Salonul Auto de la Frankfurt 2015

E oficial: Audi Q6, primul SUV full-electric al germanilor, va oferi o autonomie de 500 de kilometri

Publicat Joi, 13.08.2015
de Mircea Meșter
Comenteaza 15
E oficial: Audi Q6, primul SUV full-electric al germanilor, va oferi o autonomie de 500 de kilometri - Poza 1
Audi a anunţat astăzi oficial colaborarea cu LG şi Samsung în domeniul bateriilor pentru modelele electrice. Primul SUV full-electric al mărcii va avea o autonomie de 500 de kilometri.

Promisiunile tehnologice făcute de marii constructori auto acum 4-5 ani încep să se vadă şi în realitate. După ce Tesla Motors a reuşit să impună un ritm excelent din punctul de vedere al evoluţiei tehnologiei la capitolul autonomie electrică a maşinilor produse, Audi va arunca în joc în această toamnă un model care promite să se ridice la cifre excelente din punctul de vedere al distanţei care poate fi parcursă cu un "plin" de baterii.

Într-un comunicat oficial care anunţă colaborarea dintre Audi, Samsung şi LG în zona dezvoltării bateriilor, marca germană anunţă că versiunea complet electrică a SUV-ului Q6, care va fi prezentată sub formă de concept la Salonul de la Frankfurt, va avea capacitatea de a parcurge 500 de kilometri cu o singură încărcare.

Totuşi, Audi evită să spună numele modelului despre care e vorba, limitându-se să ne convingă de faptul că noile baterii vor fi folosite pe "un SUV motorizat pur electric". Informaţiile din presa auto internaţională dau însă ca sigură denumirea Q6 pentru viitorul model, versiunea electrică urmând să se numească, foarte probabil, Q6 e-tron.

"Prin primul SUV electric Audi, combinăm un sistem de propulsie fără emisii cu plăcerea de a conduce.

Vom integra în mod optim modulele de baterii inovatoare dezvoltate de LG Chem şi Samsung SDI în arhitectura acestui vehicul, obţinând astfel un pachet complet atractiv care combină sportivitatea şi autonomia", spune Ulrich Hackenberg, membru în Consiliul de Administraţie al celor de la Audi.

Informaţiile legate de noul Audi Q6 sunt încă sărace, marca germană anunţând însă acum două săptămâni faptul că noul concept va dispune de primele stopuri OLED din gama Audi (foto principal), o tehnologie care le permite designerilor mai multă libertate estetică şi creativitate.


Comentarii (15)

  • Tot ce pot sa spune este Wow! Daca e adevarat, vom asista la o revolutie in lumea auto. In ritmul asta, in 10 ani vom vedea cel putin a doua generatie de baterii, care daca le depaseste pe cele actuale, vor pune motoarele cu ardere interna pe acelasi raft cu motoarele cu aburi. cel putin pentru automobile.
    28 9
  • Un pas firesc. Acum vedem acțiuni timide în direcția motorizărilor electrice, dar fenomenul va lua amploare (cu toate variantele sale: fuel cell, hibrid etc.). Cred că vom asista la o evoluție exponențială a acestui trend.
    21 2
  • Care-i baiul?! Tesla ofera 500km autonomie de ceva vreme,pe cand la audi sunt deocamdata doar promisiuni.
    14 11
  • Chuck Norris
    Va fi si Audi Q6 non-electric?
    6 2
  • @ chuck
    vor face V 12 pentru rusi, ca doar nu se apuca sa-si pape in tigaie petrolul...:)
    8 1
  • Si unde o incarci daca pleci mai departe de 500 km ? Statii nu sunt si nu se vor face prea curand in Romania....
    2 8
  • subscriu A6!! e doar un zvon pana iese se pot schimba multe!! hai Tesla pe electrice!!
    5 2
  • Da Tesla are ceva de genul in prezent.
    Dar aici nu este vorba de Tesla , este vorba de o marca de masini care nu produce doar masini electrice si vinde mult mai mult si care are clienti ei fideli.
    Daca o marca de acest gen produce o masina similara Tesla sa fiti siguri ca o sa o surclaseze pe aceasta in acel segment.
    Cam asta doreste Audi cu aceasta mutare.
    9 7
  • Neafectat
    "Concept... informatii sarace" bla bla bla... sigur, 500 km autonomie in 2020 cand toata lumea o sa aiba asa ceva.
    Hai sa lasam CANCAN-urile si stirile soc deoparte! N-o sa se intample peste noapte, nu va faceti iluzii. Iar problema reala nu-i autonomia, ci infrastructura de alimentare. Chestiuni care se rezolva in timp, la fel ca si autonomia electricelor in general. Sa nu mai faca Audi pe marii inovatori. Au venit ei sa aprinda lumina... mai, mai mai...ce ne-am face fara "geniul" celor de la Audi... cum stiu ei sa-si aleaga partenerii, cand altora nici prin cap nu le-a trecut asa ceva... hahhahahahha
    10 10
  • Stati linistiti, nu dispar motoarele clasice ! Romania va strange in continuare toate "piesele de muzeu" aruncate de altii ! Suntem un aspirator de lucruri si mentalitati depasite ! :)

    Pana sa se fure si la noi curent cu masina, ramaneam la traditionala sarma conectata la vecinu' !
    7 0
  • Scrooge
    @ edi80...e clar ca la un moment dat un mare producator auto va face pasul cu un model (sau mai multe) full electric care va concura cu Tesla. Ramane de vazut daca Audi va fi primul.

    @unu....la nivelu asta Romania nu conteaza chiar deloc, keep calm and drive Logan.
    6 0
  • Concurenta este buna!!! O asteptam! Initial avea alt titllu articolul acum l-au reformulat ca si-au dat seama ca gresesc!!!! Exista deja autonomie de 500 de km electric! si asteptam cu drag concurenti pentru ca asta e viitorul. Dar trebuie sa fim si putin atenti caci inca se mai fabrica motoare de 2l si 110cp.. ceea ce in 2015 e cam penibil!!
    2 3
  • men@edi80
    "Tre sa fim putini atenti" pff acest fin connoisseur edi80 atrage atentia constructorilor/" expertilor comentatori" asupra acestui aspect deloc de neglijat! Penibil e cand nu intelegi rostul aceului motor si pozitionarea lui in piata prin modelele ce il au in echipare ...da asta e penibil!
    0 3
  • ciudat...au ajuns arienii sa colaboreze cu asiaticii....si inca cine?....grupul VAG....sa-ti tai venele din gat nu alta
    3 3
  • Arienii au mai colaborat cu asiaticii și în WW2. Dintotdeauna s-au făcut alianțe pentru a trece peste un obstacol. Nu contează apartenența, atâta timp cât se întrevăd avantajele. Ce se întâmplă după, e altă poveste.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru