OFICIAL: Chevrolet Volt costă 41.000 de dolari în SUA

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 28.07.2010
Chevrolet a deschis oficial lista de comenzi pentru electricul Volt. Modelul american costă 41.000 de dolari, dar poate fi cumpărat chiar şi cu 33.500 după scutirile de impozit.

Esential

33.500 de euro este cel mai mic preţ pe care l-ar putea plăti un american pentru Chevrolet Volt, după aplicarea scutirilor de impozit.
540 de kilometri este autonomia estimată de oficiali pentru Chevrolet Volt.

După mulţi ani de aşteptare şi după o campanie de marketing agresivă, Chevrolet a deschis într-un final comenzile pentru Volt, modelul electric în care americanii îşi pun speranţe mari. Cartea de comenzi este deschisă în doar şase state americane (California, New York, Michigan, Connecticut, Texas, New Jersey) şi în capitala Washington DC, livrările către clienţi urmând să demareze la sfârşitul acestui an.

Noul Chevrolet Volt costă 41.000 de dolari în Statele Unite, preţ din care se pot scădea până la 7.500 de dolari, în funcţie de scutirea federală de impozit. În condiţii fericite, Volt poate fi aşadar cumpărat cu numai 33.500 de dolari. Chevrolet va oferi pe piaţa de peste Ocean şi un program de leasing, cu o rată lunară de 350 de dolari, fixată pe o perioadă de 36 de luni, cu o depunere iniţială de 2500 de dolari.

Noul Chevrolet Volt se vrea a fi autovehiculul electric de serie cu cea mai mare autonomie, estimată de oficiali la aproximativ 540 de kilometri.

Mai exact, modelul american parcurge primii 60 de kilometri doar în mod electric, urmând ca mai apoi autonomia să fie extinsă cu ajutorul unui motor convenţional, care încarcă bateriile litiu-ion.

Volt va fi disponibil împreună cu un cablu de alimentare de 120 de volţi, pentru a permite încărcarea maşinii direct de la o priză electrică standard, de uz casnic. Primii 4400 de cumpărători vor primi însă o unitate de alimentare de 240 de volţi, care va fi instalată în locuinţă printr-un program special demarat de Departamentul de Energie al SUA.

Pentru a se simţi în siguranţă, clienţii viitorului Volt vor primi o garanţie de opt ani sau 160.000 de kilometri pentru pachetul de baterii litiu-ion şi o conectivitate la serviciul OnStar pe o perioadă de 5 ani.

Chevrolet Volt va debarca pe Bătrânul Continent şi în China abia anul viitor, preţul pentru aceste două pieţe fiind încă necunoscut. Momentan se vehiculează o etichetă de preţ mai mică de 35.000 de euro.

Pentru această sumă, clienţii europeni vor primi o echipare standard foarte bogată, care include opt airbaguri şi un sistem de control al stabilităţii şi tracţiunii, botezat StabiliTrak, un ecran tactil de 7 inch cu navigaţie, precum şi un sistem audio Bose, cu consum de energie redus.

Cu ocazia deschiderii oficiale a comenzilor, Joel Ewanick, vicepreşedintele de marketing GM SUA, a declarat: "Dacă Chevrolet Volt ar fi un butic, astăzi ar fi ziua în care afişul din vitrină ar fi în sfârşit întors şi ar spune -Deschis-. Nici un alt producător nu oferă un model cu propulsie electrică care poate fi folosit zilnic şi condus oriunde, oricând. În plus, Volt va avea echipamentele standard ale unui autovehicul care costă mult mai mult."

via | Chevrolet România

Comentarii (17)

  • marius
    Volt- ziua pacalicilor
    Sincer cred ca VOLT-electric cu autonomie mare e doar o MARE MINCIUNA, era mai corect sa il numeasca hibrid are pedigree de Prius , nicidecum de ZOE(Renault).

    PS: pretul e bun si sistemul de rate daca raportam la venituri cel mai avantajos din lume,
    5 7
  • sint dat pe spate
    ha????cit merge 60 din 540????cit inseamna aia ?vre-o 13%....ce tupeu jegos ...si mai cer si o caruta de bani..pai e ca si cum as pune eu o sigla de bmw pe-o gioarsa de dacie si as cere 10000 pe ea...da americanii se pricep de minune sa vinda ''gogosi''..sint dedestuifraieri care ''pun botu''..
    3 6
  • ddsfsdfs
    Sper ca pretul asta de 41.000 USD sa nu se transforme in 41.000 EUR pentru Ampera, cum este obiceiul pe continentul asta idiot.
    6 1
  • Calcule
    Recalculati perioada de leasing si vedeti cat va da. Iar pt. cel care a scris articolul mai corectati-l odata pt. ca: in stanga scrie de 33500 euro iar in text scrie 33500 dolari , poate va hotarati...
    2 0
  • nu se va transforma in 41000E pentru ca in europa nu va cumpara nimeni asa ceva .. totusi vreau sa cred ca europenii nu-s chiar atat de cretini.

    spun cele de mai sus avand in vedere anuntul de la Renault cu privire la Zoe - 15000E + 1200/an este un super pret pentru o masina electrica, ami ales din prisma faptului ca, daca te hotarasti ca-ti place si vrei sa o ai 10 ani , nu trebuie sa iti faci griji de cumpararea unui nou set de acumulatori - Renault se va ocupa sa iti dea spre inchiriere acumulatori cu calitati corespunzatoare in permanenta.
    1 5
  • @adi -- nu scrie nicaieri ca valoarea reziduala nu este 25000$ ... deci rata de 350$/luna , 36 de luni, este perfect viabila :)

    ( evident nu, dar de dragul calculelor... )

    din alte surse aflam acelasi lucru :
    "It will also be available for a 36-month lease ($350 per month with $2,500 due at lease signing)." , sursa : www.dailytech.com
    1 0
  • george
    CONTINENT IDIOT VS. CONTINENT `TELIGHENT
    @sdff

    Pretul pe care il platesti in Europa pentru o masina este mai mult sau mai putin pretul corect.

    Pretul pe care-l platesti in America este in general unul manarit (prin diverse mijloace):

    -calitate mai slaba (cu mici exceptii - este renumit cazul VW care a avut cateva recall-uri care afectau doar modele vandute doar in America desi sunt modele comune EU/US precum si Toyota)

    -dotari mai subtiri

    -subventii nesimtite de la guvernul bolsevic (in cazul producatorilor americani, mai ales GM si Chevrolet)
    3 1
  • Super VOLT
    Pana nu va bagati voi sa faceti comentarii de kko nu sunteti sanatosi. No offense, da`parca toti sunteti business , pr-i si cunoscatori. In primul rand daca nu va convine nu cumparati. OK?

    E o masina frumoasa in primul rand. Nu mai comentati aiurea. In ce tara traiesc. In tara unora... ca voi. (In afara de @unkle care e fair)
    4 1
  • da e o masina frumoasa.

    1. Dar la calitate cum sta? Probabil tipica modelelor americane adica subtire spre...slaba.
    2. Marketingul agresiv se baza pe punctul "forte" (cica). Adica masina electrica si nu masina frumoasa
    3. numai tine mana sub dosul americanilor sunt altii in fata ta. Se numesc: rednecksi
    1 5
  • @ADI
    sefule!,in america daca lissezi masina masina nu e si nu va fi a ta,dupa cele 36 de luni de folosita o dai inapoi la dealar,daca vrei sa o pastrezi trebuie sa platesti diferenta.deci dupa 36 luni de folosinta tu platesti la dealar 2500+36x350=15100 bani pe care nu-i mai vezi daca-idai masina inapoi>deci tu platesti 15000$ ca sa folosesti masina respectiva timp de 36 de luni
    2 1
  • sa stii ca si in romania se poate sa faci asta.... nu-i tocmai scris in contract... dar romanul este inventiv nu ?
    1 0
  • @dan
    cumpara-ti frate una..sa-mi spui ce randament are inn benzina masina aia ...electrica
    1 0
  • Vedeti cum functioneaza aceasta prima masina total electrica nu hibrida
    Mult asteptatul Chevrolet Volt, pentru care lucrez si eu indirect-INDUSTRIE ORIZONTALA-eu am proiectat ansamblul senzor de temperatura (thermistor) dupa cerintele General Motors (GM care fabrica Chevrolet) si toata documentatia de productie (technologie, materiale, dispozitivele folosite…) inca din noiembrie anul trecut, am focut 400 mostre aici in NJ in decembrie, iar din ianuarie am transferat totul pentru productia de 100 000 de sensori in Filippine, unde una diviziile de productie.
    Se lipeste cite un senzor intre nervurile fiecarui element din cele 15 din pachetul de baterii pe baza de litiu-ion (mai mic decit o baterie normala de masina, fiecare element e gros doar de 10 mm.) Prin fire se transmit semnalele la computerul din bordul masinii (culese de senzori de la fiecare element al bateriei) care va comanda pornirea motorasului (mic) pe benzina, cind curentul din baterii va fi la un nivel limita pentru a incepe incarcarea in timp ce masina isi continua mersul cu motorul electric. Cu un galon de benzina =~ 3.75 litri, masina poate parcurge 350 mile = 540 Km, nu e bine? Tot America pregateste viitorul omenirii, ca de altfel in ultima suta de ani, doar traim in Era Americana!
    2 1
  • @george
    Cand am numit Europa continent idiot nu m-am referit deloc la aspectul pretului masinilor. Ai dreptate la capitolul asta, mai ales in legatura cu subventiile. Oricum, transformarea din USD in EUR folosind un raport de 1:1 e comuna la absolut toate produsele.
    Europa este un continent idiot pentru ca e condus de idioti si ipocriti si are o populatie la fel de idioata care accepta toate cacaturile visate de acestia.
    Iar continentul ala " 'TELIGHENT" e si mai idiot din punctul meu de vedere. Stai linistit ca nu-s US fan, ba chiar dimpotriva.
    1 1
  • george
    HAI SA NU EXAGERAM CRANCEN
    @ sdff

    Daca e sa generalizam (lucru pe care nu il agreez deloc), poporul american este cu mult mai idiot decat toate popoarele Europei luate la un loc.

    Sa nu uitam totusi ca poporul american l-a reales presedinte pe unul care, in primul lui mandat a daramat intreg complexul World Trade Center (nu doar turnurile gemene), a omorat vreo 3000 de oameni si a prostit lumea ca cica teroristii au deturnat avioanele cu forfecuta de unghii si tirbusonul de plastic... Iar in cel de-al doilea mandat a bagat America (si restul lumii) in criza economica si poporul american in datorii cat China si Canada la un loc (13 MII DE MILIARDE DE PARALE, astazi)...BTW, cand a preluat nenea ala puterea, America avea un excedent bugetar de vreo 7 miliarde de parale...Just for the record.
    2 0
  • o noua inventie
    Pai io o sami iau un volt dar o sai pun un electromotor de dacia 1100 pe iel si atunci cu o incarcare ma plinb toata viata mea. O sa se incarce singur in meers, mare smecherie.............
    0 0
  • Pt. Hotar
    Consumul de combustibil e de 31.4 mpg, adica 31,4 mile pe galon, nu un galon pt 350 de mile, asa cum zici tu! Daca ar fi fost asa, ar fi fost cel mai tare motor... Deci 3,75 litru la 50 de km, ceea ce e destul de mult, singurul avantaj este ca mergi 60 de km doar cu cel electric, ceea ce e un lucru bun pentru mersul in oras, la sv, etc.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru