EXCLUSIV: Asa va arata noua generatie Skoda Octavia?

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 15.06.2009
Skoda pregateste cea de-a treia generatie a modelului Octavia. Aceasta va fi ceva mai agresiva ca design si va dispune de un comportament dinamic imbunatatit.

Faceliftul pe care Skoda l-a prezentat pentru modelul Octavia in cursul anului trecut este vazut de foarte multi fani ai constructorului ceh ca o adevarata generatie noua, diferentele la nivel de design fiind mai mult decat mari. Si totusi, vorbim de un simplu facelift, scopul final al modificarilor radicale fiind acela de a incadra noul model in linia noua de design a celor de la Skoda. Altfel spus, faceliftul a fost unul necesar si de familie, nu neaparat unul radical si adanc.

Odata cu lansarea celei de-a treia generatii Octavia, Skoda va prezenta insa o noua fata a modelului sau, unul dintre favoritii segmentului compact din Romania. Bazata pe cea platforma lui Golf VI, noua generatie a modelului ceh se va schimba din nou la infatisare, de aceasta data urmand sa preia liniile conceptului Joyster. Andrei Avarvarii, colaboratorul Automarket al rubricii Autoipoteze, a realizat deja o versiune ipotetica a lui Skoda Octavia 3, care ramane fidela schimbarilor anuntate anterior.

In versiunea prezentata de Andrei, noul model imprumuta de la Joyster atat blocurile optice frontale, care devin ceva mai angulare, cat si linia spoilerului.

Conform primelor informatii, ideea de a mentiona numele modelului in interiorul blocurilor optice va disparea, urmand ca in locul acestei "stampile" ale liniei actuale Octavia sa apara un fond negru si linii ceva mai "serioase".

In ceea ce priveste linia generala a lui Octavia 3, modelul construit pe baza lui VW Golf se va putea baza pe forma ceva mai puternice si dinamice din punct de vedere vizual, masa totala a lui Octavia urmand sa scada pentru a permite un comportament dinamic ceva mai bun.

 

Comentarii (19)

  • Superb...?
    Asta dein poza e Skoda Superb cu farurile putin modificate... Incercati altceva...
    13 5
  • Dragi, stimati si mici deontologi, daca omul nu are talent la desenat si mai ales la desenat masini, dece il mai chinuiti si mai si puneti pe site asemenea prostii?
    Toate desenele realizate de automarket, nepreluate de pe alte site-uri de stiri, sunt groaznice.
    Si ca sa comentez pe subiect ca sa nu risc a imi fie sters comentul: nu are cum viitorul Octavia sa fie mai mare ca actualul Superb si sa mai aiba si aceleasi linii, chiar daca se cloneaza cu un Golf.
    9 3
  • mircea
    @Alex
    Nu e nevoie de comentarii sterse atat timp cat opinia ta este civilizata :)

    Pe de alta parte, daca vei vedea aceasta fotografie in cel putin trei publicatii externe, iti vei retrage cuvintele legate de talent, de desene, whatever? :)

    Mircea.
    6 9
  • Nu imi voi retrage cuvintele, ci imi voi asuma injuraturile pe care comentul meu le va primi :D, pentru ca din stirea voastra nu reiese ca ea este preluata asa cum am mentionat in comentul anterior.

    Cat despre stimabilul domn desenator, toate pozele semnate si prezentate pe Automarket m-au facut sa inchid stirea, nu sunt nici realiste si nici nu au ceva deosebit; masinile sunt prost proportionate si uneori li se atibuie un caracter grotesc.
    Repet, aceasta este doar parerea mea.

    Cu stima,
    Acidul comentator de pe Automarket :P

    PS: Felicitari daca aceste desene ajung si pe site-urile externe, chiar le-am vazut pe cele din stirile trecute, nu mai este nevoie de exemple :D
    8 3
  • mircea
    @Alex
    :)

    Ok, e bine si cu asumatul. E mare lucru ca cineva sa isi sume cuvintele in Romania, ai tot respectul meu.

    Stirea de mai sus nu e preluata de nimeni pana acum. Inca :)
    6 1
  • columbeanu
    acrii sunt strugurii
    Daca astea sunt proportionate si arata nasol inseamna ca nu ai vazut in viata ta masini frantuzesti sa vezi acolo culmea urateniei si proportii de iti vine sa vomiti decat sa bagi pe gat 2 degete ia poza cu gama reno clio
    6 4
  • columbeanu
    design
    ca sa nu uit daca ar imprumuta elemente de la joster cred ca va avea un design placut cat despre "succesuri" sigur o sa aibe asa cum au avut si generatiile din spate.
    0 1
  • marian
    este noua superb?
    ati gresit,poate fi skoda superb facelift.
    1 0
  • pt columbeanu
    mdea
    de frantuza C5 ce zici ? tot urata ?


    on: arata mai mult a skoda superb.. nu-mi place..e prea serioasa
    0 3
  • @mircea by yoyo
    cum adica mestere "vorbim de un simplu facelift " cand O3 va fi "Bazata pe cea platforma lui Golf VI" ???? din cate stiu eu O2 este pe platforma de g5 deci nu este un simplu facelift! sau tu esti unul din cei care cred ca intre g5 si g6 nu este nici o diferenta tehnica ???
    3 0
  • @Alex
    Tizul meu are perfecta dreptate, si fac pariu ca deep inside si Mircea este de acord cu afirmatiile sale, chiar daca nu o va recunoaste vreodata. :D Colaboratorul pe partea de CGI-uri chiar nu prea le are cu domeniul designului auto. Superb-ul restilizat de mai sus e inca o dovada in acest sens.

    Din pacate insa, Andrei Avarvarii are de partea sa un pret destul de modic per CGI, si in plus de asta a "mai aparut" si pe niscaiva site-uri straine, deci a devenit oarecum "un brand". :)

    Numa' bine!
    1 1
  • mircea
    @yoyo
    Avand in vedere modul in care tii sa te adresezi, trebuie sa fii mandru ca primesti un raspuns. Iata-l.

    Citeste mai atent. Nu scrie nicaieri mai sus ca O3 va fi "un simplu facelift". Aceasta remarca se refera la O2 facelift.

    Numai bine.
    1 0
  • irinel
    yoyo
    G6 are platforma de G5 asta e cea mai mare prostie pe care am auzit-o.Poate se confunda cu Megan 2 si Megan 3. Dar si acolo cred ca au facut mici modificari!!
    1 0
  • bogdan
    OCTAVIA
    Mircea sti cumva cand se va lansa noua octavia?
    0 0
  • crisstiann
    octavia sau superb?
    salutare, asta din poza nu e nici pe departe octavia ci mai degraba superb3 facelift. ramin la parerea mea ca skoda s-au prostit la capitolul design.... bafta tuturor!!
    2 0
  • skoda
    Oare nu scot si un model hatchback? Cred ca ar arata foarte bine.

    ...Stiu...exista fabia pentru modelul de care intreb, insa e mult sub clasa preferata.
    0 0
  • interesant... desi...
    interesant design dar da a Skoda Superb, cel putin ca forma a caroseriei... si mai ales ca si dimensiuni. nu-mi spune te rog ca ce ai in poza e la 4,40-4-60... ca nu prea cred...
    si daca tot sunteti profesionisti.. macar da-ti raspunsuri ca niste profesionisti, nu va injositi si va da-ti mari si tari.. ca nu sunteti nici ep departe ceea ce pareti pentru.. ca note la teste da-ti din burta, de parca toti conduceti audi TT RS, si Mercedes S - Class, si alte masini care tind sa atinga perfectiunea... ala nu e profesionalism fratilor.
    lume va utilizeaza site-ul pentru ca aveti stiri rapide... si atat, nu pt altceva.. nu stiu cati raman cu ceva dupa ce va citesc articolele. pt ca hai sa fim seriosi, aceleasi poze pe care le puneti se gasesc si pe site-uri de genul netcarshow.com, sau alte cele...

    mult succes si mai are atentie la "clienti" si vizitatori
    0 0
  • Costel
    worldcarfans
    Ce au altii de spus: http://www.worldcarfans.com/9090616.001/rendered-speculation-skoda-octavia-iii
    0 0
  • Andrei
    Tampenie
    Nu stiti cum sa faceti mai mult trafic. Sunt sigur ca nu va arata in nici un caz in halul asta. Farurile de joyster sunt reusite, dar forma masinii este copiata 90% dupa superb.

    JALNIC!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru