Recall Avensis, Corolla si Prius

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 02.06.2006
Aceasta operatiune are loc din cauza unor plangeri care acuzau defectiuni la coloana de directie. In Europa sunt rechemate circa 240.000 de autoturisme.

Toyota cheama la service-urile din intreaga lume aproape un milion de autoturisme, un procent insemnat din acestea fiind reprezentat de modelele Prius, Corolla si Avensis.

Motivul acestui recall este o defectiune la coloana de directie. Sunt afectate exemplare din loturile construite intre septembrie 2002 si noiembrie 2005. Cifra de autoturisme europene rechemate in service se ridica ca 240.000. Nu se stie inca daca intre acestea se numara si modele vandute in Romania.

Aceasta operatiune are loc in urma a circa 30 de plangeri privind pierderea controlului directiei. In urma verificarilor, s-a constatat ca mecanismele coloanei de directie se puteau defecta mai repede decat era prevazut, mai ales in momentul in care rotile intalneau un obstacol proeminent sau cand erau bracate la maximum la viteze mici.

Toyota va contacta direct clientii care ar putea fi confruntati cu astfel de probleme.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru