicie de pe fata pamantului, si deci as alege Duster, ori as pune un nume care sa tradeze sorgintea romaneasca si sa fie in concordanta cu ideea de "catarator", in speta Karpath, Karpathia sau derivate. My 2 cents.
    0 0
  • magarul prafuit
    DUSTER

    Automarket deschideti o sectiune de vot!!!!

    Ar trebui ca romanii sa isi aleaga singuri numele chiar daca le este sugerat.
    0 0
  • Robert
    @ Automarket
    Au aparut pe www.autoblog.it poze cu Dacia Logan MCV avand partea frontala preluata de la Sandero . Masina din poze este inmatriculata in Romania . Stiti ceva de un eventual nou facelift al gamei Logan berlina + MCV ? Sau masina respectiva a fost modificata intr-un atelier din Bucuresti ?
    1 0
  • dacia
    nu inteleg ce e cu siteul asta, toata lumea se leaga de modul de exprimare,gramatica si alte chestii. de parca in reviste nu sunt greseli(macar acolo nu poti adauga comentarii), nu este articol la care sa nu se gaseasca ceva.
    daca vi se pare ca siteu are prea multe probleme va dati unscribe si gata
    0 0
  • alacyka
    voi stiti ce masina este asta? logan-sandero?:)
    http://totalcar.hu/magazin/hirek/?main:2009.07.24.&377901
    0 0
  • NUME INDIAN FABRICA LOCALITATE IN INDIA DE RULMENTI.......SI LOCALITATE IN ...IRAK........AU INTERESE IN INDIA UNDE AU FABRICA DE LOGANE SI PIATA MARE II DOARE IN BRISCA DE ROMANI SI CE VOR EI.
    0 3
  • adn opel
    De batjocura
    Bataie de joc,ne considera niste pelicani care inghit orice,ori INDIA ori ROMANIA tot aia este in ochii francezilor ,sau poate ca avem multi romi s-au gandit ca prinde la vanzare,sa vedem cine cumpara SUV -ul lor de coco cand toata lumea se indreapta spre motoare mici cu motoare de cilindree mica cu putere mare si masini medii si mici cat mai bine concepute,versatile,desteptarea dragi romani ca astia fac avere pe patriotismul nostru cu masini sterse din toate punctele de vedere,nu va mintiti singuri ca francezul nu se gandeste la roman cand concepe o epava,unde este inventica noastra si cercetarea ,avem minti luminate care nu le apreciem,sa auzim de bine.
    2 2
  • magarul din ograda
    bai adene...nu stiu care dintre cei doi esti:

    elefantul? cu lumeee-lumeee sau
    soricelul? cu zarzarica-ricaa, zarzarica-ricaa

    Indiferent cu cine te confunzi faci acelasi lucru

    Spor!
    2 1
  • adn opel
    catre magarete
    Domnu Magar Ciujdi,sunt elefantul ca am cu ce,tu cred ca esti un hamster fricos si care chitai pe la colt dupa un Logan cu cascaval la capota,sa te aud cum chitai sau mai bine cum behai ...
    0 0
  • Anonim
    Stiti dc romania nu are succes la nimic??Pt ca daca noi nu cumaparam nimic facut in tara (autoturisme,alimente) fabricile se inchid si dupa aceea o sa cumparam totul de la straini asa ei o sa castige cat mai mult or sa creasca iar romania o sa scada.Despre masina este foarte okm, ce vreti inca este buna ca este facuta mai mult de francezi decat de romani.Daca nu ne cumpara Renaultu nu faceam  nimic.acum numai fiti asa pretentiosi.Eu am strans 12.000Euro si cand apare am sa o cumpar .Cum nemtii cumpara dea Loganuri si ei au cea  mai mare industrie de masini.Iar italienii la fel cumpara Loganuri la greu.Este un suv foarte accepta mai ales la pret.
    0 0
  • costache
    OPEL??? HA HA HA
    ADN OPEL tie cred ca ce de la opel ti-au schimbat adn-ul. OPEL e cea care maninca ulei si consuma mult , cit despre piese sigur iti pui GM pe masina sau iti iei chinezarii. ? Las-o cu OPEL -ul
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru