Q7, doar 4 stele la EuroNCAP!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 03.10.2006
Supriza de proportii la ultimele teste de siguranta ale EuroNCAP. SUV-ul Audi Q7 a reusit sa stranga doar patru stele pentru protectia pasagerilor.

Bomba la ultima sedinta de teste organizata de EuroNCAP! Q7, primul SUV Audi, nu a reusit sa adune decat patru stele in urma testelor de siguranta, principala cauza a acestui rezultat mediocru in comparatie cu asteptarile constructorului fiind ruptura planseului la nivelul picioarelor din cauza punctelor proaste de sudura.

Mai mult, modelul produs de constructorul german a primit doar doua stele din patru posibile pentru protectia pietonilor. Desi Audi a declarat ca pe linia de montaj o sa se dea mai multa atentie acestor elemente, Q7 a pierdut puncte importante si, totodata, a pierdut suprematia in testele de siguranta in categoria sa. Asta pentru ca Volkswagen Touareg si Volvo XC90 au reusit, la vremea lor, sa adune maximul de cinci stele la EuroNCAP.

In aceeasi sedinta de teste, Mazda 3 a reusit acelasi punctaj, patru stele, problemele modelului japonez situandu-se la nivelul plansei de bord, ale carei parti componente au prezentat risc ridicat de accidentare la nivelul femurului atat pentru sofer cat si pentru pasagerul din dreapta.

Sa trecem insa la vestile bune. Celelalte trei modele testate de EuroNCAP cu aceeasi ocazie au reusit sa adune maximum de puncte.

Primul dintre acestea este Citroen C4 Picasso, care a profitat de avantajul airbag-urilor pentru genunchi si a strans cinci stele din cinci posibile. Singurele probleme ale modelului francez sunt la nivelul protectiei pasagerilor-copii, pentru a caror siguranta au fost acordate doar trei stele din cinci.

Mercedes B-Klasse a reusit si el sa treaca cu brio de testele organizatiei independente europene, reusind un punctaj excelent pentru protectia pasagerilor (cinci stele), dar si o notatie multumitoare pentru protectia pasagerilor copii: patru stele.

Ultimul din cele trei modele care si-au indeplinit obiectivele la EuroNCAP este Ford Galaxy, monovolumul reusind si el sa faca fata rigorilor testelor de siguranta: cinci stele pentru pasageri, patru stele pentru protectia copiilor si doua pentru cea a pietonilor.


VEZI PDF-URILE CU REZULTATELE OFICIALE ALE ULTIMELOR TESTE EURONCAP

Audi Q7
Mazda 3
Citroen C4 Picasso

Mercedes B-Klasse
Ford Galaxy

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru