Range Rover Evoque va primi un motor Ford de 200 de cai

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 25.08.2010
Ford ar putea oferi motorul său Ecoboost, de 200 de cai putere, proaspăt lansatului Range Rover Evoque. Unitatea pe benzină va debuta pe modelul britanic la Salonul de la Paris.

Esential

200 de cai putere va avea motorul Ecoboost introdus pe Evoque.

Land Rover va apela din nou la ajutorul Ford pentru a asigura propulsia unuia dintre cele mai noi modele ale sale. Este vorba despre Range Rover Evoque, modelul care a surprins publicul cu un design impresionant, în urmă cu doar câteva săptămâni.

În presa de specialitate circulă zvonuri despre introducerea unui motor Ecoboost sub caroseria lui Evoque, însă constructorul britanic preferă să nu comenteze. Tot mai multe surse vorbesc despre motorul pe benzină, de 200 de cai putere, pe care Land Rover se pare că îl testează deja pe Nurburgring, cu ajutorul unor prototipuri Evoque.

Motorul va fi expus sub capota lui Evoque cel mai probabil în septembrie, la Paris, unde promite performanţe similare cu cele ale lui Mondeo: 0-100 de km/h în 7.9 secunde şi o viteză maximă de 230 de km/h.

Dacă va fi instalat pe noul model britanic, motorul Ecoboost va putea fi cuplat şi la o transmisie Getrag cu şase rapoarte, botezată de Ford Powershift. Este foarte probabil ca această opţiune să fie preferată de clienţii urbani ai viitorului Evoque, motivaţi de performanţe şi de consumul redus de carburant, care se anunţă a fi destul de apropiat de cel al lui Mondeo: 6.4 litri/100 de kilometri.

via | autocar

Comentarii (2)

  • mda..
    daca are 4l si 200 de cai degeaba...
    2 0
  • Ienăchiţă Văcărescu
    Este vorba despre motorul cu patru cilindri de 2.0L turbo pe benzină, lansat şi pe Volvo S60. Păcat că "redactorul" nu menţionează acest lucru.

    După mine, este singura opţiune corectă pentru această maşină.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru