Oficial: Porsche Cayenne va fi diesel!

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 11.08.2008
Wendelin Wiedeking, seful Porsche, a confirmat aparitia unui motor diesel in gama constructorului german.

Esential

240 de cai putere va scoate motorul diesel de pe Cayenne.

Asa cum presa auto din toata lumea specula deja de foarta multa vreme, Porsche se pregateste sa lanseze primul motor diesel din istoria companiei germane. Informatia a fost confirmata de seful Porsche, Wendelin Wiedeking, primul model al constructorului din Stuttgart care va avea onoarea de a trece pe diesel urmand sa fie SUV-ul Cayenne.

Propulsorul pe motorina care va aparea sub capota lui Cayenne va fi preluat din "familie", Audi fiind cei care isi vor pune know-how-ul la bataie pentru ca legenda Porsche sa continue. Cel mai probabil, motorul va avea 240 de cai putere si 550 Nm.

Motivul pentru care Cayenne nu va primi un motor diesel special dezvoltat pentru acest model este faptul ca Porsche a preferat sa investeasca masiv in cercetarea si dezvoltarea unui sistem de propulsie hibrid, acesta urmand sa isi faca aparitie pe acelasi Cayenne in 2010. Acesta se va baza pe conceptul Cayenne Hybrid deja prezentat la Frankfurt, diferenta fiind facuta de faptul ca bateria pe baza de nichel a conceptului urmeaza sa fie inlocuita cu una de ultima generatie pe baza de litiu-ion.

via | Autoblog

Taguri: Cayenne, Porsche

Comentarii (4)

  • no diesel on 911
    Sper ca macar pe 911 sa nu apara vreun diesel.
    0 0
  • Pana or sa faca astia hybrid or sa dea faliment
    0 0
  • george
    O FABRICA DE BANI...
    @ bbb

    ...a cumparat o alta fabrica de bani...mdeah, au toate sansele sa dea faliment...totusi, eu zic sa nu te asezi la coada pentru ca s-ar putea sa te impiedici de propria barba cand se va intampla asta...

    Cat despre hybrid-ul Porsche...ar fi cazul sa te trezesti...macar asa, un pic...Anu` trecut, la Geneva, era expus un Cayenne hybrid disecat pana in maruntaie...
    0 0
  • 1001AUTO
    Nu dau astia faliment
    Sunt bani ... ganditi-va ca vor sa cumpere Grupul VW AG. ;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru