FIA GT revine la Bucuresti in 22-24 august

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 08.07.2008
Bucharest City Challenge se va desfasura in perioada 22 – 24 august si va reuni bolizi in valoarea de 60 de milioane euro.

Esential

60 de milioane de euro este valoarea bolizilor care vor participa la Bucharest City Challenge.

Cea de a doua editie a evenimentului international auto Bucharest City Challenge se va desfasura in perioada 22 – 24 august 2008 si va alinia la start bolizi in valoare de aproximativ 60 de milioane de Euro.

Circuitul care va gazdui Bucharest City Challenge, lung de 3.115 km, va avea in linii mari aceeasi configuratie ca si anul trecut. Singurele modificari anuntate de organizatori constau in redesenarea unor sicane care au cauzat accidente in sezonul trecut.

Bucharest City Challenge va gazdui competitii FIA GT 1 & 2, British Formula 3 precum si Dacia Logan Cup. Lucrarile de amenajare a circuitului vor incepe pe data de 28 iulie, neafectand in faza initiala traficul din zona.

Inca o premiera la Bucharest City Challenge este zona de entertainment, amenajata in Parcul Izvor, care include expozitia Sport & Tuning Auto la care vor participa companii de tuning si vor fi prezentate masini unice, aduse special din Germania, o zona de jocuri si concursuri, arena de concerte precum si un spatiu rezervat teraselor si cafenelelor. Printre exponatele prezente in acesta zona se numara trei exemplare unice in lume, unul in valoare de aproximativ 1 milion de euro.

Calendarul Oficial Bucharest City Challenge 2009, care va fi lansat in cadrul evenimentului, promoveaza locatiile de interes din Bucuresti, realizandu-se astfel o conexiune directa intre conceptul de calendar si cel de circuit stradal pe care se desfasoara evenimentul. Calendarul Oficial Bucharest City Challenge 2009 include o aparitie speciala a Laurei Cosoi, vedeta acestui produs.

Preturile biletelor la Bucharest City Challenge 2008 variaza intre 20 si 115 RON iar in acest an biletele sunt valabile doar pentru o zi de eveniment. Acestea vor fi puse in vanzare cu o saptamana inaintea competitiei. Organizatorii competitiei, in funte cu CEO Bucharest Ring, Hartmut Beyer, au declarat ca anul acesta se asteapta la circa 100.000 de spectatori si la 800 milioane de telespectatori in intreaga lume.

Comentarii (37)

  • iar ...
    Iar se duce naiba toata zona aia, nu mai circula nimeni pe acolo ... Nu avem destule probleme in trafic, mai vin si ciobanii astia.
    1 0
  • Biletele sunt deja disponibile
    Aveti informatii incomplete.

    Se pot cumpara online bilete de ceva vreme de pe site-ul bilete.ro.
    0 0
  • wrctheo
    @ iar...
    DU-TE BAI NESIMTITULE PE CAMP DE UNDE AI VENIT!!! Auzi "ciobani". BAI NESIMTITULE CUM ITI PERMITI SA FACI "ciobani" 300.000 DE OAMENI, PRESA INTERNA SI INTERNATIONALA, MILIOANE DE TELESPECTATORI. AI TU UN JOB MULT PREA BINE PLATIT LA STAT, PE LA VREUN MINISTER PE ACOLO, SI O SA MORI IN 3 ZILE, DE NERVI CA NU-TI POTI MISCA CURU PE JOS.
    0 0
  • balanel
    cosmarul care se repeta
    Nu imi vine sa cred asa ceva. Trafic blocat, zgomot infernal, poluare, nu sunt decat cateva din efectele pe care aceasta porcarie de manifestatie le-a avut anul trecut. Oare anul acesta, cand deja traficul e de la sine mai aglomerat, cum se va circula in Bucuresti in acele zile? Mai mult, acum vad ca vor sa paraziteze si ce a mai ramas din parcul Izvor, unde deja o mare parte deja e acoperita de amplasamente ilegale, pe spatiul verde, printre care si un circ - focar de infectii de la animale.
    Nu pot sa sper dacat ca domnul Oprescu va gasi o solutie sa interzica asa ceva, motive fiind destule: blocaje in trafic, poluare, nivel sonor peste cel admis, nivel de vibratii care poate degrada cladirile din jur.
    L-am votat cand a promis ca va scapa de jigodii si ca va face din Bucuresti un oras unde se poate trai, nu doar locui. Sper sa se tina de cuvant.
    Anticipand reactiile unor ciumpalaci cre sigur ca vor apara evenimentul, spunand ca e vorba de emancipare, cunoastere in EU, bani, etc., sincer, nu am nimic impotriva unei astfel de curse, dar IN AFARA ORASULUI. Chiar as merge si eu sa vad cateva intreceri.
    0 0
  • dragos
    pentru "iar"
    "iar ... (08.07.2008, 14:20)

    Iar se duce naiba toata zona aia, nu mai circula nimeni pe acolo ... Nu avem destule probleme in trafic, mai vin si ciobanii astia" mai baiatule tu inca nu ai inteles ca aceste tipuri de evenimente sunt singurele lucruri care ne mai scot si pe noi in lume si in plus in perioada iulie-august traficul e un pic mai lejer decat de obicei deoarece dupa cum se srie lumea e in concediu, asa ca s-o mai lasam pe-asta cu traficul si iara vin astia si ailalti. problema nu e ca vin ciobanii astia sau ceilalti ci este ca nu prea avem noi cum sa-i intampinam, nu avem infrastructura, dar una peste alta eu zic ca merita un astfel de eveniment. cat despre trafic daca ar exista cea mai mica urma de civilizatie din partea participantilor (si aici ma refer si la pietoni) ar fi o leaca mai aerisit, dar atata timp cat se trece pe culoarea rosie, se blocheaza intersectiile, se traverseaza ca la piata si chestii de genul asta nu vad cu ce incurca un Bucharest City Challenge FIA FIA GT care duraza numai doua zile. restul de 363 de zile e "lejer" traficul. sa vedem totusi partea plina a paharului. in rest numai de bine
    0 0
  • phidipedes
    blocaj
    Ca fapt divers, nu ma intereseaza presa internationala si nici cea interna, nu lucrez la stat, am propria mea afacere si ma doare la basca de toti cei care sa duc sa viseze la cai verzi pe pereti si masini pe care n-or sa le conduca niciodata. Nicaieri in lume nu se blocheaza traficul in oras pentru organizarea de curse auto, exceptie facand Monte Carlo (oras in care oricum nu stau decat cei atat de bogati ca nu fac nimic toata ziua si, oricum, acolo exista o infrastructura ce n-o putem compara cu a Bucurestiului ca ne deprimam).
    In concluzie, daca vor sa organizeze curse auto sa faca naibii un circuit, nu sa blocheze si mai rau (daca asa ceva e posibil) orasul.
    0 0
  • LIFEPHORM
    NU!!!
    NU mai vrem asa ceva! NU mai vrem iar aglomeratie si zone blocate! Duceti-va in alta parte!
    0 0
  • ciobani
    luati-va nene biciclete, ca ciobani sunteti voi astia care nu stiti decat in masina.
    acest eveniment aduce un capital de imagine enorm bucurestiului si romaniei. dar fiind o tara plina de prosti care vad doar efectul secundar, problema traficului, ignorand partile pozitive, nu sunt de mirat comentariile de mai sus. Ciobani ati fost si veti ramane mereu.
    0 0
  • O sa fie pana in 2018 cursa !!!
    Ca sa nu va mai agitati degeaba tin sa va spun ca e un contract facut pe 10 ani pentru cursa asta cu Federatia Internationala de Automobilism.

    Si astia sunt oameni seriosi si o sa respecte contractul.

    E pacat ca la noi cursele auto nu sunt promovate si nu exista cultura asta.
    0 0
  • @LIFEPHORM
    prietene, esti penal... ce cauti tu pe site-ul asta daca nu esti pasionat de lumea auto? nu mai bine te duci TU in alta parte?
    0 0
  • kokozula
    lol
    "Organizatorii competitiei, in funte cu CEO " .... ce e aia funte ? :D:D:D:D
    0 0
  • sunshine64sm
    no comment
    prefer sa ma abtin...
    0 0
  • cugetatorul
    intrebare
    Am o intrebare pentru toti cretinutzii care confunda pasiunea pentru masini cu lipsa completa a creierului: daca e asa bine sa organizezi curse prin oras, de ce nu se mai face asta in nici o alta parte a lumii?!
    0 0
  • Re: intrebare
    De cursa de la Monte Carlo ai auzit?
    Dar de cursa de la Singapore, Valencia, etc. ?

    Daca iti parchezi masina sub copac nu inseamna ca toate locurile de parcare sunt la umbra.
    0 0
  • Haos e cuvantul de ordine
    Astia care iubiti asa mult cursele de masini va rog sa faceti cerere sa fie organizate in mahala la voi acolo. Noi am platit bani pe apartamentele din zona ca stam linistiti, nu sa ne blocheze aceesul spre casa si sa stam 3 zile in vacarm. Domnule Primar Oprescu, stopati macelarirea zonei cu mizeria asta de circuit care nu aduce profit(vezi prima editie), ci doar mizerie, zgomot si distrugeri ale spatiului verde.
    Propun sa fie organizat in jurul Palatului Cotroceni, sau in jurul Guvernului, sau cel mai bine sa fie organizat in Voluntari sau la malul Marii Negre. Lipsa totala de bun simt a lui Videanu nu trebuie sa se repercuteze si asupra lui Oprescu. Daca se va intampla asta, atunci orasul asta nu mai are nici o sansa sa iasa din groapa de gunoi in care este.
    0 0
  • prostie
    bai frate astia nu-s sanatoasi
    cum pot sa mai organizeze asemenea curse in Bucuresti(shithole of Europe cum ii spunea un american zilele astea) cand data trecuta au fost zeci de accidente,proasta organizare,ASFALT de mana a doua avea numai denivelari, dobitocii nu era in stare sa asfalteze si ei klumea si cea mai mare gafa a fost cand au intrat cainii aia maidanezi pe circuit. NE FACETI DE RAS LA STRAINI nenorocitilor!! nu sunteti in stare sa organizati un circuit profesionist!
    0 0
  • capete de guma
    ba da astia care comentati despre acest eveniment ca va blocheaza va dispera...de ce nu comentati asa si despre francofonie care iara este o nulitate sau ziua americii care a blocat si ea ciculatia..si nu vad cui iar pasa de aceasta zi ca pana una alta suntem aici in romania. despre astea sa va aud ca vb nu despre o cursa care ar putea sa ne scoata din anonimat si pe viitor are sanse reale de dezvoltare si de a deveni consacrata mai ales ca e mai diferita..e in oras nu pe circuite amenajate.
    0 0
  • cugetatorul
    @vali
    Cursa de la Monte Carlo e singura, la Valencia si Singapore cursele se organizeaza pe circuite speciale, nu pe strazile orasului!
    0 0
  • gogulescu
    . . .
    Imi pare rau dar sustin ideea ca aceasta cursa sa se faca in afara Bucurestiului. Cei care vorbesc si sunt de acord cu ea aici unde se face nu stau in blocurile de pe 13 Septembrie ca sa vada si ei cum este, stau in alte zone ale Bucurestiului ca daca ar sta aici sigur nu le-ar conveni ca 3 zile sa le vibreze geamurile de la zgomotul infernal produs de bolizi. Una e sa vii sa te uiti si sa pleci si una e sa stai aclolo si sa suporti zgomotul. Imi plac foarte mult toate competitile legate de automobilism dar nu sunt de acord ca acestea sa se desfasoare in centrul orasului.
    0 0
  • Pt. phidipede
    Bai, ce afacere ai tu? Presupun ca montezi termopane. LAsa-ne frate sa ne bucuram ca ne baga si pe noi presa internationala in seama. Cursele astea nu inseamna numai zgomot si aglomeratie, inseamna si multi bani la bugetul local pentru strazi mai bune si conditii mai bune de viata.
    0 0
  • Taranii nu se desmint
    De fiecare data cand ceva cu adevarat bun pentru tara noastra se intampla , meltenii si cocalarii sar cu gura sa comenteze ca asa stiu de la ei de acasa ca se face in sat pe ulita sau mai nou in fata scarii de bloc. Te plangi ca e traficul prost pe perioada cursei si tu probabil stai la periferia orasului Pascani sau Urziceni ... nu mai zic nimic . Nu ai cu cine, domne' ... niste tarani.
    0 0
  • pt ala cu afacerea lui...
    "800 milioane de telespectatori in intreaga lume"
    uite ba boule cu afacerea ta...mai aude lumea de tara si de orasul tau...daca tot ai afacerea ta si esti Dumnezeu pe pamant...ia-ti concediu o saptama...du-te unde vrei..ca sa nu te afecteze evenimentul...puteai sa te gandesti la asta...dar nu ti-ai auzit gandurile de la manelele date la maxim....

    ps: astfel de eveniment se organizeaza si la pau in franta, la macau, in australia la surfer's paradise..
    0 0
  • gogulescu
    . . .
    Daca ar fi o tara civilizata ar avea rost sa comentez dar cum nu este si are o populatie care pana nu jicneste nu se simte bine nu are rost sa mai discuti . . . "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul" (din pacate).
    0 0
  • raduku
    Curse FIA GT
    Astfel de curse sunt organizate numai intr-o anumita perioada. Este fain ca Bucuresti va gazdui o astfel de cursa. In rest va fi pace si liniste. Daca Bucuresti va intra intr-un astfel de circuit, traseul obligat va fi "ca la carte".
    0 0
  • no name
    vedeti...
    Pentru raducu, e usor de spus ca nu-l afecteaza, pentru ca nu e din Bucuresti(capitala mizeriei), eu stau la Eroii Revolutiei, intradevad zgomotul se aude pana la mine in casa, dar sincer am fost acolo si mi-a placut sa ma uit, la cainii aia care erau pe pista, pe ploaia care alunecau astia cu bolizii lor, si totusi ma mai amuza si chestia cum "sareau" masinile pe denivelarile "pistei", o sa ma mai duc si anu` asta. Cat cei care stau acolo si au dat bani pe apartamente si vor liniste, intrati in casa si nu mai stati la balcon sa va uitati la curse!!!
    0 0
  • kukuruz
    romania ca proasta in targ
    Hartmut Beyer asta este o hahalera, un escroc international patentat. A dat spagi nerusinate acolo unde a trebuit, adica gashca de jigodii cu Videanu in frunte de la Primarie, si a pus mana pe contract de 10 ani(!!!) pentru Bukarest Ring - curse de masini de fite in centrul unui oras cu 2.5 milioane de locuitori! Asta e situl escrocului Beyer la SRL-ul lui din Germania: http://www.icbeyer.com/
    Eh, v-ati lamurit? Anu' trecut nemernicul a umflat zeci de milioane de euro din drepturile de televiziune (i se falfaie lui de cate bilete se vand sau nu la dobitocii de romani) in timp ce Primaria Capitalei s-a ales CU PRAFUL DE PE TOBA! Si asta 10 ani la rand!

    Cat despre bietii bucuresteni, isterizati deja de traficul infernal din cloaca in care isi duc zilele, ce mai conteaza inca o belea: bolizi urland cu motoare ca de avion ce vor paraliza timp de cateva saptamani bune centrul orasului. Radeti si va veseliti, mitici fuduli si fara minte!
    0 0
  • Hans Olo
    Suntem furatii ...oh nuuu
    Doamne cum mai apar detectivi moralisti care ne fac cu ou si cu otet ( vezi mai sus )si saracii de noi nu realizam ca de fapt nu ne plac cursele auto ci mergem acolo pentru ca suntem vite. Vite la fel ca cei din Monte Carlo, Pau etc. Suntem niste prosti ca ne dorim curse auto si evenimente internationale la noi in oras in loc sa ragaim a mici si bere la Baneasa pe ritmuri de manele. Ce rau imi pare ca am fost excrocat si trebuie sa indur un eveniment motorsport la mine in oras ... urlu de invidie ca "kukuruz" se duce la strand sau la gratar sa isi unfle matzu cu carnat de plescoi.
    0 0
  • mwhaha
    d`asta nu mai pot eu ca or sa stea taximetristii blocati in trafic.. hahahaa.
    0 0
  • snupp_boy
    FIA GT
    bai taranilor astia care stati pe langa circuit nu va convine da va uitati nu var fi rusine ,muriti pentru cateva zile de zgomot si aglomeratie va e lene sa mergeti cu bicicleta sau alt ceva inafar de msina ....in locu lor asi dubla circuita si nu sa dureze cura 3 zile ci o saptamani 7zile daca nu va convine locatia puneti voie bani efort si faceti alta unde va convine!!va dati raniti ca numi palce da de venit veniti acolo !! muriti pentru cateva zile de aglomeratie firati ai dreacu de tarani ...face un om ceva frumos intro TARA DE KAKAT si nu va palce !!! daca erau manelisti pe acolo acolo ce va mai placea !!!sa va aruncati de pe bolc de oftica ba ahalerelor ...cie e cu mine sa bage id asta in lista snupp_boy !!
    0 0
  • snupp_boy
    FIA
    care nu e de acord sa se duca dreacu in jungla sa le cante pasarelelr 3 ziile la cap!!aveti masini smechiere nu puteti sa le lasati in parcare ....daca se intreceau gagicile cu masinile ce ma mai placea...vin niste oameni din intreaga lume in Bucuresti si voi ii goniti nu var fi rusine !!cand a venit Bush na zis nimeni nika de erau lunetisit catarati pe toot ce e in bucuresti ...si tooot orasu era aglomerat si iarna...si romania nau vazut nika decat un fitos cu bani si pile ...
    CU OAMENI FARA CAP roamnia o sa se duca dreacu !!in romania tooot ce e frumos nu se apreciaza ...prostul gust e la moda in romania !!ce va intereseaza pe voi cine ia spaga ca lea dat voie sa faca circuitul ???...ducetiva dreacu si uitativa si lasati fitele si aroganta acasa !!!
    0 0
  • Bogdan
    Intrebare pt cine stie
    Eu sunt din deva si particip la toate showurile si reprezentatile de acest fel din bucuresti mai ales ceva de tuning :D ex 4TuningDAYS de la romexpo... :D ma rog cum adica variaza pretul la bilete de la 20 la 115 lei e mare diferenta daca le dai 115 lei te lasa sa comduci masina sau ce? + ca eu ma gandesc ca nu au cum ingradi atata amar de oras pt aceasta reprezentatie NU? nu se poate sa privim de alt undeva showul? sau la 20 de lei se vede ceva? sau ce multumesc
    0 0
  • Ce idioti
    Bai papagalilor cu circuitul vostru...sunt atatea combinatii cu terenuri si multi care invart metrii petrati ca pe disc...in loc sa se faca dracu un circuit in afara orasului unde e mult mai accesibil...nu mai dai nici bani sa blochezi tot...toata lumea e fericita....noi ne scarpinam cu dreapta la stanga...iar cei care zic ca domne mori 2 3 zile cu putin zgomot...nu desteptule e vorba de 2 3 saptamani...stau in 13 si crede-ma ca nu e placut...si mie imi plac cursele dar in afara tata...nu in oras cand si asa se merge ca dracu...
    0 0
  • catalin
    Disperati
    Sa ne gandim putin la faptul ca o cursa de genul asta a adus anul trecut 9 mil de euro si cat ar mai aduce anul asta ar putea sa inceapa sa faca acel circuit langa Bucuresti.Dar un circuit in oras este mult mai indragit si cautat de organizatori si sa fim seriosi vad ca sunt multi aici care dau cu cuvintele dar nu cunosc ca sunt si alte orase care organizeaza asemena circuite.Si poate tot ca titlu informativ tarile de langa noi mor sa aiba asa ceva asa ca inainte sa vorbiti documentativa si apoi scrieti.
    0 0
  • penibili
    Frate voua va trebuiesc decat manele si pantofi armani. sunteti penibili
    0 0
  • cei care se plang
    ce va plangeti taranilor asa ? ca nu vedeti zilnic bolizi de curse
    0 0
  • Laurentiu
    Gentlemen start your engines
    Din pacate fiind un popor de idioti bine inteles ca nu stim sa apreciem faptul ca Bucurestiul face parte din elita circuitelor de motor sport. in afara de circuitele americane si australiene ce se defasoara in oras, Bucurestiul face cu mandrie fata celor 4 circuite stradale din Eur-asia: Valencia, Singapore, Monaco si noi, fiind considerat aldoilea ca frumusete dupa Monaco. Dar bineinteles pentru un ateu in motorsport poti sa-i explici degeaba ce inse,ana un astfel de cicuit pentru imagine. Domnilor manelisti si domanelor blonde am o intrebare: Cum puteti sa firmati ca 3zile de concurs dau traficul peste cap? Ignorantilor! In Colentina e cirucuit? NU. La Univesitate e circuit? NU. La Dristor e cicuit? NU Atunci de ce traficul in aceste zone e non stop blocat?
    0 0
  • nightprowler
    ce?!
    aceste evenimente sunt unele din cele mai bine planificate si organizate in tara asta a lui peste prajit.... si sunt printe singurele cu adevarat benefice promovarii tarii...altii cum de trag cu dintii sa fie organizate la ei in tara..si uita-te pe o harta sa vezi c kkt e blocat...singura problema e ca in loc sa ocolesti intr-un cerc mic ocolesti intr-unul mai mare...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru