McLaren vrea un rival pentru Porsche 911 si un urmas pentru F1

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 19.03.2010
Ron Dennis, presedintele McLaren, a declarat, cu ocazia lansarii noului MP4-12C, ca isi doreste pe viitor un inlocuitor pentru legendarul F1 si un rival pentru Porsche 911.

McLaren si-a afirmat inca o data intentiile de a se impune pe piata supercarurilor dupa ce a dezvaluit ieri versiunea finala a modelului sportiv MP4-12C. Cu aceasta ocazie, Ron Dennis, boss-ul britanicilor, a cautat sa ofere jurnalistilor prezenti o idee despre directia spre care se indreapta McLaren.

Dennis a lasat sa se inteleaga ca in prezent inginerii lucreaza la alte doua modele. Primele informatii indica un rival pentru Porsche 911 si un inlocuitor pentru supercarul F1, celebru la mijlocul anilor '90. Daca MP4-12C se va dovedi un model de succes, McLaren intentioneaza sa aduca pe piata si alte variante ale sportivei. Cel mai probabil vom vedea o decapotabila si o versiune de performanta.

Ron Dennis a tinut sa precizeze ca producatorul britanic nu isi va schimba filosofia pentru profit, modele precum SUV, sedan sau hibrid nefiind o prioritate pentru McLaren.

"Intentionam sa oferim publicului o gama larga de produse, dar toate vor avea doua locuri. Aceasta este mostenirea noastra: suntem un constructor de masini sportive iar motorul gandit de noi se va regasi pe toate modelele.

Vom asigura asistenta pentru clientii nostri care vor dori sa concureze cu masina noastra, insa ar fi prematur sa vorbim despre lansarea unei versiuni dedicate circuitului", a incheiat Dennis.

Comentarii (4)

  • reddog
    McLaren
    Daca omu vrea un inlocuitor pt legendarul F1,atunci trebuie sa apeleze iarasi la motorizarile BMW.
    2 8
  • F1
    nu ar fi rea o colaborare cu BMW pentru viitorul inlocuitor al lui F1
    3 5
  • colaborare cu BMW
    nu ar fi rea nici o viitoare echipa de Formula 1 McLaren BMW
    3 4
  • Renault poate aduce modificari motorului sau din F1
    http://www.autosport.com/news/report.php/id/82246
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru