FRANKFURT 2011 LIVE: Jaguar C-X16 şi Land Rover DC100, viitorul sună bine

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Miercuri, 14.09.2011
Standul Jaguar Land Rover a fost una din atracţiile Salonului Auto de la Frankfurt datorită conceptelor Jaguar C-X16 şi Land Rover DC100.

Jaguar a furat atenţia tuturor ziariştilor prezenţi la Frankfurt datorită spectaculosului concept C-X16. Este unul dintre cele mai frumoase modele Jaguar create de marca britanică. Agresiv, compact şi foarte aproape de producţia de serie, Jaguar C-X16 este propulsat de un motor V6 nou-nouţ de trei litri supraalimentat ce dezvoltă 380 CP şi 450 Nm plus un sistem hibrid ce conţine un motor electric integrat în cutia de viteze automată cu opt trepte. Motorul electric mai poate livra încă 95 CP şi 325 Nm pentru scurt timp atunci când cel de la volan apasă butonul ”push to pass”. 

Tot la standul Jaguar au fost prezente modelele XF facelift, XK facelift şi XKR-S.

La Land Rover toată lumea a vrut să vadă de aproape conceptul ce anunţă urmaşul legendarului model Defender. Şi Land Rover a surprins pe toată lumea prezentând două variante a conceptului: DC100 şi DC100 sport. Ambele anunţă o viitoare versiune de serie a unui viitor model Defender dar acest lucru nu se va înâmpla mai devreme de anul 2015. 

Pentru concept DC100, Land Rover a ales un motor turbodiesel de doi litri în timp ce varianta cu plafon amovibil DC100 a primit un motor pe benzină tot de doi litri cilindree.

Transmisia este asigurată de o cutie automată cu opt trepte. la standul Land Rover au mai putut fi admirate ambele versiuni de caroserie ale SUV-ului premiul Range Rover Evoque.

Comentarii (1)

  • stefan
    cat de frumos poate sa fie c-x16...
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru