Ford Focus va primi un diferenţial controlat electronic în standard

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 30.12.2010
Noul Ford Focus va beneficia de un sistem electronic de asistenţă la abordarea în viteză a virajelor strânse. Sistemul va înfrâna roata de la interiorul virajului pentru a simula un diferenţial cu alunecare limitată şi va reduce semnificativ subvirarea.

Ford a anunţat că noul Focus va primi un sistem de control al cuplului motor în viraje. Deşi nu este o noutate pentru modelele de performanţă, acest sistem ar apărea în premieră în clasa lui Focus pe piaţa din Statele Unite ale Americii, în timp ce piaţa europeană va aprecia existenţa sa ca dotare standard. Sistemul simulează prezenţa unui diferenţial cu alunecare limitată prin înfrânarea roţii de la interiorul virajului.

Respectiva manevră este imperceptibilă pentru şofer şi îi conferă acestuia un sentiment de control pe întreaga perioadă de timp pe care o petrece în abordarea virajului. Tracţiunea este îmbunătăţită semnificativ, spun cei de la Ford, iar manevrabilitatea urcă la o cotă ridicată, declară oficialii Ford. Acest sistem a fost anunţat în treacăt încă de la prezentarea noului Focus, dar nu a fost menţionată introducerea sa în rândul dotărilor standard.

Atât versiunea sedan, cât şi versiunea hatchback a lui Focus vor beneficia de acest echipament în standard. Cei de la Ford spun că noul sistem le vine în ajutorul şoferilor începători, dar le este util şi şoferilor experimentaţi care vor mai mult de la autoturismul pe care îl conduc.

Cei de la Ford susţin că sistemul este inspirat de comportamentul schiorilor pe pârtie, deşi acest echipament tehnologic nu este deloc nou în lumea auto.

Via | AutoGuide

Comentarii (10)

  • fordfan
    inca ceva electronic ce se poate strica
    8 7
  • Mda
    F bine ca vor monta acest sistem, sunt convins ca e o masina buna, dar ce e cu spoilerul fata? adica e hidos, pacat de tehnica folosita
    16 7
  • @Dani
    Dani, ai dreptate, cred ca este o masina buna, dar ei au reusit sa faca cu noul model dintr-o masina frumoasa una urata si banala ca design.

    Sau asta e rezultatul unui compromis intre Focus-ul european si hidosenia americana?
    10 5
  • Din contra, mie mi se pare ca Ford incepe sa aiba o imagine proprie, unica. Bravo Ford!
    4 9
  • ce sa zic e...ok dar farurile alea si spoileru strica tot...o sa vedeti cand o sa apara face liftul cele doua elemente mentionate o sa fie altfel....acelasi fenomen observat la acel seria 7.....farurile si stopurile au fost...ciudate si cand a aparut face-ul...a fost....fain intr-adevar.
    5 1
  • Focus
    Este in regula ca noul Focus va avea in standard sistemul respectiv, acesta va contribui la cresterea sigurantei si a manevrabilitatii. Primele doua generatii au punte independenta spate, deci ar fi cumva de asteptat ca noul model sa se conduca si mai bine, avand acest sistem electronic de control.
    In ceea ce priveste designul, sufera de pe urma faptului ca noul Focus este un model global. Versiunea hatchback are niste stopuri ciudate, linii laterale care nu prea au continuitate si fluiditate, iar grila din spoilerul fata mi se pare cam mare. Totusi, sa asteptam sa apara masina (din cate am inteles, probabil prin luna martie sau aprilie), ca sa putem sa vizualizam si sa testam noul model. Desi ma asteptam la ceva mai mult de la designul noului model, poate atunci cand voi vedea masina, mi se va parea altfel in realitate decat in poze...
    Prima generatie Focus a reprezentat un eveniment, atunci cand a fost lansata. Despre a doua generatie, s-a spus ca a pierdut ceva din exotismul primei generatii, dar ca totusi reprezinta o maturizare a modelului. Ma astept ca noul model sa vina cu noutati si sa fie bine cotat in segment, in ceea ce priveste trenul de rulare si poate si noile motoare, chiar daca are un design controversat... Nu exista masina perfecta, dar astept cu interes noutatile pe care le va aduce 2011 :)
    La multi ani cu sanatate si drumuri pe care sa le parcurgeti cu bine!
    8 2
  • Jabulani
    caruta ovala
    Fiatu meo Bravo e cu 11 clase peste caruta asta nemteasca. Vai de capu lor motoare frantuzesti si executie nemteasca cea mai penala conbinatie ever.
    1 13
  • ciurik
    Oh da
    A venit Jabulani, zeul natiilor care produc masini!
    hein Jabulani!
    5 0
  • yonutz
    jabulani ejty praf
    bah jabulani in primu rand ford este mooolt peste fiat intai uitate la performante si pe urma discutam si in al doilea rand nai citit motorizarile ce o sa aiba pe ea asa ca ciocu mic si joc de glezne si motoarele nu sunt frantuzesti
    3 1
  • Foarte bine
    ... cu cat e mai manevrabila , cu atat sunt sanse mai mici de accidente . Depinde si de sofer ...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru