OFICIAL: Aston One-77 va avea cel mai puternic motor aspirat din lume

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 21.09.2010
Cu un V12 de 7.3 litri şi 750 CP, noul Aston Martin One-77 va deveni cel mai puternic model cu motor aspirat din lume. Preţul său e însă pe măsură: 1.5 milioane de euro.

Esential

1.5 milioane de euro costă un exemplar One-77.
750 de cai putere dezvoltă motorul aspirat de 7.3 litri al modelului britanic.

Odată cu lansarea de piaţă a supercarului One-77, produs în doar 77 de exemplare, Aston Martin va dispune de modelul cu cel mai puternic motor aspirat din întreaga lume. Confirmarea datelor tehnice oficiale ale modelului Aston martin a venit astăzi: One-77 va dispune de un motor V12 de 7.3 litri care va dezvolta 750 CP şi 749 Nm.

Modelul britanic produs la fabrica Aston din Gaydon urmează să aibă, astfel, cu 69 de cai putere mai mult decât Pagani Zonda Cinque, următorul model în topul puterii motoarelor aspirate ale lumii. 

Pe de altă parte, Aston Martin a confirmat că mai mult de jumătate dintre unităţile One-77 pe care le va produce au fost deja rezervate, clienţii depunând deja în contul producătorului britanic un avans consistent în acest sens. "One-77 se apropie de data începerii producţiei de serie şi, evident, toţi suntem fericiţi. Mai sunt de făcut doar câţiva paşi şi mai avem de finalizat câteva detalii pentru a finaliza acest proiect. Sunt sigur că rezultatul final le va arăta tuturor cât de capabilă este echipa Aston Martin", a declarat Ulrich Bez, şeful companiei britanice.

Primele livrări către clienţi vor avea loc la începutul anului viitor.

via | Aston Martin

Comentarii (5)

  • aston
    Un model de colectie as spune, mai degraba decat un supersport pur sange.Astept confruntarea cu noul Pagani, cu urmasul lui Enzo si de ce nu, 599GTO si 911 GT2 RS.
    3 2
  • Claudiu
    Este posibil ca noul V12 aspirat ce va motoriza noul Lamborghini Jota sa fie cel mai puternic motor aspirat din lume
    Salonul de la Paris va consemna debutul oficial al urmasului lui Murcielago, ce se va numi cel mai probabil Jota ( va costa aprox 350,000 euro ) si care va avea un V12 aspirat din aluminiu de 7.0 L si peste 700 CP . http://www.autoblog.com/2010/09/21/spy-shots-lamborghini-jota-caught-primping-for-potential-paris/
    1 2
  • mircea
    @Claudiu
    Avem şi noi fotografiile respective. Vin :)
    3 0
  • ?
    pai 10 sunt deja comandate de un arab (mama sora tata unchiu varu asa e la ei ) cei de la aston nu au fost de accord la inceput dar dupa ce au vazut cecul cu 0000000000 peste valoarea masini au acceptat doar e criza economica. si tot din meleagurile Mubadala a luat 2 una sa se plimbe si cealalta sa o dezmembreze si sa o puna in loc de tablou
    2 0
  • Mister
    motoare aspirate vs motoare supraalimentate
    Salut,
    Foarte frumos, dar eu nu inteleg un lucru: de ce folosesc motoare aspirate pentru a obtine aceasta putere in loc sa supraalimenteze si sa scada cilindreea. Evident sa o scada in asemenea masura sa nu apara lag-ul turbo si sa fie deranjant ca deh, este un model de super-lux.

    poate ma luminati si pe mine:)

    Multumesc.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru