Johnson Controls a deschis o fabrică de scaune auto în Craiova

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 31.01.2012
Johnson Controls a deschis încă o facilitate în România. Aceasta se află în Craiova şi deserveşte fabrica Ford, furnizând scaunele noului B-Max.

Johnson Controls a deschis oficial fabrica de scaune pentru autovehicule din Craiova. Uzina are în prezent 100 de angajaţi şi este dedicată fabricii Ford, fiind amplasată alături de aceasta pe strada Henry Ford din Craiova. În momentul în care fabrica va atinge capacitatea maximă de producţie, personalul va creşte la 160 de salariaţi. Toţi angajaţii noii fabrici de scaune din Craiova au fost instruiţi de personal calificat de la Ford şi au lucrat în uzinele Ford din Germania pentru a-şi alinia abilităţile la nivelul necesar unei fabrici moderne. Uzina deschisă de Johnson Controls la Craiova este cea de-a noua facilitate a americanilor în România şi funcţionează în sistemul just-in-time, ceea ce înseamnă că produce la comandă şi aduce piesa pe linia de fabricaţie exact în momentul în care trece vehiculul pe care aceasta va fi montată (regim just-in-sequence).

Pentru moment, fabrica Johnson Controls din Craiova produce scaune doar pentru modelul Ford B-Max, dar oficialii uzinei promit să se alinieze la toate cerinţele Ford, fiind posibilă producţia oricărui tip de scaun necesar mărcii americane.

Fabrica din Craiova va furniza atât scaune îmbrăcate în material textil (fiind oferite mai multe modele), cât şi scaune îmbrăcate în piele. Noile scaune pot suporta şi un sistem de reglare electrică faţă-spate şi reglare a spătarului, iar unele unităţi vor fi echipate cu airbag-uri laterale. Un alt element interesant al acestei fabrici este utilizarea pieselor fabricate în România, majoritatea componentelor necesare unui scaun fiind realizate în ţara noastră. Scaunele din faţă ale lui B-Max vor avea centurile de siguranţă montate direct pe ele, deoarece modelul nu va avea montanţi B convenţionali.

Johnson Controls este lider global diversificat în sectorul auto şi în cel al eficienţei energetice a clădirilor, deservind clienţi din peste 150 de ţări. Concernul american are 162.000 de angajaţi, dintre care 4.500 se află în cele nouă facilităţi din România. În fiecare an, cei de la Johnson Controls furnizează componente pentru aproximativ 50 de milioane de automobile.

Comentarii (1)

  • Cristi
    Bravo lor !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru