Salonul Auto de la Paris 2012

Hyundai i20 WRC, prima imagine oficială a modelului de competiţie

Publicat Miercuri, 26.09.2012
de Sebastian Toma
Comenteaza 3
Hyundai i20 WRC, prima imagine oficială a modelului de competiţie - Poza 1
Hyundai intră în WRC cu i20, iar primul exemplar va fi prezentat la Salonul Auto de la Paris. Iată prima imagine a modelului de competiţie al celor de la Hyundai.

Esential 2014 este sezonul în care Hyundai va intra în WRC cu noul i20 de competiţie.
Hyundai a prezentat modelul de competiţie bazat pe i20 înaintea dezvelirii oficiale de la Salonul Auto de la Paris. Modelul va fi introdus în competiţie începând cu sezonul 2014. Dezvoltarea lui i20 WRC a avut loc la centrul din Offenbach al celor de la Hyundai, facilitate în care producătorul de automobile din Coreea de Sud dezvoltă şi modelele destinate pieţei din Europa. Ambiţiile celor de la Hyundai se vor manifesta într-o versiune cu facelift a lui i20, care se va lupta cu modelele de competiţie dezvoltate sub forma unor modele de segment B precum Volkswagen Polo, Ford Fiesta, Citroen DS3 şi Toyota Yaris.

Motorizarea care va echipa Hyundai i20 WRC este un 1.6 turbo, conform regulamentului FIA. Din păcate pentru fanii mărcii din Coreea de Sud, i20 nu va avea prea curând o versiune mai performantă, care să beneficieze din plin de eforturile diviziei de motorsport.

Cel puţin, cei de la Hyundai nu au anunţat un asemenea model în viitorul apropiat.

Dacă toţi constructorii care s-au înscris pe listă se vor prezenta la linia de start în 2014, sezonul respectiv va avea şase constructori în lupta pentru titulu. Vorbim despre Toyota, Volkswagen, Ford, Citroen, Hyundai şi Mini. Cei de la Volkswagen au anunţat deja un program pe trei ani în WRC începând cu anul 2013, iar Toyota a confirmat dezvoltarea oficială a lui Yaris de raliu. Există riscul ca sezonul 2014 din WRC să nu fie animat de echipele de uzină Citroen sau Ford, care analizează din ce în ce mai serios posibilitatea retragerii din campionat la finalul sezonului actual.

Via Hyundai


Comentarii (3)

  • Just me
    Eforturile diviziei Motorsport de la Hyundai.... Hahahaha nu ma pot abtine... Scuze
    3 10
  • in loc sa zici "Dejet sus" pt ideea coreenilor de a se implica in WRC, care, by the way, abia se mai tine pe picioare, tu incepi cu ironii ieftine...demne de un pieton veritabil
    hater!
    5 3
  • Just me
    A... Nu, chiar mă bucur ca mai vin si alții in wrc, doar ca încă nu auzisem de divizia motorsport de la Hyundai... Ce sa mai spun despre eforturile diviziei... Doar atât... Nu denatura ce am zis.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru