Mercedes S-Klasse va avea motoare BMW!

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 26.10.2008
Mercedes recunoaste suprematia BMW si va cumpara de la constructorul din Munchen cateva motoare pentru S-Klasse.

Imposibilul este pe cale sa se intample in industria auto mondiala. Klaus Draeger, seful biroului de dezvoltare al celor de la BMW, sustine intr-un interviu acordat publicatiei germane Auto Motor und Sport ca producatorul bavarez se afla in discutii avansate cu Mercedes, acestia din urma dorind sa imprumute de la BMW o serie de motoare de performanta.

Rivalitatea de o viata dintre ce doi constructori germani este, astfel, pe cale sa dispara in urmatoarea perioada, cand - foarte probabil - pe modelele Mercedes de top va debuta noul motor BMW V12 care isi va face aparitia pe noua generatie a Seriei 7 si pe mult aclamatul baby Rolls-Royce. De cealalta parte, propulsorul munchenez se pregateste sa apara sub capota lui S-Klasse si a unui model Maybach.

"Da, suntem pe cale sa vindem cateva dintre motoarele nostre unui mare competitor de pe piata. Si da, este vorba de Mercedes", sustine oficialul BMW in interviul din AMS.

Celelalte motoare premiate ale celor de la BMW, cum sunt cele ale familiei cu sase cilindri in linie, ar putea fi si ele candidate la "imprumutul" dintre producatori.

Princialul argument ar fi faptul a Mercedes a renuntat demult la dezvoltarea propulsoarelor de acest tip, optand, la mijlocul anilor '90, pentru unitati V6, in timp ce BMW continua dezvoltarea si rafinarea acestora.

In cazul foarte probabil in care colaborarea dintre BMW si Mercedes se va concretiza, va fi vorba de o prima astfel de abordare la nivel inalt in istoria recenta a automobilului.

via | Autocar 

Taguri: BMW, Mercedes

Comentarii (23)

  • hai ca asta e tare, nu prea imi vine sa cred dar cine stie...
    0 0
  • Incredibil
    Am citit mai peste tot pe net // ams und sport , bild , etc , dar tot cred ca e o gluma , sau orice e posibil pe lumea asta si " sa nu spui niciodata , niciodata" BMW RULLES ... early nineties - slightly de-tuned of course
    0 0
  • e posibil... mai mult ca sigur
    e foarte posibil sa fie adevarata stirea pt ca atat timp ca franele bmw sunt facute in uzinele mercedes de ce nu ar cumpara si ei niste motoare bmw?
    0 0
  • marius
    posibilitate maxima
    globalizare - pana la urma este 100% posibil sa se intample...
    0 0
  • BMW - Mercedes
    BMW - Mercedes
    Am un Merc clasa E si un BMW seria 5. Mercul este mult mai confortabil si mai sigur mai ales in curbe, BMW ul este mult mai sprinten si placut de condus. Un Merc cu motor BMW este idealul.
    0 0
  • =))))))
    =))) =))) =))) abia astept sa ii zic lu frate-meu =))
    0 0
  • de la criza economica se trage
    nu vad de ce trebuie sa ne miram, au facuta asta ca sa reduca din costurile de productie. Asta este nimic pe langa ce urmeaza.
    0 0
  • @marius
    este 100% posibil?=))) esti 100% posibil globalizat:))

    Interesanta stire...fac bmw niste motoare adevarate:)
    0 0
  • :)
    le-ati dat ata baietilor cu ursuleti
    0 0
  • Cristian
    Doar un zvon
    Pana cand cei de la Daimler nu comfirma,aceasta stire ramane doar un zvon. Daca la motoare cu 4 si 6 cilindrii bavarezii au un avantaj,la motoare in 8 si 12 cilindri Mercedes are un avantaj in fata celor de la BMW. Sa nu uitam ca BMW a renuntat sa mai faca motoare V8 Diesel iar Aston Martin urmeaza sa semneze un acord cu Mercedes pentru inlocuirea actualelor motoare V12 produse de Ford la Koln cu motoarele constructorului din Stuttgart. Repet la motoarele mici este posibil un acord intre Mercedes si BMW dar nu cred ca aceasta intelegere ar viza motoarele V12.
    1 0
  • boldfrank
    ba tocmai ca pt V12 face sens...
    ...pentru ca acolo sunt volume mici si motoare sofisticate, si nu se "amortizeaza" cheltuielile de cercetare dezvoltare daca nu se vind suficiente motoare...
    pe de alta parte stiam ca noul Seria 7 nu va mai avea V12, rolul fiind preluat de V8 biturbo...
    0 0
  • Balaurus I
    no problems !
    Adevarul este ca, crizele astea financiare si ale energiei ii face sa fie mai economi si pe germani.Evident.
    "Cristian ", sint de acord cu tine , cu mentiunea ca trendul actual la motoare V12 este in scadere , cererea scazand mult in acest segment.Chiar daca probabil iti place Mercedes si poate ai ceva cu BMW ul, mie imi place mult, avand un model E36 -seria 3 de 10 ani , (am facut cu el peste 100 KKm) si m-am convins personal si efectiv ca BMW au motoare foarte robuste.
    Imi place cum si ce a scris "BMW-Mercedes" :
    o masina facuta din "partile tari " ale fiecarei marci nu poate decat sa aduca lucruri foarte bune ptr. noi. Mai ramane de vazut pretul.
    "Holby" dixit : BMW rules ! ( cu un singur "l" ). :)
    0 0
  • pt dl cu Merc si Bmw
    Ma baiete tu cred ca ai mers mai mult pe autostrada cu BMW`ul si daia le confunzi la stabilitatea in curbe, mai dai o geana in revistele, emisiunile auto si vezi ce zic profesionisti in legatura cu acest subiect;) si dupaia poti sa zici ca ai BMW si Merc` ca te credem!
    0 0
  • de noni
    mercedes-bmw
    fratilor !!! un mercedes cu motor de bmw .... nu cred ca cineva din lumea asta isi doreste mai mult , este deosebit . dupa parerea mea ,cistigator este mercedes . desi sunt fan bmw . stiu sa-si faca treaba sa castige piata ,bravo lor
    0 0
  • pt Automarket !
    "Rivalitatea de o vita " ATENTIE LA SCRIS !!
    0 0
  • mai MESTER..
    tu cred ca te-ai drogat inainte sa publici stirea asta de 2 bani...!!!!
    MB nu o sa monteze in veci motpare de BMW fratilor...va asigur eu...!!!

    mai cititi si voi cate o revista sau stiri la nemti,,plm...
    voi credeti k nu era presa plima de articole de acest gen daca se afla ceva concret????
    ASTE is aricole inventate de AUTOMARKET....!!!!
    0 0
  • Crysty
    Mercedes - BMW
    Fratilor nu are cum sa se intamplea asa ceva! Ganditi-va un pic: un motor BMW pe un Mercedes: inseamna si o cutie de viteze, si o transmisie, si un sasiu, si o caroserie si o cheie de pornit, toate de la BMW !Deci Merc-ul se va transforma imediat in BMW! Sunt de acord cu mihai:soc la nivel mondial! era stirea "bomba" de la ora 17:00 ! Imposibil!
    0 0
  • lache
    Bah lache de 3 lei, te grabisi tu sa spui suprematie....confirmare din parea Mercedes ai asteptat mah ziaristule de 3 lei?
    0 0
  • Aveti idee de marketing/branding/masini etc?...
    Nici macar nu e 1 aprilie... E o stire stupida si mi se pare ca cei care au cules-o n-au nici cea mai vaga idee despre lumea auto. Nu va dati seama ce impact ar avea o decizie de genul asta pentru un brand ca Mercedes. Nu numai ca ar calca in picioare renumele Mercedes, dar ar ridica in slavi cel mai care competitor. Ar suna ceva de genul: "Noi ne pricepem sa facem masini bune, dar nu si motoare. Cumparati Mercedes, nu BMW, suntem mai buni decat ei, desi le folosim motoarele." Nici un om cu o farama de cunostiinte de marketing nu ar putea afirma asa ceva. Mercedes nu este nici macar intr-o situatie disperata, dar chiar si intr-o astfel de situatie nu ar apela la asa ceva. Sunt fan BMW, dar trebuie sa recunosc ca cele doua marci sunt sensibil egale, diferentiate prin particularitati care segmenteaza publicul tinta destul de subtil. O mare parte din cumparatori isi bazeaza decizia de cumparare tocmai pe traditia marcilor, iar voi sustineti ca Mercedes si-ar calca traditia in picioare? Pfffff....
    0 0
  • LoL
    Nu cred ca e posibil asa ceva....sa le zica cineva la aia de la bmw sa nu mai viseze;)
    1 0
  • BMW
    nu stiu ce sa cred aici este vorba de clasa premium a masinilor:)),Mercedes-Bmw 2 masini total diferite, mertzul=masina eleganta cu stil bmw=masina sportiva pt cei care vor sa simta ca traiesc,daca ar scoate asa ceva un hibrid intre cele 2 ar castiga piata mondiala;) [oricum la tehnologie bmw a intrecut mercedes]
    0 0
  • valentin 525 tds
    nu exista motor ca cel de bmw!!! imi pare rau pt fanii mb!
    0 0
  • valentin 525 tds
    eu am un 525 tds din "97 si am 297.000 km fara nici o reparatie la motor (nici pompa de apa nici de injectie..) , doar schimb de consumabile si schimb de ulei in cutie(auto).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru