Ipoteze: Ferrari SUV

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 12.11.2007
Automarket va prezinta in exclusivitate o imagine ipotetica a modelului pe care Ferrari il pregateste in secret: un SUV supersportiv.

Esential

250.000 de euro este pretul in jurul caruia se va invarti viitorul SUV Ferrari.
2010 este anul in care, daca va fi aprobat, SUV-ul Ferrari va fi prezentat in premiera mondiala.

Oricat ar parea de ciudat, se pare ca Ferrari lucreaza in secret la constructia unui prototip SUV denumit in interior "Ferrari FS 599 Fuoristrada". Italienii cauta sa isi largeasca portofoliul si, in conditiile in care gama pe care s-ar putea mula filosofia Ferrari este deja acoperita de modelele Calutului Cabrat, unul dintre segmentele neacoperite si cu destul potential este cel al SUV-urilor. In aceste conditii, freelancer-ul Andrei Avarvarii si Automarket va propun astazi o eventuala forma a unui SUV Ferrari.

In ipotezele stilistice oferite se observa linii imprumutate fie din modelele gamei actuale ale constructorului italian cat si tuse retro care sa faca legatura dintre un eventual model si istoria Ferrari.

Nu ar fi pentru prima data cand un constructor cunoscut pentru modelele sale sport ar face pasul spre un segment care la prima vedere ar putea sa para ciudat, Porsche "reusind" sa isi puna in garda fanii atunci cand si-a facut aparitia Cayenne. Ceea ce se cunoaste pana in acest moment este faptul ca italienii au decis sa creeze un prototip SUV, singurul impediment in realizarea sa ca model de productie de sine statator fiind faptul ca planurile trebuie sa fie profitabile atunci cand aceste le vor fi prezentate sefilor Grupului Fiat. In cazul in care profitabilitatea modelului va fi demonstrata, acesta ar urma sa fie prezentat in premiera mondiala in 2010 la Salonul Auto de la Geneva.

Desi totul se afla sub strictul embargo Ferrari, cateva dintre datele tehnice au reusit sa transpire: masa de circa 2200 kilograme, motor care va scoate ceva mai mult de 600 CP, sub 5 secunde pentru 0-100 km/h si 300 km/h viteza maxima. Pretul pentru intregul pachet se va situa in jurul sumei de 250.000 de euro.

Si, ca o paranteza, nici Lamborghini nu sta cu mainile in san, sefii marcii italiene avand in vedere producerea unui SUV bazat pe un succes al Grupului Volkswagen: Touareg. Ce va fi, ramane de vazut in anii urmatori.

Comentarii (33)

  • s-o vedem si pe asta...marfa
    0 1
  • ...
    primul porsche....acum si ferrari...!? se duce naibii lumea asta...
    0 1
  • andrey
    A INNEBUNIT LUMEA DIN CAUZA BANILOR
    nu mai pot intelege.... prima data au fost cei de la Porsche care s-au salvat prin modelul Chayenne... acum... urmeaza Ferrari ... nu mai pot intelge..
    0 0
  • Subscriu
    Marpha! Italienii demonstreaza ca mitul legat de unicitatea marcii Ferrari chiar exista. Ce bine ca se mai fac si chestii unicat, nu numai turcisme si chinezisme, chitsch-uri de duzina.
    Sper sa-mi iasa la cazino banii de Ferrari sau de Lamborghini...
    0 0
  • Dr.Tehnik. Honoris Cauza
    SUV sau Nu SUV...
    Ce sa mai zic daca s-au gasit clienti de Porsche Chayenne-uri, chiar si in patria mama, s-or gasi si de Ferrari sau Lamborghini, chitsch-ul e la moda! . Doar ca nu inteleg, personal, ideea de SUV benzinar cu peste 400 CP si 300Km/h...
    0 0
  • URAGANU
    retrasi la mansarda
    Sa invete dracu sa faca masini ecologice si pe baza de energii alternative ca s-a saturat lumea de atata poluare. Nu demonstreaza toti decat ca au probleme la "mansarda".
    1 1
  • da
    Carosierii italieni sunt intr-adevar inspirati.
    Au dovedit-o si acum , cu acest proiect. Felicitari !
    0 0
  • ktulu22
    fain
    Ma gandesc la globalizarea asta. Pai daca a ajuns Ferrari sa se gandeasca la SUV -uri, ce o sa se aleaga de modelele exclusiviste? Pai ce astia nu o sa puna ceva acolode la Fiat Sedici pentru a creste profitul? Ma gandesc si eu asa. In rest arata bine mashina, dar prea se baga unde nu e de ei. Ce vedeti voi o mashina ca asta sa alerge cu 250 pe ora pe coclauri? Ma indoiesc. Cred ca in curand o savedem Rolls-Royce papuc de carat marfa si Lamborghini sub forma unui Mini care sa duca femeile gospodine la piata. Sa fim seriosi. Dar daca ar fi mocca as lua si eu unu!! :P
    0 0
  • struto-camila
    speram ca macar Ferrari sa nu scoata struto-camile :(
    0 0
  • sprintar!
    Felicitari!O idee inspirat si stralucit documentata!
    0 0
  • ce ... :))
    fiat? :-/ :-? :))

    nu nu..nu poate fi ferrari..sau totusi :))..ma sigur nu e fiat :-? :)) :-j..eeehhhh

    ferrari SUV .. cine se astepta :-j..cateodata urasc directia in care se indreapta lumea asta :)

    minte multa nu se cere..sa fi prost sa ai putere [de cumparare]
    0 0
  • costin
    masini pt handicapati mintali...
    ....in bucale nu mai poti merge decit cu scuteru sau cu metrou... ca autostrazi o s-avem cind s-or termina rezervele mondiale de petrol... pe autostrazile din germania nu mai poti sa circuli cu mai mult de 160/h mai mult de 10 min din cauza camioanelor care se bagabrusc sa depaseasca alte camioane(90-100km/h) si din cauza stau-urilor.... in america e restrictie de vit si amenzi de te ustura buzunaru... la roma am vazut mai multe smart-uri decit in germania... si-atunci pt cine se fac bolizii astia? pt alde casuneanu, raduleasca, si alti care nu mai au ce face cu banii...
    0 0
  • Marius
    Ferrari SUV
    Am tot citit pareri pro si contra despre acest proiect. Totusi, se zice ca pana nu experimentezi o chestie nu intelegi. Ramane de vazut.
    PS: Inca o chestie din economie, apropo de treaba asta si de platit o astfel de masina - PROST E ALA CARE DA, NU ALA CARE CERE
    0 0
  • Tristul adevar
    Daca Ferrari nu se apuca sa faca motosape, lamborghini masini de gunoi si rolls royce vitanje, inseamna ca sunt cei mai fraieri......idiotii nabii!


    """"
    Am tot citit pareri pro si contra despre acest proiect. Totusi, se zice ca pana nu experimentezi o chestie nu intelegi. Ramane de vazut.
    PS: Inca o chestie din economie, apropo de treaba asta si de platit o astfel de masina - PROST E ALA CARE DA, NU ALA CARE CERE""""


    Si cum in Romania PROSTI sunt la fiecare 2m parcursi o sa se gaseasca idiotii sa dea un car de bani doar sa aiba "gipan". Uitati-va la piata imob ca este printre cele mai scumpe din EU. 150 de mii de euro un apart. vai mama lui in P-ta Victoriei. Cu banii astia iti iei unde vrei in Europa. Si sa nu apara vreun cretinoid sa zica ca in paris pe champs ellyse e mai scump, sau la new york pe broadway, ori langa Buckingham Palace.

    Ne meritam soarta. Suntem cel mai idiot si mai prost vazut popor din EU.

    Dar in schimb parlamentarii primesc 2500 de lei pentru locuinta de serviciu pe luna, dar ei au cate 2-3 case un bucuresti. Nicaieri in lume nu exista asa ceva...!!!!
    0 0
  • nyivus
    Era de asteptat...
    Inainte de Porsche a fost Lamborghini, cu al sau LM002, care n-a prea mers; dar se pare ca intre timp s-au schimbat gusturile...
    0 0
  • Pt. Costin
    Costin , ar trebui sa te inscrii la vreo scoala...........,poate inveti si sa scrii........
    Succes !
    0 0
  • prudentul
    imaginea de mai sus
    Din text rezultă că e creată de un freelancer (român) şi este doar o ipoteză despre cum va arăta (poate) viitorul SUV Ferrari. Uite-aşa l-aţi indus în eroare pe Alex ("Carosierii italieni sunt intr-adevar inspirati"). Aşteptăm imagini oficiale sau nu, de la italieni, sau fotografii spion, când o fi cazul.
    0 0
  • none
    Sanatate, tuturor celor care au scris porsche chayenne si chitsch-uri , demonstrati inca o data incultura crasa de care dati dovada, la fel si lipsa de viziune cand afirmati ca se duce pe rapa lumea asta cu suv-uri sport, probabil ca cei de la porsche si ferrari sunt in faliment si investesc miliarde in crearea unor suv-uri "chitcioase" (apropo se scrie kitsch)...dohh!!!
    1 0
  • Daniel
    Ferrari
    Masina arata superb! chiar eram curios sa o vad, si cind mi s-a dschis pagina am stat citeva minute sa o admir! carosierii italieni sunt primii in Europa si cred ca si in lume!
    0 1
  • O mizerie! Cum sa faci asa cev
    ...
    0 0
  • asmaticu
    la mai mare!
    1 Eu vreau sa vad primul camion sub marca Ferrari! Poate imi iau unul.
    2 "un succes al Grupului Volkswagen: Touareg" succes? unde?
    0 0
  • unu cu capu
    next step
    Acum mai urmeaza sa apara un BUGATTI SUV :D
    0 0
  • ..:))
    va ganditi cum ar fi sa scoata dacia suv-uri? ce revoltati vor fi acei clienti fideli si admiratori dacia din intreaga lume? cum sa batjocoresti asemenea brand !! :))
    0 0
  • Ferrari-SUV
    N-ati intzeles. Masina din imagine este doar o propunere AutoMarket(si e chiar reusita). Altfel, nimeni nu poate sti ce e pe masa la Ferrari.Probabil ca e pazit ca bomba atomica.
    1 0
  • subiect
    nu vad rostul unui SUV care sa zboare cu 300km/h.de-abia opresti un Lamborghini la viteza aia,un SUV cum mama lui il mai opresti?probabil in parapet.SUV s-a transformat mai mult in masina de oras.uitati-va la Q7.aia e masina de drum intins,k dak o urci pe munte,acolo ramai intepenit.si de urcat,poate remorcata.asa o sa fie si ferrari-ul asta...dak o sa intre vreodata in productie:masinuta de oras pentru fitze,in nici un caz masina cu care sa te duci la munte
    0 0
  • silviu
    si ce e rau in asta?
    a nu se confunda traditia cu conservatorismul! abia au si altii de unde copia, ca de invatat e mai greu pt ei!
    0 0
  • suv ferrari
    imi place la nebunie vand dacia si mai pun 500-600euro si imi iau si eu unul
    0 0
  • succes...
    Au mai incercat parca o data italienii sa faca un 4X4, nu stiu daca Lamborghini sau Maseratti... Ceva de vreo 400 cp... Si l-a facut de boala copiilor in all road un Hummer H1 care avea jumate din puterea si capacitatea cilindrica a monstrului din cizma. Poate de data asta sa le iasa.
    0 0
  • DARGOS
    DEZILUZII
    DACA SE APUCA SA FACA UN SUV SUNT CEI MAi fraieri.ferrari e o marca de supermasini nu stiu eu ce masini of-road,asa ca sper ca e doar un zvon.DA-L DRACU DE PROFIT,CUM RAMANE CU PRESTIGIUL SI PARERILE NOASTRE?
    0 0
  • cata_nike
    ferari
    e naspa
    0 0
  • cata_nike
    bugati veyron
    bugati veyron e cea mai tare masina de pe glob mai buna si decit ferari bft bft bft
    0 1
  • alessio
    smentita da maranello
    Ragazzi questa notizia è falsa! State tranquilli amanti delle sportive che la Ferrari non produrrà mai un auto cosi brutta!Saluti dall'Italia!
    1 0
  • speedy
    vai vai
    era si normal daca lambo vrea suv ..hop top si ferrari si oricum ii naspa zici cai un alfa romeo nici macar nu are still, macar cayenne si lambo suv au dar ferarii ba
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru