Oficial: Seat Ibiza Cupra, taur spaniol de 180 CP

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 29.08.2008
Noul Ibiza devine extrem: 180 de cai putere si transmisie DSG cu sapte rapoarte. Plus un look sport.

Esential

180 CP scoate motorul de 1.4 litri twin-turbo al lui Ibiza Cupra.

SEAT a prezentat astazi primele fotografii si informatii oficiale cu Ibiza Cupra, versiunea sportiva de top a modelului spaniol. Printre modificarile esentiale ale acestei variante speciale se numara atat adaugarea unor elemente aerodinamice si estetice cat si o imbunatatire evidenta a ofertei tehnice.

Practic, Seat s-a raportat la conceptul Bocanegra atunci cand a proiectat Ibiza. La Ibiza Cupra, toate elementele sportive ale acestui concept - prezentat in premiera la Geneva - revin in actualitate. Vedem, astfel, un Ibiza care primeste un plus de dinamism prin adaugarea unor spoilere noi, unor prize de aer aditionale si printr-o teava de esapament centrala trapezoidala care ii confera posteriorului un farmec aparte. Adaugirile implica si un despartitor de aer amplasat sub spoilerul spate si un set de jante de 17 inch, acestea completand oferta aerodinamica a modelului.

Interiorul se evidentiaza prin scaune sport si printr-un set de pedale perforate din aluminiu, volanul si levierul modificate facand si ele parte din oferta Seat pentru Ibiza Cupra.

Cea mai interesanta parte a peisajului se refera insa la motor. Vorbim de un 1.4 TSI twin-turbo care scoate 180 de cai si care este cumplat la o transmisie de ultima generatie DSG cu sapte rapoarte.

Modelul va debuta la Salonul Auto de la Paris, urmand ca celelate date tehnice sa fie publicate in jurul momentului lansarii.

Comentarii (21)

  • pe cat de fain scrie cupra p spoiler in fata, pe atata de urat este spatele, cu difuzorul si evacuarea aia..total inestetic..parerea mea
    0 0
  • park seamana putin cu sandero din spate asa cu fundul mai ridicat;))..copieeeeee :D
    0 0
  • ion-creion
    bravo lor
    E doar parerea mea, dar mie nu imi place masina asta. Poate ca e super la condus, dar nu imi place cum arata. Multumesc.
    0 0
  • ion-creion
    inca ceva
    Sa scoti 180 CP din 1.4 litri mi se pare o performanta frumoasa. Ma gandesc la ce putere ar fi putut avea cu 2.0 litri. Comparand motoarele de 1.4 si 1.6 de la Renault, asezate pe logan si sandero, ma umplu de invidie. As vrea sa vad un 1.6 16v de pe o dacie cu macar 160 CP. Dar cred ca voi schimba mai multe masini pana atunci...
    0 2
  • dragutz ...
    chiar foarte dragutz ...
    frate ... Felicitari Seat ... mi se pare reusita masina ... spatele putin cam urat in rest e draguta foc !!! dar parca tot mai mult as opta pentru un Mini Cooper S !!! :D
    0 0
  • :))
    oameni buni...de cand in visele voastre erotice un seat (fie el si ibiza) are cea mai mica legatura cu logan sau sandero sau alte glume din astea de prost gust??? :))))))
    sunteti oripilant de ignoranti....
    0 0
  • mkedge
    e faina masinutza...dar un cooper s...e bestie
    0 0
  • DA...
    Orice comparatie cu Logan sau Sandero este o aiureala! Chiar, nu credeti ca cei de la Seat, ma rog de la VW caci astia sunt cei ce o fabrica, nu ar avea alte modele de inspiratie decit niste masini create de Renault, montate la Pitesti? pai exista un studiu de aerodinamica pentru ca daca ai 180 de CP trebuie sa ai si o linie adecvata, asa ca Loganul si Sandero sunt repetente la aerodinamic deci nu aveau cum sa semene!
    0 0
  • Anonymus
    mda...
    Mai repede vitel...
    0 0
  • flavius
    tractiune
    Bine ca au pus DSG,altfel e o tampenie motor peste 150 CP si tractiune fata fara automatica.
    1 1
  • de cand si pana cand SEAT VS DACIA
    Cum puteti spune asa ceva ma sa comparati logan,sandero cu seat cum puteti asa ceva SEAT nu are ce fuma din sandero si logan cu spatele si ele cu fata. Totusi 1.4 180 CP scuza ma trb cap ptr asa ceva.
    0 0
  • g3org3l
    pt flavius
    prietenu nostru drag , care e problema ta cu motor peste 150 cp si tractiune manuala ?

    ia da tu o explicatie frumoasa aici , poate asa te cred si eu . eu am 162KW stock pe masina cu cutie manuala si n-am intampinat nici o problema .
    0 1
  • tras de coada
    1,4 litrii si 180 cp.....sa o vad eu facand 100 000 km si imi iau si eu una :)))) Idee buna sa turezi si sa pui twin-turbo pe un mini-motor
    0 2
  • Tzaranisme
    Ca de obicei trebuai sa se gaseasca cativa tzarani sa se ia de logan sau mai nou de sandero. fratilor inca odata la banii astia nu exista alta masina care sa iti ofere aceleasi conditii... treziti-va la realitate. cat despre seat respect.. masina arata super mai putin spatele, dar e ok. si motor nota 10.
    0 0
  • cupra
    doar 180 de cai ? ce este asta o mica pisicutza sau ce?
    macar sa fie ceva imbunatarii la interior ca leonul duce mare lipsa la acest capitol
    0 0
  • pamant
    loganarii dreacu nu va suport
    0 0
  • Ca greu cu concurenta
    Nu stiu cum or sa se descurce cu concurenta cu doar 180 CP, Corsa OPC si Renaul Clio sunt deja peste, nu inteleg de ce au ales varianta asta, si parerea mea este ca nici macar nu arata bine, mie mi se pare chiar urata.
    0 0
  • ..vorbim pe baza unor imagini..nu stiu cati au vazut varianta standard in realitate..este o reusita din punct de vedere al designului..Cupra o sa fie o aparitie fulgeratoare pe strazi..la propriu..
    0 0
  • Chiar ca ignoranti
    Corsa OPC sau Clio F1 au mai multi cai, e drept. Dar performantele unei masini nu se masoara in cai. Exista mai multe variabile, una dintre ele fiind chiar cuplul, capitol la care noua Ibiza Cupra nu are rival in clasa sa. As putea baga mana in foc cae cea mai rapida din clasa sa.
    0 0
  • CUPRA
    CAT COASTA ?
    0 1
  • cupra
    nu mi se pare o performanta iesita din comul la un motor 1.4 cu 2TURBINE. a si inca ceva pt fanii logan ''mai are mult timp pana va deveni o MASINA'' pana atunci comparatio cu o carutza cu o bicicleta tohan samd
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru