Masina care consuma 2 litri/100km vine la Frankfurt

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 13.08.2007
Loremo va prezenta la Frankfurt conceptul L1, un prototip revolutionar care consuma doar 2 litri/100km.

Intr-o lume in care toti constructorii auto se straduiesc sa dezvolte motoare cat mai economice, germanii de la Loremo se pare ca au gasit solutia. Ei au anuntat ca vor aduce la Salonul Auto de la Frankfurt conceptul L1, un prototip bazat pe eficientul model LS, lansat cu ceva timp in urma.

Gerhard Heilmaier, boss-ul Loremo, a declarat ca noul L1 va putea strabate 400 de kilometri cu un singur plin de motorina, rezervorul avand o capacitate totala de 8 litri. Aceasta performanta ar presupune un consum de numai 2 litri/100 km, o valoare impresionanta cu care conceptul ar putea candida la trofeul Automotive X-Prize pentru economie de carburant.

Pentru a putea ataca acest trofeu, conceptul trebuie sa demonstreze ca poate fi produs in serie si ca poate depasi valoarea record de 2.35 litri/100 km.

Noul concept L1 va fi folosit si pentru realizarea unor teste dinamice care nu au fost facute pana acum decat pe calculator. Vechile concepte prezentate de Loremo anul trecut la Salonul Auto de la Geneva erau propulsate de motoare in doi sau trei cilindri si puteau transporta pana la patru pasageri.

Cu toate acestea nici unul din concepte nu putea fi condus.

Comentarii (40)

  • !l3G@|_ cristi
    nice
    daca va aparea voi fi primul care mas interesa sa achitzionez unul
    0 0
  • zuper
    ceva cu adevarat intersant :O , m`ash baga si eu la una d`asta :)
    0 0
  • asmaticu
    pret
    Dak n-o costa xxx mii de euro urmand sa-ti recuperezi investitia conducand masina in urmatorii 30 de ani....
    0 0
  • unde-i portiera?
    ...pe unde se intra in masina asta?
    0 0
  • mircea
    pe unde se intra
    prinporbagaj
    0 0
  • Marius
    Prototip
    probabil ca in imaginea alaturata se vede prototipul si nu are usi.. oricum trebuie sa aibe usi daca va fi produsa in serie, iar pretul ar trebui sa nu fie mare, pentru ca la cate cereri vor fi, isi vor scoate investitia inzecit chiar mai mult.. iata un pas in evolutie :D nice nice
    0 0
  • INTRARE
    MASINA
    In ultima fotografie se vede volanul ridicat,deci se intra prin capota ridicata din fata ca si la un model vechi de FIAT daca nu ma insel!
    0 0
  • hmm,pentru o masina care se lauda cu un consum minim record,are o aliura destul de sportiva.in fine,asta e irelevant.Dpdv al designului,n-as putea zice k e printre cele mai atractive(come on,spatele e chiar URAT...parca ar fi un R8 mai rudimentar...parerea mea).Cealalta problema e faptul k prototipul asta e coupe cu doua locuri.Nu prea vad rostul unui two-seat-er cu consum de motocicleta.Presupun k nici puterea dezvoltata nu e foarte mare.Eu sper k atunci cand va intra in productie de serie,sa ridice si ei geamul ala din spate si sa mai bage macar doua scaune in spate,dak nu o bancheta pt trei.Ar fi ceva frumos,nu?...cred si eu ;)
    0 1
  • nyivus
    Se intra in ea ca intr-o Isetta de acum 40 de ani :)) In rest, interesant; are o frumusete - cum sa spun - de Volvo 244: e asa de urata incat deja este frumoasa.
    0 0
  • nu pricep
    Articolul se termina asa: ”Cu toate acestea nici unul din concepte nu putea fi condus.”
    Nu pricep: poate transporta 4 pers. da nu poate fi condus? Ce-i lipseste? De ce nu poate fi condus?
    0 0
  • naspa
    E uratica, in plus ma gandesc ca la un mic accident in partea frontala nu mai poti iesi din masina, partea frontala turtindu-se. Nu cred ca aceasta masina sa obtina mai mult de 3 stele la testul EURO NCAP (daca s-ar face vreodata)
    0 0
  • marian
    bla, bla, bla...
    nu pot sa-mi dau seama dc va incanta o masina de gen. Daca stam sa gandim logic masina nu este mai departe de o bicicleta cu motor,referitor la putere si mai are si doua locuri din cate vad yo. Din punctul meu de veder este o porcarie....nu vreti sa vb de motoare de peste 3000 cmc???...noroc
    0 0
  • catre marian
    NU
    0 0
  • Ce rost are???
    Nu inteleg!!! Probabil ca pentru bunicul este o afacere!!! dar sa fim seriosi!
    0 0
  • Bravo lor
    Nemtii, tot ei, cerceteaza si muncesc de calitate. Bravo lor.
    De ce noi romanii nu vrem sa invatam de ei lucrurile bune ?
    Japonezii i-au copiat si au reusit sa produca masini deosebite...
    0 0
  • despre natiile astea
    pentru ca nemtii sunt nemti, japonezii japonezi, si romanii tot romani raman ;)
    0 0
  • un roman
    despre romani
    noi nu suntem in stare sa producem olitze de noapte pentru copii, si tu vrei sa produci masini de calitate? Nu uita ca loganul nu e facut de romani ci de francezi. Tot ei l-au proiectat si i-au facut designul, iar motorul nu e conceptie proprie ci tot de ranault. Asadar romanii investesc in biserici in speranta ca ii vor ajuta Dumnezeu (vezi gigi becali) in loc sa investeasca in ceva pentru binele oamenilor. Pai tot la preoti le da bani, tot la aia care fura cel mai mult de la oameni? ca daca n-ai bani de inmormantare nu nici nu se uita la tine. In timp ce alte sute de mii de din romani culec capsuni in spania. Asta e romania si ar fi trebuit sa te obisnuiesti pana acum cu ea.
    0 0
  • bla bla bla
    pentru marian
    Pai Mariane tata, ca tot suntem romani. Strainii se straduiesc sa construiasca ceva care sa consume cat mai putin, iar tu vrei de la 3000 in sus. Pai daca ai putul cu petrol in curte iti permiti, altii poate nu-si permit. Dar mai gandeste-te si la copii tai ce aer vor mai avea respirat peste 20-30 de ani, nu numai la tine. Dar asa e romanul. N-are ce sa manance dar e fudul pana la ceruri.
    0 0
  • Bill Gates
    petrolul e al meu
    HEheh, sa va vad eu pe toti astia cu motoare de 3000 si cu Jeepane cu ce-o sa mai mergeti peste 40 de ani cand rezervele de petrol vor fi consumate si vom folosi benzina facuta din furaje care o sa coste o avere. Tot la bicicleta o sa va intoarceti la troleibuz si masini electrice cu acumulatori.
    0 0
  • super tare!!
    parerea mea ca masinutza asta e o mica bijuterie pe patru roti...dar cred ca o sa aibe un pret pe masura... :((
    0 0
  • ce e revolutionar?
    revolutionar ar fi un motor construit dupa un alt principiu care sa aiba un randament mai mare.Chestiile astea de genul reducerea greutatii,cresterea aerodinamicitatii si folosirea unui motor clasic dar cu un consum mic nu reprezinta chiar un proiect revolutionar.
    0 0
  • nu e mare lucru
    2 litri la suta nu ii o performanta foarte mare tinand cont ca momentan se produc masini (care pot fi conduse) de genu C3 107 care deja au consum de aproximativ 4 litri, diferenta de aproximativ 6 bani la KM nu ii mare lucru. In ceea ce priveste designul ii cam uratica, au cam intins limita cu Cx-ul.
    0 0
  • consum 0
    mai stiti masinutzele alea de jucarie cu cheitza?
    invarteai cheitza care strangea un resort si apoi ii dadeai drumu si mergea....
    poate se gandesc sa faca si asa ceva la scara mare hehe. o sa mearga "ceas" :)
    0 0
  • bebetu
    despre masinutza
    Pai fratilor. Ce mai tura-vura. E clar ca hidrocarburile se sfarsesc nu peste mult. 100-200 ani.Nu mai traim noi atat! Dar pana atunci vom tot avea taifunuri, tornade, si alte alea. De respirat deja se simte. Poluarea-i problema cea mai mare. S-ar putea de maine sa avem pe masini pile de combustie shi totul e OK! Dar ce facem cu industria de petrol din lume. Macar de-ar trece odata pe uleiuri de rapita in loc de motorina.Atunci s-ar putea suprima rafinarea benzinei, in loc de motorina s-ar merge cu uleiuri de rapita shi cu pila de combustie. Atunci motorizarea poate fi oricare. Despre design se mai poate vorbi.
    0 0
  • bebetu
    masinutza
    :)):)):)):)) Ionele esti tare tata!!!!! :):):):
    misto faza cu cheitza. Bravos!!!
    0 0
  • Mircea
    smecherie
    E belea masina mah la 2 litri la suta eu mi-as lua.Si arata binisor si la design cu toate ca ar merge un eleron in spate:)
    0 0
  • marfa
    daca vrem sa respiram aer cit de cit curat o sa ne cumparam masini din astea .......cu toate ce preturile sunt ffff mari poate in timp cind oferta va fi mai mare vor scade si preturile.......cit de romania ...:(( fara comentarii ca vedeti si voi ce este cu ea........
    0 0
  • cabral
    dao draq
    nu aveti voi bani de masini de astea limitati-va la dacie ca si aiai buna
    0 0
  • Ciprian
    nemtii astia...
    Dar de al nostru dl Capra. Ati uitat? Si el a facut ceva de genu` si pe deasupra mai si circula cu ea. Asa ca...mai lasati-o moale cu nemtii astia.
    0 0
  • madalin
    rezervor
    era bine sa aiba rezervorul mai mare, de min 20 l .. ca sa alimentezi o data pe saptamana :D
    0 0
  • fullcrum
    ?km/h
    si cat prinde maxim: 60km/h?:)
    0 0
  • putere
    mie numi trebe motoare mari
    motoru poate fi si mic atata timp cat da peste 100CP si cuplu de la 200NM in sus cu un consum mic!
    DAR totusi sa pot intra-iesi lejer din ea
    APOI vreau si 5 stele la NCAP(ca suntem in2007)
    si spatiu de 1/2 valize pt. concediu si minim 4locuri, ca nu ma duc numa la carting cu ea!
    0 0
  • 2litri
    2l la 100 cu compromisuri
    adica sa mergi linie dreapta fara frane,depasiri, cu picioru nemiscat de pe pedala de acceleratie
    plus compromisuri de design si siguranta
    in realitate, mergi prin aglomeratii, sate cu restrictii de viteza, fara autostrazi in Ro. unde ai putea obtine un consum mai mic etc..
    0 0
  • 2 litri si 15 magari putere
    cu unu bonus
    is curios si ce motorizare va avea... de drujba sau ? ca si matizu cu motor de barca consuma mai mult de 2
    0 0
  • 2 litri
    2 litri in oras? afara? oricum ar fi e bine
    dak o sa fie cat loganu da faliment renoul
    0 0
  • demo tehnologic
    Aia 2 % sunt calculati pe un traseu liber fara orpiri (circuit sau autostrada). In realitate nu-i fezabila practic. Nu-i masina sa o folosesti zi de zi pe sosea. In legatura cu combustibilul, in 20-30 ani va fi trecerea la o masina ceva care nu va consuma petrol, chit ca o sa mai existe rezerve. Petrolul ramas va fi utilizat in industria chimica pentru sinteze.
    0 0
  • da
    Daaaaa . nemtii astia copiaza pe rupte , ba de la japonezi , ba de la italieni , francezi..
    Ei , cu suruburile.........
    0 0
  • ionutz
    cat prinde?
    oare cat de repede merge cu consumul asta?
    0 0
  • Daniel
    Pile de combustie
    De ce nu se lucreaza zi si noapte la perfectionarea pilelor de combustie ??? Cred ca importanta lor este extrema daca ne gandim la noi ca si la urmasii nostri intr-o lume mai curata si mai buna !!!
    0 0
  • are tractiune integrala?
    Arata super misto pe din afara si mai consuma putin.E super tare masina.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru