Porsche a dezvaluit primul sau hibrid de competitie: GT3 R Hybrid

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 11.02.2010
Porsche a prezentat primele imagini si informatii tehnice ale hibridului de competitie pe care il vor prezenta la Salonul Auto de la Geneva.

Germanii de la Porsche au dezvaluit primele imagini si informatii ale lui 911 GT3 R Hybrid. Modelul este bazat pe 911 GT3 R si este creat special pentru competitii, debutul urmand sa aiba loc la cursa de 24 de ore de la Nurburgring. O versiune rafinata a acestui model va concura la Le Mans in 2012 dupa ce Porsche va primi permisiunea de a alerga cu un hibrid in prestigioasa competitie auto de pe circuitul francez. Potrivit celor de la Porsche, sistemul hibrid care echipeaza acest model nu ofera nicio economie in materie de carburant, ci doar acceleratii rapide la iesirea din curbe si putere suplimentara pentru depasiri.

Porsche va prezenta noul GT3 R Hybrid la Salonul auto de la Geneva. Modelul este echipat cu un motor boxer cu sase cilindri care are o cilindree de 4.0 litri si dezvolta 480 CP. Elementul inovator la acest model sta in locul in care s-ar afla bancheta din spate si este o volanta speciala care capteaza energia cinetica si poate sa se roteasca la o turatie de pana la 40.000 de rotatii pe minut.

Odata ce acesta capteaza suficienta energie cinetica, aceasta este eliberata catre puntea fata in rafale de cate sase-opt secunde, care sunt controlate de un buton amplasat pe volan. Puterea suplimentara oferita este de circa 161 CP si este furnizata rotilor fata prin intermediul a doua motoare electrice.

Oficialii Porsche nu au dezvaluit inca performantele acestui hibrid, dar ne putem astepta ca acesta sa aiba un timp de acceleratie similar cu cel al versiunii standard a lui 911 GT3 R, in timp ce reprizele sa fie imbunatatite simtitor, alaturi de timpii de circuit aferenti. Cel mai ciudat lucru la aparitia acestui model este declaratia lui Michael Macht, seful consiliului de administratie Porsche, care a spus in urma cu o luna ca nu vor dezvolta modele sportive cu propulsie hibrida.

Via | Insideline

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru