Ipoteze: Dacia Duster Pick-up, un posibil urmas al Papucului 4x4

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 09.03.2010
Un designer asiatic si-a imaginat cum ar arata Duster in versiune pick-up. Daca ar fi produs, acest model ar putea sta la baza urmasului cunoscutului Papuc 4x4.

Lansarea noului Dacia Duster a atras interesul presei internationale de profil, jurnalistii auto straini incercand sa afle cat mai multe detalii despre cel mai accesibil SUV din lume, asa cum l-au numit oficialii World Records Academy. Mai mult, acestia au mers si mai departe, incercand sa isi imagineze care sunt versiunile de caroserie la care s-ar preta designul noului model creat de uzina de la Mioveni.

Theophilus Chin, un malaezian specializat in modificarea virtuala a modelelor auto, a trecut Dacia Duster la un nivel urmator, combinand liniile modelului romanesc cu cele ale lui Logan Pick-Up pentru a dezvolta, la nivel de desen deocamdata, un Duster in versiune pick-up. Desi pare un simplu exercitiu, "lucrarea" asiaticului ar putea avea un sambure de adevar, in conditiile in care Dacia s-ar hotari sa dezvolte un urmas al celebrului Papuc 4x4. In plus, chiar daca modelul virtual imaginat de Theophilus Chin este dezvoltat in format cu doua locuri, dimensiunile lui Duster ar putea sta la baza constructiei unui model pick-up cu patru locuri, primul din noua gama Dacia de acest tip.

Pe de alta parte, oficialii Dacia au anuntat astazi ca noul Duster va fi prezentat in cadru oficial in Romania in 18 martie, la evenimentul de lansare urmand sa fie prezent si multiplul campion mondial de Formula 1 Alain Prost. Francezul a pilotat versiunea de competitie a lui Duster pregatita de Renault pentru competitia hibernala franceza Trophee Andros.

via | Theophilus Chin

Comentarii (28)

  • andrei
    vine Dacia! PAZEA!
    Mama acum chiar ca ii ingropam pe ceilalti. Gama completa de masini, preturi mici, cele mai fiabile masini de pe piata dotari mult peste concurenti, ce sa vrei mai mult? HAHA prevad ca prima care da faliment o sa fie Skoda apoi tot grupul VAG pe rand si carutele alea penibile de Citroen/Peugeot si FIAT. Nimeni intreg la cap nu are cum sa mai dea bani pe o aberatie ca Fiat Bravo/Sedici cand exista o oferta de la Dacia asa de buna. Asta e sita se cerne si fitele si masinile inutile or sa dispara si locul lor o sa fie luat de marci complete si mature. O sa vedeti in 10 ani firme ca Dacia, Renault, Chevrolet, Opel o sa fie in top 5 constructori.
    13 34
  • @andrei
    copile tu esti sanatos? trezeste-te
    28 11
  • or sa fie in topul constructorilor de volum , alaturi de producatorii chinezi :) ... dar nu ai de unde sa stii daca ceilalti nu se vor adapta si ei noilor cerinte ale pietei :)
    18 4
  • @andrei
    Cat de penibil poti sa fi, ai visat noaptea ca Dacia va ajunge nr.1 si ca va achizitiona tot concernul Vag si va produce Veyron si Porsche la Mioveni nu ?
    Trezeste-te si dezapezeste conserva ta made in romania pe care scrie NIKE pe luneta pune un Gutza la maxim deschide toate geamurile si fa o tura pana in Noua Zeelanda poate pana te intorci tu .. chiar da skoda faliment si cumpara Dacia Vag-ul.
    20 11
  • Cine e prostul? Un copil ca-si spune parerea sau voi ca va puneti in mintea lui?
    25 4
  • lasatil in pace pe andrei....el e in alta lume....lasatil sasi vada de masinutele lui
    18 6
  • Catalin
    aoleu...
    ce talent rarisim, cata inspiratie, mai greu vezi asa desfasurare de forta.. bravo mestere asiatic, te asteptam la technocentre !
    8 1
  • Adrian
    gandire
    Apropo de Skoda, atata timp cat Skoda este tinuta in brate de nemti si cum stiu nemtii sa faca masini...........e greu !
    8 1
  • Masina nemteasca
    = Mercedes si BMW (numai faceti confunzie)
    nemtii sunt BMW si Mercedes, restul nu sunt nemti, nu poti numii a6-ele o masina nemteasca cand e facuta in india, sau a4 care e facut in fabrica seat, sau a3 in slovacia....si tot asa....o masina nemteasca se face de mana nemteasca, cu precizie nemteasca si cu perfectionismul nemtesc in Germania, adica MERCEDES si BMW. De Opel, Ford, VW nici nu are rost sa vorbesc.
    8 13
  • despre masini made in germany
    pai prietene ultima data can io ma interesam despre masini facute de nemti nu prea mai era nici BMW si nici Mercedes ambele marci fiind facute oriunde numai nu numai cu mana de lucru nemteasca. toti producatorii is fac subansamble in china asa ca lasa pe alti si mai studiaza problema. Fara aia galbeni cu ochii mici ar costa un BMWsau Mercedes "made in germany" mult peste ce poti tu tine socoteala.
    9 3
  • scuderia
    ...
    eventual daca o sa se produca asa ceva. o sa fie cu 4 usi nu cu 2
    1 0
  • deraiati de la subiect
    tampenia asta de "SUV" DE LA Dacia o sa prinda bine pe piatza pe criza asta si pot spune ca astept sa scoata un papuc cu 4 usi dar pe caroseria asta, si ca venii vorba de nemti, mai bine ne gandim la noi ce sa facem sa iesim din criza mai repede decat sa le plangem lor de mila. Noi mai avem 100 de ani sa ii ajungem pe cei de la BMW, asa ca ....
    4 1
  • dacia
    Oameni buni.
    Traim in Romania unde singurul lucru care merge este DACIA.
    Asa cum sunt, daciile sunt foarte bune pentru noi, pentru situatia financiara a majoritatii romanialor si nu in ultimil rand pentru starea drumurilor. Asa ca lasati copii sa viseze iar voi ceilalti care faceti comentarii "treziti-va"!
    6 1
  • cressty
    @Masina nemteasca
    esti dus rau....mai rau ca andrei ala.
    1 0
  • daniel
    super
    cred ca pazeste die,sie,spp,spir,jandarmeria fabrica sa nu ne ia cineva secretele! super tabla,plasicul cu carbon,etc! daca o bagi la crashtest nu mai ramane pe ce sa faci expertiza !!!! la anul il va faca cu 7 loc !...
    1 1
  • andrei
    am atins coarda sensibila?
    Ciocu mic si inapoi la carutele voastre nemtesti astia care nu sunteti de acord cu mine. Fugiti cu bidonu de ulei. Cand faceau francezii masini nemtii traiau in pesteri.
    1 3
  • bena prea scurta
    mi se pare ca bena se termina prea repede dupa roata din spate pentru un pick-up
    1 0
  • dar parca exista un logan pick up care e urmasul papucului ca doar sint aceiasi clasa nu?
    0 0
  • HeHeHe
    Ca idee, e geniala.
    Conceptia este trasa de par de un amator de proiectare pe calculator nici macar asistata.
    Daca ar aparea conceptul asta nul-ar cumpara nimeni. (vezi @io mai sus)
    Dar, cu modificarile necesare si in gama de pret in care sta Dacia, o sa fie concurent redutabil pe segmentul utilitarelor.
    2 0
  • Gerula
    Pick-apul nostru
    Aparitia unor modele derivate din Duster va fi normala. Logan pickup este cumva la limita de jos a unei utilitare ca spatiu de incarcare.
    Conceptul prezentat preia din liniile celui din urma fara sa tina cont de nevoia reala a unui utilizator.
    Platforma pe care este construit Duster-ul nu permite construirea unui "Double cabin" cum ar fi ideal pentru majoritatea utilizatorilor, alaturi de un spatiu generos de incarcare.
    In conceptul prezentat nu vad decat o diversiune pe tema Duster si nimic mai mult.
    Vreti sa vedetui un pickup adevarat? Aruncati un ochi la Ranger-ul de la Ford dar nu uitati sa comparati si dimensiunile.
    70 cm in plus conteaza.
    0 2
  • Duster pick-up
    Duster pick-up
    Ideea e interesanta, conceptul nu arata rau. Dar, vorba unui banc: "Rezistenta masina! Orice ar face romanii astia, numai drumuri, nu!"
    Ma intreb: oare cum ar fi aratat industria auto romaneasca daca am fi acum la nivelul Ungariei in privinta infrastructurii rutiere? De fapt, cum ar fi aratat Romania, in intregul ei? Un lucru e sigur: nu s-ar observa atata lehamite de tot ce inseamna azi Romania!
    5 0
  • duster
    asta e super tare
    2 0
  • il comandante
    dacia duster pick-up
    daca apare modelu asta s-ar putea sa avem o surpriza:sa o vedem si in america .cu ocazia asta se va extinde si fabrica iar romanii vor scapa de somaj...dreeem
    2 0
  • duster
    nu sti-ti ce vorbiti' noi suntem saraci lipiti si voi vorbiti de bmw tot cu dacia facem treaba treziti-va nu mai visati
    1 1
  • duster pik up
    cand apare pe piata din romania?
    0 0
  • ce a mai buna masina a fiecaruia e acea pe care si o poate permite ............oricine ar vrea o masina buna.
    0 0
  • DACIA
    FRATILOR ROMANI NU VA MAI CACATI ATATA PE VOI CA DUSTER NU ESTE BUN CA ESTE VAI MAMA EI, CE DRACU MAI SPUNETI SI MIE CAT LA SUTA DIN POPULATIA NOASTRA POATE SASI IA UN X5 NOU? CATI?
    FOARTE PUTINI.CATI POATE SASI IA UN DUSTER NOU ?MAI MULTI
    SI PANA LA URMA DECAT SA IAU GUNOIUL ALTORA MAI BINE INCERC SAMI IAU UN DUSTER NOU. EU AM ACUM A SAPTEA MASINA, AM INCEPUT CU AUDI,MAZDA,SI DUPA DOAR FORD.DACA ASI REUSI ASI INLOCUI DUSTER CU KUGA DAR CUM SA FACI ASTA COSTA FOARTE MULT NOU GUNOAE LA MANA ADOUA NU MAI VREAU IMI RUP OASELE AFARA MUNCIND SI DUPA CATIVA ANI IMI IAU X5 CU 150.000 DE KM INCEPE SA CADA CATE CEVA SI TREBUE SA MUNCESC INCONTINUARE SAL INTRETIN.HA
    DOAR SA FIU NEBUN,ASA IMI IAU DUSTER NOU DACA MA TINE 10 ANI FARA SA AM CHELTUIALA CU EL ESTE OK.NU VA MAI CACATI PE VOI CA MA GANDESC SUNT FOARTE MULTI CARE COMENTEAZA DACIA SI EI SARACII NU AU UN 1.50 LEI SA BEA O BERE LA HALBA, NU ZIC CA DACIA DUSTER ESTE CEA MAI BUNA NU NICI PE DEPARTE DAR O PUTEM PERMITE MAI BOGATASILOR.CA DOAR NUMI TREBUE NUMAI MASINA .! HAI CA VA LAS SA VA CUMPARATI CE VRETI VOI DAR NU VA MAI CACATI CA PUTE.
    0 0
  • Eu am o DACIA 1307 pickup pe benzina si gpl 5 locuri,4*4 din 2002 dupa atatia ani inca mai pot pune 800 kg pe drum forestier sunt foarte multumit de ea doar caroseria e putin luata de rugina in rest totul functionea perfect.Insa privesc la acest prototip si parca imi surade ideia insa daca fac aceeasi tractiune ca la van e teroare.In primul rand iar trebui un motor 19dci sau 19tdi tractiune spate cu cuplaj fata, reductor garda, la sol 4 usi insa nu mi se ofera nimic din toate astea.Oameni buni va mai scoateti ochii de geaba.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru