Fiat colaboreaza cu Chery

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 31.10.2006
Daca titlul nu va spune multe, aflati ca Chery reprezinta unul dintre constructorii chinezi cu ganduri de expansiune in lume.

Fiat a anuntat astazi ca a incheiat un parteneriat cu chinezii de la Chery prin care constructorul italian se angajeaza sa distribuie motoare pe benzina de 1.6 si 1.8 litri care vor fi montate “pe modelele Fiat produse in China si in pietele vecine acestei tari”.

In contract este vorba de 100.000 de motoare. “Acordul cu Chery ne va da oportunitatea de a imbunatati ulterior activitatea si productivitatea gamei noastre produse pe pietele internationale. Chery este un constructor tanar cu o experienta solida tehnica si sunt sigur ca aceasta coilaborare va reprezenta un pas inainte in strategia noastra de aliante. In acordul nostru cu Chery exista potentialul unei colaborari mai ample la nivelul motoarelor si al altor componente auto”, a declarat Sergio Marchionne, seful Fiat.

In comunicatul celor de la Fiat exista si o scurta prezentare a marcii Chery, deja cunoscuta printr-o istorie incerta: acestia au “clonat” denumirea brandului Chevy, au realizat copii mai mult sau mai putin reusite ale lui Matiz – denumite QQ –, dar au si venit cu propuneri interesante, cum sunt modelele V5 sau M14.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru