Prima imagine a viitorului crossover Infiniti JX

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 07.07.2011
Infiniti a prezentat o imagine teaser a viitorului său concept, un crossover numit JX. Modelul va fi prezentat la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach.

Japonezii de la Infiniti pregătesc un nou crossover, pe nume JX. Conceptul său va debuta pe 18 august, la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach. Până atunci, constructorul nipon a început o campanie de teasing, prezentând în primă fază o schiţă a modelului, ca apoi să arate o fotografie. Cea mai interesantă trăsătură a acestui model este faptul că va avea şapte locuri, semn că Infiniti vrea să atace o nişă ce promite să fie profitabilă.

„Familiile nu prea au de unde să aleagă vehicule de lux. Noul Infiniti JX va fi antidotul cu şapte locuri pentru anostele crossovere de lux disponibile pe piaţă în acest moment”, a declarat Ben Poore, vicepreşedinte al diviziei americane Infiniti.

Imaginea surprinde atât blocurile optice, cât şi o parte din bara faţă, portiere şi o jantă. Din ce putem observa, aspectul lui JX este inspirat puternic din cel al lui FX, în special dacă privim blocurile optice şi forma aripii faţă. Portierele prezintă un aspect profilat, menit să îi confere o personalitate puternică lui JX.

Din moment ce vorbim de un crossover destinat familiştilor, modelul JX va fi orientat spre confort şi spirit pratic, cu toate că trăsăturile de bază ale mărcii nipone vor rămâne strâns legate de acest vehicul.

Versiunea de serie a lui Infiniti JX va debuta la Salonul Auto de la Los Angeles din acest an. Modelul este aşteptat să fie oferit spre vânzare încă din toamna anului 2012, sau cel târziu la începutul anului 2013. Producţia va fi asigurată de uzina Nissan din Smyrna, Tennessee. Pentru moment, nu există informaţii suplimentare despre acest crossover, dar sunt şanse ca Infiniti să nu îl aducă în Europa.

Via | Carscooop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru