OFICIAL: Noul Mercedes CLS, anuntat de conceptul F800 Style

De Mircea Meșter
Publicat Sambata, 20.02.2010
Mercedes a publicat primele fotografii ale prototipului din care se va naste noua generatie CLS. Acesta se numeste F800 Style Concept.

Mercedes a publicat primele imagini ale conceptului F800 Style, pe care casa din Stuttgart il va prezenta in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Conceptul nu este un simplu studiu de design, ci va prefigura viitoarea generatie a lui CLS, unul dintre modelele care au determinat boom-ul recent al asa-numitelor coupe-uri cu patru usi.

Prototipul german iese in evidenta prin anumite elemente stilistice imprumutate direct de la F700, conceptul standului Mercedes de la precedentul Salon Auto de la Geneva. Pe langa acestea, noul F800 Style vine cu detalii surprinzatoare pentru un studiu care prefigureaza un model de serie, cum sunt usile spate glisante, un element destinat pana acum mai ales modelelor utilitare. Evident, acestea nu vor aparea pe modelul de serie, asa cum n-o va face nici interiorul futuristic al conceptului german.

Asa cum ne-am obisnuit deja, un prototip de ultima ora nu poate sa fie lansat fara a avea sub capota un tren de propulsie ecologic care anunta viitorul in industria auto mondiala.

In cazul lui F800 Style, vorbim de acelasi sistem hibrid prezentat de Mercedes pe conceptul S500 Hybrid la Frankfurt 2009. Este vorba de un motor V6 cuplat la un motor electric de 100 de cai putere, bateria care il alimenteaza pe acesta din urma putand fi alimentata prin priza. Conforkm primelor informatii disponibile, sistemul hibrid plug-in poate functiona utilizand exclusiv puterea motorului electric pe o distanta de 30 de kilometri.

Noutatea absoluta la acest capitoil este reprezentata insa de faptul ca masina este configurata pentru a putea "gazdui" fie sistemul hibrid prezentat mai sus, fie un motor pe hidrogen, fara ca inginerii germani sa fie nevoiti sa schimbe arhitectura interna a masinii. In acest ultim caz, F800 Style este motorizat de o unitate electrica alimentata pe baza unor celule de hidrogen.

Mercedes ne va oferi mai multe detalii despre cel mai nou concept al sau in zilele premergatoare debutului Salonului Auto de la Geneva.

via | Autointernationaal

 

Comentarii (20)

  • wow
    tot ce pot spune este: wooooooooooooow !!!
    15 4
  • adrian
    rtz
    si eu tot ce pot spune este ca din fata seamana cu hyundai tucson cel nou
    3 34
  • .........
    e prea tare
    13 4
  • Adrian
    Seamana cu Hyundai tucson daca te uiti cu ochiul liber de pe luna!
    19 9
  • merc'
    sper ca modelul de serie sa nu semene cu ,, COCOSATUL ASTA ''
    13 7
  • e vorba de eleganta
    foarte frumos! imi place mult!
    10 6
  • o!...pai e clar e concept....n-o sa ramana din el nici 60% in faza de productie...din fata arata superb dar di lateral ori pozele-s facute naspa ori asa e el si atunci ...vorba lu cel de mai sus ...cam cocosat
    7 3
  • interior bestial,exterior stramb din 'incheieturi'
    adevaru ca toate conceptele mercedes cu codu f........ is pericol,mai ales f400 si f700.........
    5 2
  • @ Automarket
    Au aparut primele imagini cu Audi RS5
    www.autoblog.com
    7 1
  • Echipa de F1, Campos Meta va deveni in 2011, Audi F1
    Presa germana, a anuntat azi ca incepand cu 2011,grupul VW va fi reprezentat in F1 de marca Audi .
    6 1
  • ha ha ha am trait so vad si pe asta ..........
    AUDI in F1...............
    sper ca nu se cred la le mans si isi trag monopost cu W12..TDI........
    6 14
  • tucson =))))))))
    cred ca nu stii cum arata noul hyundai tucson. daca ai fi cautat o poza cu el ai fi observat ca ala seamana cu ford mondeo, cel putin din fata
    4 2
  • adrian
    @ kaiei & drako
    http://4.bp.blogspot.com/_BblokDbINS8/Sxy6l5A2dqI/AAAAAAAAAdU/naYhuzrv7Xw/s400/Hyundai-ix35-concept-drawing-01.jpg , ma refer la partea frontala la trasaturi nu la total, tre sa fii chior sa zici ca nu seamana deloc
    1 4
  • TEACHER
    Audi in F1 e ca vita pe gheata :D
    Hai sa fim seriosi de unde atata tehnologie in Motors Sport .???
    Cu tractiunea FATZA ? :)))
    si cu TDI ? :)))
    numai Nu in F1 ...
    RIP AUDI...
    10 12
  • @tzenu si alti oxigenati in cap
    Cand Auto Union venea cu motor V12 central si domina F1, Bmw nu stia cu ce se mananca. Ce a castigat BMW in istoria lor in F1?
    Va spun eu, un titlu la piloti in 1983 prin Nelson Piquet, care concura pt echipa BRITANICA Brabham ce folosea motoare BMW. Titluri la construcotri ZERO.
    Astea sunt maretele rezultate obtinute de BMW in F1.
    Acum mai are sens sa mai amintesc de Audi Quattro, sau de R8 si R10?
    Si Tzenule stai tu linistit ca R8 mergea pe benzina si 7 ani la rand nu avut rival. Audi ca introdus TDI la Le Mans ca se plictiseau sa castige si au vrut sa demonstreze ca pot sa castige chiar si cu o masina diesel. Daca nu faceau trecerea asta nu mai venea Peugeot cu HDi si probabil ca si in ziua de azi vedeam R8 defiland.
    Si pana la urma pe unde au venit ei cu TDI i-au fortat si pe ceilalti sa faca la fel.
    8 2
  • andrei
    mireasma de bmw?
    Mi se pare doar mie sau designu are putin de bmv in el? mai ales in fata :D
    1 3
  • HA HA HA
    HA HA H A
    SUPER MASINA.
    2 2
  • cls
    adevarat urmas al cls-ului ! S-U-P-E-R-B !
    2 1
  • catre tzenu si bmw
    tzenule si bmw-ule cu ursuletul de plus in spatele blocului,,,ce stiti voi despre audi ,va spun eu fix nimic,pai cand audi facea legea la le mans voi inca sugeati de la taticu crezand ca este mamica si va mininati ce mare ia crescut ugeru lu mamica,,si inca ceva uitativa la rata de accidente si decese la soferi de bmw si uitativa si la rata accidente s ide decese la soferi de audi,si da acolo sunteti primi dar doar atat...si apropo in caz ca vau ruginit ursuleti si pisicutele iarna asta de la zapada si de la ploi veniti la baiatu ca va fac reducere la tinichingerie,nu de alta dar a fost o iarna grea si sigur cu kktul ala de tractiune spate nu ati putut nici macar sa le scoateti din parcare,daramite sa plecati cu ele la drum,a am uitat ati umplut cumva portbagajul cu saci de nisip???wow si cum mai schimbati bateria??????
    2 3
  • cam seamana
    CAm copiaza Mercedes : http://www.bmwblog.com/2010/02/23/bmw-cs-concept-vs-mercedes-f-800-style-concept-any-resemblence/
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru