Mercedes-Benz vine cu un hibrid plug-in la Frankfurt

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 10.09.2009
Germanii de la Mercedes-Benz au creat un hibrid plug-in bazat pe S-Klasse. Conceptul acestui model va debuta la Salonul Auto de la Frankfurt.

Mercedes-Benz va prezenta conceptul Vision S500 Plug-in Hybrid la Salonul Auto de la Frankfurt. Dupa cum indica numele, modelul este un hibrid care poate fi incarcat si de la o priza de curent alternativ. Noul hibrid de la Mercedes-Benz este echipat cu un motor V6 pe benzina, precum si cu un motor electric alimentat de baterii Litiu-Ion.

Noul model are capacitatea de a parcurge pana la 30 de kilometri doar cu energie electrica, dupa care intra in functiune motorul V6 si modelul se comporta ca un hibrid conventional. Motorul electric dezvolta 60 CP, pe cand puterea motorului V6 de 3.5 litri este inca necunoscuta. Cu toate acestea, modelul va putea accelera de la 0 la 100 km/h in doar 5.5 secunde si va consuma doar 3.2 litri la 100 kilometri, in timp ce emisiile de C02 la 100 kilometri ating pragul de 74 de grame. Viteza maxima a noului Mercedes Vision S500 PHEV este limitata la 250 km/h. Astfel, modelul este mai economic si mai rapid decat Fisker Karma.

Mercedes-Benz va prezenta noul Vision S500 PHEV la Salonul Auto de la Frankfurt alaturi de cele trei modele BlueZERO si B-Klasse F-Cell.

Acest hibrid este al doilea model de acest gen din gama S-Klasse, modelul S400 BlueHybrid fiind primul hibrid bazat pe S-Klasse W221. Noul PHEV de la Mercedes-Benz poate fi incarcat atat de la o priza casnica, cat si de la o statie speciala de incarcare. In functie de capacitatea de incarcare a postului respectiv, un ciclu de incarcare dureaza intre 60 de minute si 4 ore si jumatate.

Via | Leftlane

Comentarii (1)

  • Marian
    Cum le ies la astia calculele astea? Ca eu nu inteleg? Poate daca se deplaseaza in medie zilnic cate 50 de km din care 30 electric sa le iasa un consum asa de mic. Dar daca merg pe autostrada cate 150 km pe zi pe unde iese media de consum?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru