OFICIAL: Iata noul Dacia Duster! (+video)

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 02.03.2009
Dacia a publicat primele informatii si imagini oficiale ale conceptului Duster, ce urmeaza a fi dezvaluit maine la Geneva.

Dacia revine in atentia presei auto mondiale cu noul concept Duster, ce urmeaza a fi dezvaluit live maine in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Constructorul roman incearca abordarea unui nou segment, cel al crossoverelor, cu un studiu de design care incearca, se pare, sa pozitioneze Dacia dincolo de segmentul low-cost.

Noul Duster masoara 4.25 metri lungime, 1.49 metri inaltime, in timp ce ampatamentul insumeaza 2.8 metri. Dimensiunile vor oferi un spatiu generos in portbagaj, de aproximativ 470 litri. La interior, conceptul vine cu o tapiserie in doua tonuri de culoare si cu o abordare futurista a plansei de bord.

Duster adopta o deschidere a usilor noua, opusa, si introduce o serie de inovatii in ceea ce priveste compartimentarea spatiului din habitaclu. Comunicatul oficial arata ca scaunul pasagerului poate glisa sub cel al soferului pentru mai mult spatiu.

Designul exterior pastreaza o serie de elemente existente deja in filosofia Dacia dar introduce si cateva linii noi ce se vor regasi probabil si pe viitoarele modele.

Grila frontala pastreaza identitatea brandului romanesc si este completata de un set de blocuri optice, care se prelungesc pana la linia portierelor fata.

Look-ul exterior este completat de jantele de 21 de inch din aluminiu, de oglinzile laterale pozitionate in partea superioara a montantului A si prin stopurile blocurile optice posterioare de forma trapezoidala.

Sub capota conceptului care va debuta manine la standul Dacia se va regasi un motor dCi de 105 cai putere, capabil sa inregistreze un consum de 5.3 litri la 100 de km si o valoare a emisiilor de 139 g/km.

via | Renault

Comentarii (105)

  • http://www.worldcarfans.com/9090302.007/dacia-duster-concept-revealed-ahead-of-geneva-debut

    Pentru cei ce nu mai au rabdare.
    0 0
  • Stinky007
    Foarte tare frate!
    Wow, wow, wow!
    Foarte tare!
    Acum sa curga comentariile frustratilor...
    1 1
  • @Stinky007
    Prietene la fel de tare era si Mcv-ul cand a fost prezentat ca si concept.Aici e vorba de un concept ,ai rabdare sa vezi cum o sa rate pe strada ,daca cumva o sa intre si in productie.Cand o sa-l vezi pe strada sa comentezi
    1 0
  • Pishky
    si o sa intre asta in productia de serie asa???
    0 0
  • masina anului in Europa e INSIGNIA, nu asta
    Asa e la romani, una desenezi si alta iese. O sa radem pana ne vom strica, ca si MCV-ul na, arata ca un dric, nu ca o masina! si la cat costa, iti poti lua masina, nu cosciug
    0 1
  • marius
    ha ha
    Ce caterinca ..... si varianta de serie va contine si rugina de la portbagaj si aripa din spate?....... Dupa ce au construit masina asta au terminat fondurile pe 2 ani. :)))))
    0 1
  • Superb, dar...
    Mi-e teamam ca pana se ajunge la fabricatie o vor transforma in ceva anost si cenusiu. Oricum, conceptul e 'jos palaria' !
    1 0
  • daci
    105 hp.. pare maricica masina si deci va si grea
    105?:)) camon ai sa te plictisesti
    0 0
  • sergiu
    mda...
    Daca va arata asa cand o vor scoate pe piatza eu imi tai o mana....
    0 0
  • concept....
    un design foarte indraznet, compact cu linii puternice si senzatia de strong. Un exercitiu de stil si o incercare de a infrumuseta imaginea unei marci vazuta (inca) drept ruda saraca a lui Renault. Pana la urma este cat se poate de justificat, R trebuie sa sugereze potentialilor cumparatori ca dincolo de Logan (o masina corecta pentru un pret corect) pot avea speranta ca in viitorul, nu prea indepartat, vor achizitiona un model mai altfel al marcii Dacia. Cred ca este aceelasi tip strategie abordat de VW cu Seat. In contextul actual al crizei Renault trebuie sa proiecteze un viitor luminos al Daciei. Sper ca aceste presupuneri nu sunt doar vise.....
    0 0
  • Eu stiam ca un prototip este menit a prefigura viitoarele tendinte in design ale producatorului.
    Chestia asta nu prea imi sugereaza mare lucru, insa.
    0 0
  • futuristic
    nu cred ca o sa pastreze nici 10 % din liniile acestui concept. Poate ne trezim cu un logan inaltat......
    0 0
  • frustratul
    Duster
    105 CP la o masina asa de mare ? Daca asta e mareata idee a celor de la Dacia, atunci vor reusi sa faca rahatul praf.......nimic nou.
    Este oricum un concept, nu va asteptati ca ceea ce va ajunge la vanzare sa semene prea mult cu ce vedeti in poze :)
    0 0
  • Sigla
    Asta ii un concept 100% Renault, i-au incadrat ei cumva grila fata si sigla, sa nu mai zica nemti ca ii asa de urata Dacia in comparatie cu "elegantul Renault".
    0 0
  • Duster
    Este luminita la sf. tunelului?!
    Este aproape. Credeti-ma
    Si nu mai fiti asa rautaciosi.
    In loc sa va mandriti ca nu sunteti ca romani mai prejios de jap..., chin..., etc!
    Nu uitati de unde proveniti.
    Daca nu sunteti romani, mai bine abtinati-va!
    0 0
  • :))) cand apare 2030 :)))
    0 1
  • Crysty
    Dacia
    Credeti ca va avea acele jante de 21 inch?
    Pe gropile din tara asta.... Sigur nu !
    Daca va fi produsa dupa cum arata acest concept sigur va costa cel putin 15.000 euro !
    Si sa imbuntateasca tabla sa nu mai rugineasca la aripile spate sau portbagaj !
    0 0
  • Comentarii
    "eu" si "marius" sunt doua exemplare in afara fenomenului auto!
    0 0
  • mda
    Ca design e ireprosabil, dar e greu de crezut ca va arata asa dat fiind faptul ca e la stadiul de concept abia, si e masina romaneasca sub patronatul Renault-Nissan, deci niciodata nu o sa vedem mai bune sub marca Dacia decat Renault sau Nissan, si vom ramane un low-cost mult timp. Cat despre motor....pare sa fie dedicata unei femei de 50 de ani sau ar fi putut sa o dea la pachet cu lamaile de incepator; un SUV cu 105 cp si cu un design asa sportiv e destul de rusinos, deaia e si sub sigla Dacia, deci pretul ei cu un asemenea motor nu poate urca la mai mult de 17 mii de euro la pachetul full.
    0 0
  • Duster
    Vezi conceptul Megane si vezi cupeul Megane in serie!
    Observati mari diferente intre concept si serie?Deloc!
    E greu sa te debarasezi de deprinderi urate precum "carcoteala".
    cel putin 70% e real.
    0 0
  • Beeeeeeton
    Rooooooooooooooock da house :D

    Daca o sa fie la 5000Euro ca Loganu cu siguranta vor cumpara si aia din triburile africane :)))

    Ma bucur sa vad ca Renault baga bani in Dacia, asta e important pt prestigiul nostru ca Tara dar si al marcii.

    Carcotasii sa pape in continuare ce le place sa pape ...
    0 0
  • Marius
    Despre strategia Renault
    1. Una este un vis, alta este realitatea. S-o vedem asa pe strada si mai vb apoi. Una peste alta, designul nu este punctul ei forte. Parerea mea asta.

    2. Nu-i intelegem deloc pe cei de la Renault. In loc sa mearga pe strategia premium cu modelele Renault Nissan , iar Dacia sa produca masini ieftine, bune si fiabile......ei se apuca de tot felul de dracii si tampenii asa zis "futuristice".
    In loc sa vedem si noi masini produse de Dacia la preturi bune de tot, sa fie si ele mai aratoase asa, ca pt secol 21, sa faca masini mici de oras sau masini de carat pt cei cu 5 puradei sau pt fermieri.........ei se apuca de vandut...iluziii. In occident se vinde bine Sandero si Logan MCV, fie pt navetisti sau circulatia in orase, fie pt fermieri sa traga aia cat pot de ele pe camp. Asta pt ca nemtii au 2500 eur prima casare, iar o dacie este ieftina si buna, si pt 3 ani sau 150 000 km e o bijuterie pt ei. Dupa care tot noi o sa le luam de la ei, si cu km dati inapoi :)))

    3. Toate ca toate...o dacie mai merge pt un tanar fara banuti, pt un mosulica care merge la tara in weekend, pt firme pt ca sunt ieftine si bune. Dar voi daca aveti 15 000 eur chiar a-ti da banii astia (bani multi de altfel) pe o astfel de tampenie numita crossover?
    Fiti seriosi domnilor si reveniti-va. Daca inca nu v-ati revenit din visare, va recomand sa va clatiti cu putina apa rece pe fatza. Face minuni :P

    PS: Pt carcotasi si pt impatimitii Dacia....nu e vorba ca denigrez marca asta nationala care d ebine de rau produce o masinuta acolo......dar.....probabil stiti si voi unde se scarpina maimutza cand n-are ce face.....asa si cu strategia Dacia. :P

    Toate bune !
    0 1
  • frustrat
    dacia
    am bemveu , ce pana mea mai imi trebe dacia; nu cumpar Dacia din principiu ca rade toata lumnea de mine....
    0 2
  • ***********
    bah dintre astia care scrieti numai prostii cati aveti logan sau sandero
    am un logan 3 mcvsi doua sandero
    si nici un anu a avut probleme pana acuma
    ca sa nu mai zic ca un mcv se apropie de 170000
    si inafara de distributie,bujii ulei placute de frana
    nimic
    in plus
    1 0
  • flaviu c
    duster
    arata prea tare..dar sa fim seriosi...conceptu n-arata nici pe departe ca si varianta de serie. asta este asa de reclama....ca sa creasca vanzarile la sandero si logan...sa fim seriosi...
    0 0
  • dragao
    ahamm
    DACIA MALAI VISEAZA
    0 2
  • coments
    p/u "Marius":*
    1. ramane sa vezi
    2.stii cat la suta din populatie sunt cei cu 5 puradei, mosulica... etc???
    3. Tu ai 15 000 €ur??? Ce masina ai?
    0 1
  • mda
    O animatie frumos realizata.. XSI sau Maya presupun.. Cinema4D? dupa renderizare m-as mira..

    Dacia cum? .. la masina n-am fost atent
    0 0
  • mda
    Felicitari Renault ! Toata gama Logan , un mare succes national si mai ales INTERNATONAL ! Allez Renault !
    1 0
  • Noua Dacia
    Daca noua dacie va arata asha eu am s-o cumpar.. Imi place la nebunie. Am sa vand VW si-mi iau buster. Ma cac pe masini straine si scumpe...pt ce sa-mi iau BMW sau cine stie ce cand as putea sa am o masina ieftina si sa arate bine(sper). Pt toti impatimitii de masini straine si figuri BLOW ME. eu imi iau DACIE
    1 0
  • Vampirelu
    tzais
    Mai nu fiti rautaciosi, lasatii sa se laude, ca doar asta stiu si ei, r fi tare s avedem in 2 ani o astfel de mashina pe strada, cu toate k eu nu-s de acord cu designusemnalizarilor mai ale, care nu se vad de participantii la trafic.Ziceti voi de dacii k-s naspa da pe unde mergi cu dacia nu mergi cu straina, iar la cat le incarca romanii is curios ce mashina straina rezista cat o dacie. Multi cu firme pun pe cate un papuc cu 5 locuri cate o tona o tona si, iar in cartea tehnica scrie clar 850 de km pe ambele punti.Zimi tu mashina straina asa de mica , sa cari atata si sa ii dai si 100-120.Raspuns: nici una. Mai daciile is masini low cost, iar daca nu stiti ce inseamna asta consultati un dictionar macar. Am dacie, am fost si cu bmw-u si cu audi si cu mercedes benz, opel, vw ... da mai is mai tehnologizate mai, au sprint mai bun, dar calculati valoare pieselor cand tre sa le schimbati.Daciile nu-s masini sport mai, is masini sa te duca de colo pana colo
    0 0
  • :)
    ba, este concept. ce naiba nu intelegeti. nu o sa apara pe piata. si dacia a spus ca nu acesta e suv-ul de la anul. doamne, nu ati mai vazut concepte, sau ce? toate marcile scot concepte, din care 90% nu se materializeaza
    0 0
  • procente
    ...vorbesti in van. Din pacate te adresezi unui procent de 90% dintre indivizi care impreuna detin doar 10% din media coeficientului de inteligenta din tara asta. Trist...dar adevarat.
    0 0
  • Rica SM
    bestiala...
    bai fratilor am ramas masca...chiar nu imi vine sa cred ce vad ochii mei acum...stiu ca e doar prototip, dar daca varianta finala ramane macar 70% va fi super...pffff chiar ar merita 15-16000 euro
    0 0
  • as
    niki odata nu o sa fie de serie aceasta masinaa prea scumpa va fi pt o dacieeee orcum arata bineee
    0 0
  • cred ca stiu de ce se numeste duster
    Ca sa faca fatza la praful din romania!!!!!!!!!!!
    E ceea ce ne trebuie;)
    0 0
  • Florin
    Superba
    Da,este un concept,dar trebuie sa fi un pic incuiat la cap sa nu observi saltul evolutiv pe care l-a facut Dacia chiar dk este doar un concept momentan.Sunt sigura ca va lua fata multor concepte realizate de marci consacrate.Trebuie sa fim si noi un pic mandrii ca prea aruncam cu noroi in noi insine.Felicit Dacia,Renault si dk s-ar putea ar trebui sa existe posibilitatea de a achizitiona aceasta masina asa cum este prezentata in stadiul de concept chiar dk va costa 40-60 mii de euro,sunt sigur ca se vor gasi persoane care vor dori sa cumpere masina asa cu este prezentata acum nu in varianta ieftina de 15-25 mii de Euro.Succes Dacia
    0 0
  • noname
    noname
    Masina nu va fi pusa in productie niciodata, e doar un studiu de design si un concept care va aparea la geneva.
    0 0
  • aro 10 duster
    Dacia Duster era ARO 10 cu motor de Dacie...sa i vedem valentele 4X4 nu valentele de mers la mall sau de stat la semafor pe magheru...eu sunt din arges si am vazut pe sosele un logan inaltat alb cu numere de probe....este suvul in cauza mascat sub caroseria loganului....este vorba de platforma tehnica a lui nissan xtrail..care se afla de asemenea si sub caroseria lui renault koleos(which is rubbish)..nu denigrez nici o marca nimic am reno...si is fan reno..doar ca dacia o sa imprumute elemente de caroserie si tehnologii existente ale aliantei reanul-nissan oricat de mult ar nega lucrul asta..deci pret de cercetare va fii 0 din acesti 15000 de euro..restul profit:D....bravo lor!cautati pe net loganul cu pricina si o sa va convingeti
    0 0
  • Vlad Tepes
    @ abg
    Nu ne mai minti ca ai Reno !
    Stim cu totii ca ai o ruginitura de Dacie din ' 80 !!!
    Aborigen mincinos !
    0 0
  • interesanta masina
    Arata super! As vrea o astfel de masina!!! :-)
    0 0
  • ....hahaha...
    Sergiu isi taie mana......:) daca apare Dacia...la nivelul asta...
    0 0
  • Ce tigaie...
    Ce tigaie neomogena. Nu are ici un fel de armonie. liniile nu sunt rele , dar e impopotonata cu tot felul de inutilitati estetice.

    Liniile de baza nu arata rau; pana la urma nu ar fi rau deloc sa o faca. Nu mai conteaza daca va fi o capodopera artistica ci mai degraba ce inginerie va contine pachetul si la ce pret.
    0 1
  • Un Vis .......!?!?!?
    E un exercitiu de design , poate daca e bine primit va constitui un model pt viitoarele aparitii, dar....................................................
    dupa cum ne-au bine obisnuit Dacia pana acum, acest model ramane doar un vis.......................................................................
    In rest , excelent designul , cu o personalitate aparte ( multa personalitate ). De la mine i-a nota 9
    0 0
  • brand
    Daca ar fi facut test drive pe drumurile din Harghita zis IEUROPENE sigur s-ar fi gandit de 2 ori sa apara cu ea la orice salon.Dealtfel nici nu stiu cate masini ar rezista oricum doar dupa o singura escapada .Probabil doar un modul lunar .
    0 0
  • Stinky007
    Dupa cum spuneam
    Dupa cum spuneam: aveti in credere in frustratii romani si comentariile lor fie penibile, fie evidente!
    0 0
  • Vlad Tepes
    Dacia ... din dacia
    Hai frustratilor ... comentariile sus, naveti bani de traversat strada, da de dat cu gejtu in taste .... tzara lu Papura Voda ... numa LEPRE.
    0 0
  • Adevaratu' Vlad Tepes
    Copiere Nick
    Bai ! Eu sunt Vlad Tepes !
    De ce mi-ai luat nick-ul?
    Puteai fi Stefan cel Mare sau Mihai Viteazul !
    O sa te pun in teapa daca se mai intampla !
    Te iert de data asta!
    0 0
  • interesant
    Conceptul nu arata deloc rau, si sigur ne depaseste pe multi dintre noi ca si viziune, dar ne-am dori cu totii sa aplice si la autoturismele din serie idei mai noi, ca pana acum nu s-au gandit decat la beneficii( ma refer la alianta Renault-Dacia), speram sa apara si pe strazi modele romanesti mai actuale
    0 0
  • dacia
    mai sincer nu stiu ce sa zic,e un concept care arata bine...acuu pan sal scoata pe strada..poate fi ca si MCV - ul..si atunci sa dus tot conceptul lor...sper sa scoata ceva care sa fie intradevar frumos chiar dak costa 12000-15000 euro..:) dai un ban dar stai in fata..cam asta e la masini.
    0 0
  • admini
    iar admini iar....permiteti comenturile off topic....pacat de stiri.....va bateti joc de munca voastra....
    0 0
  • ok
    Ok, arata bine dar este un concept-car.
    masina de serie tot pe baza lui Sandero va fi , hai cel mult Qashqai, nu-si permit cheltuieli inutile.
    Oricum ,arata mai bine ca alte concepte Renault.
    0 0
  • AndreiRN
    Duster
    Dar au primit permisiunea de la Dodge sa foloseasca acest nume?
    Sau e furt.
    0 0
  • Catalin
    bravo ! bravo ! bravo !
    DE TREI ORI BRAVO ! DACIA SAU RENAULT, CARE O FI DESENAT CONCEPTUL . . . CA-I DOAR CONCEPT ! SA NU NE ASTEPTAM SA IASA ASA PE STRAZI . . . DACA MAI STIE CINEVA CE-I AIA CONCEPT . . . CA PE ALTE COMENTARII SUNT UNII CARE VISEAZA CAI VERZI PE PERETZI
    0 0
  • duster sau nu
    DACIA DUSTER era numele lui ARO 10 cu, care s-a vandut pe diferite piete externe ( de exemplu Anglia ).
    Daca nu au zis nimic cei de la Dodge, inseamna ca este ok.
    Sa vedem daca va ramane si numele asta la varianta de serie....
    0 0
  • Dacia
    E perfecta masina .Nu ma asteptam sa fie asa de frumoasa
    0 0
  • reprezentant Da'cia
    acceptam comenzi
    stima?i domni daca se comanda 1 milion de bucatzi o introducem in produc?ie. si promitem sa nu coste mai mult de 10000 euro chiar daca facem o varianta cu pedale pentru fiecare dintre cei 4 pas ageri. astfel si conceptul de 4x4 la pedale :). glumeam, o sa inaltzam sadero cat putem de mult si ii punem o janta mai mare. e tot ce putm face. si ne rugam sa scoate cei cu tunning-ul niste accesorii sa il faca fiecare roman tiunat :)...atat putem...nu avem de unde mai mult
    0 0
  • catalinux
    duster
    Un concept foarte reusit de care ar trebui sa fim mandrii, mai ales ca centrul de dezvoltare Renault de la Bucuresti a contribuit destul de mult. Daca scria Vw pe masina asta toti cacatii astia de mai sus erau cu balele la gura de la laude, insa asa... e dacia frate, da prost la curve. Intai sa va luati carnetul si apoi sa va mai plimbati hoitul infect si in altceva decat in caruta, dupa care sa veniti sa va dati cu parerea despre fenomenul auto. Pana atunci ciocu mic, amibe retardate ce sunteti!

    L.e.: si sa ne bagam ceva in el de cod.
    0 0
  • PREOTU
    Iata noul Dacia Duster
    Prezentarea noului model de Dacie si anume Dacia Duster este foarte interesant si pretententios. Cu un consum de numai 5,3 litri la 100 km este rezonabil. Ma intreb acest nou model de Dacie numit Duster in cate exemplare va fi lansat in anul 2010 ? Tipul acestui motaor va fi pe benzina sau va fii Diesel?
    0 0
  • Iata noul Dacia Duster
    Si mai am o intrebare care suna asa:
    Garda la sol cat este a noului model de Dacie numit Duster?
    Daca este sa fac o comparatie seamana putin vechiul RENAULT MEGAN.
    Motorul de cate tipuri va fii?
    0 0
  • salut
    ba fratilor ganditiva ca e o inovatie la noi in tara sa ajunga dacia in toata istoria ei sa faca asa4+4 , pe bune e unic care suv are 3 usi si restu seamana intre ele iar asta chiar e unic , daca ar scoate pe linie modelul acesta , da m-as duce sa cumpar unu chiar si 20 de mii sa fie e unic si frumos tot respectul
    0 0
  • o super masina
    salut
    daca nu eram roman si tot imi placea.
    bravo parca ma uit la un film s.f. si tot sint socat.
    o cumpar imi vind mercedesul ca e anchilozat in tipare butucanoase nemtesti abia astept sa scap de el imi place tehnic da la aspect si tinuta ?????????????
    o sa fac un test drive cind apare in tara.
    si ma duc la nemti sa crape de ciuda
    si le fac o ruta si pe la macaronari la alfa romeo parchez in fata fabrici in parcare si claxonez face-ti loc romania pe primul loc.
    abia astept sa vad nod in git la mascaltoni sa vad solduri care nu se mai vind si sa zic la fier vechi conase expiratilor veniti in noua generatie ca ati ramas in epoca de piatra .
    asa da cu respect romania, traiasca dacia !
    0 0
  • Concept
    Salut!
    Ce tot vorbiti acolo? Ce au reusit sa faca francezii cu acest concept , nu a facut BMW si AUDI! Voi vorbiti de cat de proaste sunt Logan-urile si voi aveti Olcit sau in cel mai bun caz un vw golf2!
    Masina arata incredibil si sincer mi-as cumpara-o!
    Am vazut lume revoltata in ceea ce priveste acest concept! De ce? Va eclipseaza mertzurile in care dati maneaua la maxim?
    Tot respectul pentru Dacia (Renault-Nissan)
    Tin sa precizez ca am un Renault Laguna 1 2000 1.8 16 v 88KW Concorde!
    Bafta multa si abai astept sa-mi dau laguna la rabla sa-mi iau Duster!
    0 0
  • off
    fratilor, parca sunteti beti!
    Masina este un concept, modelul de serie NU VA SEMANA cu el!!!
    Si voi vreti deja s-o luati ???
    offfffffff
    0 0
  • sa mor de nu filmu asta e facut pe calculator
    nu cred ca au bagat ei conceptul (care-i un Sandero in haine de gala) pe drumurile alea
    0 0
  • Wow! Concept, neconcept, arata super! Cand te gandesti de la ce a plecat...Wow!
    0 0
  • NextOn
    Duster
    E OK masina, sper sa ramana asa.
    Dar nu e chiar prototip , cel putin la exterior. Vezi LRX de la Land Rover si mai vb.
    Oricum este un unceput bun pt Dacia si cred ca e de aplaudat. Sper ca si modelele de serie sa semene la fel la exterior cu unele modificari la interior(scaune, volan, bord).
    Daca DACIA scoate masina asta la un pret relativ bun, Grupul RENAUL iese din criza. Sunt sigur. :D
    Bafta .
    0 0
  • Crysty
    Concept
    Va dati seama ca toti fanii Dacia care au logan-uri sunt in extaz din cauza acestui concept !
    Sper sa nu rugineasca la aripi ca loganurile voastre !
    Ati dat o gramada de bani pe carute !
    0 0
  • super!!!
    Super conceptul!! :)
    Nu prea inteleg unde e asemanarea cu vechiul Megane, asa cum spun unii de pe aici. Eu cel putin nu o vad :S

    As zice ca aici e munca celor de la noul centru de design Dacia/Renault din Bucuresti, care a fost inaugurat cu ceva timp in urma... Nu???

    Daca model de serie va arata macar 70% ca si conceptul Duster, cred ca Dacia va inregistra din nou vanzari record !!!

    Eu abea astept sa vad rezultatul final.
    0 0
  • Leo-Iasi
    Felicitari DACIA
    Din ceea ce vad nu pot spune decat Felicitari echipei de designeri si proiectanti DACIA. Asteptam modelul pe piata , SAU "I-MI TAI SI EU O MANA ". FELICITARI DACIA!!!
    0 0
  • AM FOST ANTI DACIA
    mai draga .... daca pastreaza 55% din concept ... nemti inchid uzinele ... astia care aveti nemtoaice, bravo voua va scad preturile la piese ca nu o sa se mai fabrice mult timp nemtoaica la pret de catalog 25000 euro ( masina cu ceva dotari si noua).Asa ca poate sa fie linistita 15000 euroi ... sa mor ca devin fan ...
    0 0
  • Razvan
    Bravo Dacia !!
    Fu0k meeeee ... daca daca va face ceva macar la jumatate din ce a aratat in acest concept, cumpar una doar sa ajut piata auto !!! Gzus .. ara prea de tot, preaaaaa de tot! Si ce imi place cel mai mult e are un aspect cu totul nou si ne mai intalnit inainte. la nici un producato si sunt cativa ! Din ce inteleg eu, Renault ar avea in minte sa ia urmele VW cu Skoda .. si asta nu poate fi decat de bine. Cumva e o obligatie morala pentru ca lumea in general asa interpreteaza totul, in EUROPA ma refer. Acum 10,12 ani nu cumpara nici naiba Skoda .. era o marca anonima, si acum se vand cel mai bine ca si marci de import aproape pe orice piata din batranul continent, dar mai ales in RO. Va veni oare ziua cand Dacia se va vinde inainte de alte marci pentru calitate si tehnologie, inainte de pret ?

    Succes DACIA !
    0 0
  • COOL
    Conceptul e Eeextrem de cool. ca multe alte concepte, de altfel. ele sunt un fel de lauda a producatorilor, la modul "uite ce ne-a dus pe noi mintea sa facem! si am putea sa o facem..." doar ca ar fi extreeem de scumpa, pentru ca nu se bazeaza pe nimic din urma si ar trebui facute toate matritele pentru piese, si se bazeaza pe unele tehnologii inca scumpe.

    off-topic: va rog, stimati comentatori si concetateni, nu mai fiti aia care zic NU si care isi fac un titlu de glorie din a lua la misto ...tot. hai mai bine sa fim noi aia care zicem DA si facem treaba buna.
    0 0
  • Cetateanul turmentat
    Hmm..
    Arata splendid. Sa speram ca masina de serie nu va fi departe de concept. LA 15-17 mii de euro nu mi s-ar parea scumpa, cu cinditia sa puna un motor adevarat sub capota. 105 cp e o gluma proasta. La liniile masinii mrege ceva de macar 175 ca si la koleos.
    0 0
  • COSTINEL
    parere
    MAI oameni buni,romani 0,1%.Pacat ca ne batem joc de munca unor specialisti care doresc sa ne ajute sa fim productivi precum europenii din vest. GERMANIA ,FRANTA , ITALIA i-si promoveaza industria autohtona , nu ca noi care o denigram.NICIO data nu vom reusi sa evoluam, cumparand din pietele straine produse.JAPONEZII dupa razboi au cumparat numai produse indigene ,au investit in tehnologie si uite unde au ajuns.PACAT ca unii din noi suntem romani.SI EU PUTEAM SA-MI IAU MASINA STRAINA DAR NU AM VRUT.AVEAM POSIBILITATI DAR MI-AM LUAT LOGAN 1,5 DCI VARIANTA CEA MAI SCUMPA SI NU AM AVUT PROBLEME .MAI MULTE VICTIME DIN CAT.CELOR CU MASINI DE 2LEI LA A 5-a MANA. FITI PATRIOTI SA PUTEM TRAI MAI BINE. MENTIONEZ CA LUCREZ LA CFR> SI NU FAC JOCUL NIMANUI..VA MULTUMASC SI MAI REFLECTATI CAND LUATI DECIZII..FITI ADEVARATI ROMANI!
    0 0
  • asta da
    Bai, deci e super tare masina asta. Pacat ca fabrica din Mioveni deocamdata nu poate sa scoata asa un model in serie. Costinel, eu sunt patriot de asemenea, dar tot asa vreau si sa traiesc mai mult decat cel de langa mine care are un Logan. Si masina mea imi garanteaza acest lucru la normele Euro NCAP.
    0 0
  • Mircea
    Duster
    Mai, eu stiu un lucru..de fapt, mai multe:
    1. Modelul de serie sigur nu va arata asa. Are un design pur si simplu INUTIL pentru Romania. Ce sa fac cu el aratand asa??? M-as simti de-a dreptul aiurea, asa cum este si cu d-alde Q7, X5-6, si alte masini de-astea inutile (prea mari sa fie masini de oras, prea slabe sa fie masini de tara-munte). Modelul as vrea sa pastreze linia generala, dar sa fie mai simplist in design, sa pastreze ideea cu jantele de '21 si garda mare la sol si sa mai creasca putin calutii la motor, sa pot sa ma deplasez usor si in oras, si la drum intins, si pe munte.

    2. Am mai zis-o si o mai zic: Dacia este masina romaneasca pentru romani. Eu am o Solenza 1.4MPI si va spun sincer ca daca aveam cine stie ce straineza pana acum probabil schimbam tot la ea. Dar asa, nu este rapida, nu demareaza repede, dar daca ai cauciucurile potrivite te bagi cu ea pe unde vrei si n-are nimic.

    Mno, sa vedem ce-o sa iasa. Eu nu mai zic nimic.
    0 0
  • super
    foarte tare.....nici numi vine sa cred:D
    0 0
  • of of
    Doamneee!! Dar multe minti luminate vad postand aici!!!! Mai dragilor, asta e concept, nu sablonul de serie!!! Clar ca nu o sa arate asa varianta de strada, si sper sa nu iasa un "tzantzar din armasaru "asta.
    Privind comentariile despre CP - 105. Daca va uitati mai bine la dimensiuni, nu este atat de mare precum credeti. Stati linistiti ca nu ajunge la talia unui Q7. Lungmea de 4,25m nu e cu mult mai lunga decat 'legendarul' Logan, iar inaltimea de 1.49m ....nu il face o masina uriasa. .... asa ca incercati sa vizualizati putin conceptul asta la dimensiunile reale (ma rog, cele mentionate mai sus).
    0 0
  • Sefu la toti
    Dacia inside
    am venit sa potolesc spiritele , stiu proiectul din surse sigure , varianta stradala o sa aibe tractiune integrala dar cu doua motoare ! unul in fata si unul in spate , cel mai probabil motorul de 1.5 dci , si in fata o sa se bage faruri de sandero , spate stopuri de mcv . rotile raman la dimensiuni apropiate de asta , chiar eu m-am luptat pt asta din cauza unor interese personale ( am nevoie de o roata din asta la pescuit ) .
    0 0
  • tunab ealocin
    expertu
    DACA O SA IASA ASA MASINA CUM ARATA IN POZA SI E SI FIABILA ATUNCI AM CASTIGAT VREO 30 ANI IN AUTO. DACA NU...HAI ROMANIA!
    0 0
  • Raduku
    Dust in ochi ...
    Arata super tare, dar, din pacate, este doar proiect (=un desen).

    Mi-e tare teama ca se va alege dust'ul de duster ....
    0 0
  • Razvan
    dacia
    cel mai tare model sper sa scoata ceva si mai........
    0 0
  • Am trait s-o vad si p-asta!
    Dacia rupe norma! ?i asta cu un concept!!!!
    Nu cred c? realiza?i. Dacia prezint? la un Salon Interna?ional UN CONCEPT ADEV?RAT! Cu asta Dacia intr? cu adev?rat în familia m?rcilor de ma?ini. Bravo Dacia! E?ti pe drumul cel bun. Iar pentru cocalari si retarzi. Masina cea mai buna este cea care se vinde! Po?i s? s? faci ma?ini din fibr? de carbon cu motor de 1000 de cai dac? nu vinzi ?i nu sco?i profit e egal cu zero. Faptul c? Dacia ÎNC? func?ioneaz? în contextul crizei actuale (ba înc? mai are ?i cereri în anumite p?r?i) ?i contribuie la PIB este cel mai important lucru. Restul sunt discu?ii retarde tip OTV.
    0 0
  • Catre Automarket,
    Informatia voastra s-a dovedit a fi eronata. Acest Duster nu are nici o legatura cu viitorul Crossover, acesta din urma fiind deja dezvoltat inainte de conceperea acestui prototip, si nici nu prefigureaza nici o linie noua la Dacia. E doar un exercitiu de stil si atat.
    0 0
  • claudiu
    salut pe toti cei care au laudat aceasta masina sincer la cum arata e ffff frumoasa lasa an urma alte marci dar sa vedem cand le conducem cum se comporta trebuie sa fim optimisti sincer dau 17000euro astai pretul meu
    0 0
  • claudiu
    salut pe toti cei care au laudat aceasta masina sincer la cum arata e ffff frumoasa lasa an urma alte marci dar sa vedem cand le conducem cum se comporta trebuie sa fim optimisti sincer dau 17000euro astai pretul meu
    0 0
  • travianu
    BeBop
    faza cu scaunle care intra unul sub celalat a fost pe un concept de-al lor..si cred ca era BeBop...de acum vreo 8-9,concept la care au oprit evolutia pt ca deja aveau twingo care se vindea bine la ora aceea..si o schimbare de design brusca ar fi dat planurile renault peste cap...mrg,conceptul e super si macar jumate sa ajunga si pe cel real,cel putin faza cu stopurile:D
    0 0
  • concept & design
    duster e doar un concept, un proiect facut de niste baieti talentati, iar aces concept nu cred ca reflecta viitoarele modele dacia.astfel de proiecte se fac si in licee.e interesant nu zic nu, dar de aici si pana la a-l vedea pe sosea e cale lunga.nu cred ca renault are puterea financiara de a risca dezvoltarea unui astfel de model si de a-l baga pe linia de productie.plus ca pretul ar fi cu siguranta cu mult peste cel anticipat.viitorul model SUV dacia cred ca va avea doar 10% maxim din duster.La fel a fost si cu MCV.Cand l-am vazut prima data chiar am fost impresionat si mandru.Dar am fost naiv.Pana la urma a iesit un dric, bineinteles ca e ieftinel, util etc.Pana la urma asta e duster, praf, praf in ochi.ramane de vazut,
    0 0
  • ECO-FAN
    Conceptu'i shic, motoru'i 'nic
    Designu'i fain da' motoru' mult prea mic pentru a putea intra in competitie reala cu SUV-urile noi deja intrate pe piata. Ori chiar cu cele second-hand. Degeaba te fudulesti ca merge intr-o masina futurista daca abia te sfortezi sa atingi 140 km/h iar un "mosh" X5 de 8 ani iti da "ceata" in doi timpi si trei miscari trecind cu 200 km/ora pe linga tine... Si daca tot e primul SUV romanesc de ce nu s'ar alinia direct la tendintele actuale : motor hybrid sau chiar benzina+GPL. Raportul pret/km nu-i este indiferent romanului...
    0 0
  • caligula
    duster
    SIGUR N-O SA APARA PE PIATA ASA CEVA....AR FI PREA FRUMOS PT O DACIE
    0 0
  • MASINI
    MASINI AVEM DE TOT FELUL;DAR DE CE NU VA LUATI DE BORFASII CARE MATRASESC BANII DESTINATI PENTRU A CONSTRUI SI DRUMURI BUNE?DE CE PLATIM TAXA DE DRUM?DE FRAIERI-IN UE CEI CE SUNT IRESPONSABILI CU BANII CONTRIBUABILILOR SUNT MANCATI CU FULGI CU TOT;LA NOI LINISTE SI PACE ;DECAT NE JIGNIM INTRE NOI IN TIMP CE NENOROCITII DE SUS NE MANINCA BANII-EI CE ZICETI?
    0 0
  • crysti_dcm
    duster
    e naspa si stim prea bine ca nu o sa apara nici macar 15% din conceptul asta in realitate
    0 0
  • POPESCU ION-DICA
    Supeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrr
    E super tare ! Orice ar zice lumea dak se va realiza si nu avem motive sa nu se realizeze, va fi cel mai vandut model din Europa.
    Bravo DACIA !!! Ati rupt gura .....Europei. Voiam sa -mi schimb masina si nu ma decideam dak s-o schimb cu HONDA ACORD sau cu MITSUBICHI LANCER - m-am decis: DACIA DUSTER !!!! SI sunt sigur ca sunt multi care vor face ca mine !
    0 0
  • the best
    the best
    cei mai buni! bravo dacia!
    0 0
  • andre castau
    hmm
    a aparut alt OZN
    0 0
  • tare
    foarte tare
    0 0
  • bv dacia
    bv dacia
    0 0
  • super tare dar nu stiu daca o sa fie si in realitate asa ca in vise
    0 0
  • super..aiurea
    e prea mare pretul sau asta e pretul pentru straini ?.....la minimul pe economie de 700 ron cine isi permite sau scz 30 % din populatie sunt la conducere...
    0 0
  • valikarmand
    belea!!!!!!
    Vrăjeală, săracii de la RENAULT n-au decit să se îmbogăţeasca pe spezele noastre, aşa cum au facut întotdeauna, UN ARO 10 cu un motor mititel . 15 dci - 105 CP. ce dracu e si rahatu asta de concept, cosciucgul lui MATRIX!!
    0 0
  • vulpea
    VULPEA CAND NU AJUNGE LA STRUGURI...SPUNE CA SUNT ACRII.....SNOBI DE ROMANIA.......TARANA IN BULETIN..:))
    1 0
  • vis
    toata viata nostra e un "vis"... noi il cumparm , cu sau fara voie de la cei care ni-l vand..... ma bucur ca pot visa, pana am sa o vad pe strada sau macar ce a mai ramas din ea :))
    0 0
  • text
    UN ; DOMN; M-AI SUS SPUNE : EU AM BMW ,NU MI CUMPAR DACIA CA MA FAC DE RAS!!!!!!!!!!! EU CRED CA ESTI MOLDOVEAN SAU M-AI AM O INTREBARE PT TINE, STIMATE DOMN; MAMA TA E TIGAN? FAC PARIU CA NICI DACIE NU AI . SPER SA CITESTI CE AM SCRIS!!!!!! IAR IN FINAL ....... ASTEPT SA VAD ACEASTA MASINA , SIGUR VA FI ALTCEVA
    0 0
  • FLACARA
    DACIA DUSTER
    CA SI DESIGN IMI PLACE FFF MULT DAR EVENTUAL SA-I PUNA DOUA MOTOARE,
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru